• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

Vali Memiş, Vekil Memiş oluyor...

Vali Memiş, Vekil Memiş oluyor...
Erzurum'a atandığı gün yaptığı basın toplantısında ağzından dökülen ilk cümle "Bu kente ağalık, paşalık yapmaya gelmedik, hizmete geldik." olmuştu.

O gün Erzurum'a hizmet noktasında elini taşın altına koymuş ve hizmet için başta kendisi olmak üzere bağlı bürokratları hizmet kervanına dahil etmişti. 


Erzurum'un siyasiler başta olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olmak üzere şehirde devlet erkinin birlikteliğini sağlayarak işe koyuldu. 


Şehrin her alanda atılım yapması noktasında elinden gelen gayret ve çabayı gösterdi. 
Vali Memiş'in en büyük özelliklerinden birisi de kamu kaynaklarını isabetsiz, cüce kalabilecek yatırımlara asla harcamadı.


Dönelim Vali Memiş'in ilk sözlerine, 
"Bu kente ağalık, paşalık yapmaya gelmedik, hizmete geldik." 

2018 yılında Erzurum Valiliğine atanan Okay Memiş'in makam koltuğuna oturur oturmaz ilk sözü bu olmuştu. 

5 yıl boyunca Erzurum Valiliği görevinde bulunan Okay Memiş, bizce bu ilk sözünün hep arkasında durdu ve yaptığı işlerle bu söylemini adeta kanıtladı.

Erzurum tarihinin diyebilirimki en başarılı valilerinden biri olan Vali Memiş'in ismi bugünlerde daha çok adı vekillikle anılıyor.

Bugünlerde dedim ama aslında Cuma'nın gelişi Perşembe'den belliydi...

Vali Memiş, Ocak ayında 'Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Kendisine yöneltilen, 'Milletvekili adaylığı düşünceniz var mı?' sorusuna "Bir teveccüh olabilir. Ben bunu büyüklerimizin takdirine bırakabilirim." diyerek aslında adaylığa yeşil ışık yakmıştı. 

Bu soru sürecin başlangıcı gibiydi... 
Daha doğrusu kamuoyundaki başlangıcıydı. Çünkü süreç zaten çoktan başlamıştı. Bilinen bir tabirle, 'Ateşin olmadığı yerden duman tütmez' misali soru sorulmuştu...

Kesin gözle bakılıyor...

Gelinen noktada bir son dakika sürprizi ile karşılaşılmaması halinde adaylığı büyük oranda kesinleşen Memiş'in kulislerden gelen bilgilerde ise partinin Giresun'daki adayları arasında ön sıralarda olduğu yönünde...

Memiş'in yakın zamanda görevinden ayrılarak Giresun'dan aday olacağına neredeyse kesin gözle bakılıyor. 

Memiş ile ilgili şimdiki merak edilen soru ise listeye kaçıncı sıradan gireceği. 

Süreç devam ediyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıklaması sonrası partilerde aday adaylığı başvurusu 
süreci tüm hızıyla devam ediyor. 16 Mart günü mesai saati bitimine kadar devam edecek adaylık süreci için partilerde şimdiden yoğunluk oluşmuş durumda. 

Adayların kim olacağı merak konusu...

Siyasi Partiler arasında hiç kuşku yok ki sürecin en yoğun geçtiği yer yine önceki dönemlerde olduğu gibi AK Parti olacak.   Adaylar konusunda köklü bir revizyona gidecek partide çalışmaları büyük titizlikle yürüten parti kurmaylarının listede ağırlıklı olarak yeni isimlere yer vereceği beklenirken,  adayların kim olacağı en büyük merak konusu...

Neden Memiş?..

Erzurum’a 2018 yılında atanan Memiş, kentte sanayi, tarım, hayvancılık ve turizmde birçok başarılı çalışmaya imza attı. 

Şehir adına önemli projelere doğrudan katkı sunan Memiş, Erzurum Havalimanı'nda 'Bu sene de burası bitmezse ben valilik mesleğini yapamam kardeşim, utancımdan sokağa çıkamam' çıkışı ile de halkın büyük takdirini topladı. 

Gümüşhane Valiliği'nin ardından 5 yıldır Erzurum Valisi olarak başarılı çalışmalara imza atan Memiş, Erzurum’da hem siyasi karşılığı olan ham de vatandaşların gönlüne taht kurmuş bir isim.

Öyle ki ilk günlerde Erzurum’dan bile aday olacak mı sorusu çokça zikredilmişti. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25