• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Vites Kulesi - Kuleleri

Vites Kulesi - Kuleleri
Vites Kulesi - Kuleleri

Araç ve otomobiller​​​​​​ tüm kullanıcılara konfor sağlıyor. Arabalarda olmazsa olmaz materyal ve parçalar yer alıyor. Araç ve otomobillerin rahat bir şekilde yolculuk gerçekleştirilebilmesi için vites aksamının sorunsuz çalışması gerekir. Bu tarz ürünler araçlarda en olmazsa olmaz ayrıntıları ortaya çıkarıyor.

Vites kulesi- kuleleri nedir sorusuna verilecek olan net cevaplar şanzımana direktifi sağlayan parça cevabı verilir. Otomobil ve araç sahipleri vites kulesi hakkında bu ayrıntılar ile birlikte bilgi ediniyor.

00026042980002605998 Oem Kodlu vites kulesi ürünlerimize kolayca ulaşabilirsiniz.

Vites Kulesi Hakkında Bilinmesi Gerekli Olanlar Nelerdir?

Araba ve otomobillerde farklı terimler ortaya çıkıyor. Araç vites sistemi ile konforlu ve rahat sonuçlar elde ediliyor. Vites kulesi hakkında bilinmesi gerekli olan önemli ayrıntılar ve noktalar yer alıyor. Bu kapsamda vites kulesinin araçların önemli bir parçası olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Görevi yerine getiren kısım ise vites kulesi olarak adlandırılıyor.

Vites Kulesi Ne İşe Yarar?

Vites kulesi her araçta kesinlikle yer alır. Vitesin çeşidi vitesin kulesinin bulunmasında değil çalışmasında etkili olan kısımdır. Eski tip manuel araçlarda burçlar ve kollar yardımı ile iki yönlü çalışan bu sistem, otomatik olan araçlarda ise tek yönlü şekilde çalışır.

Yeni model araçlarda vites çeşidi farklı ise çalışma prensipleri de farklılık gösterir. Çünkü vites kolunda yer alan değişiklik vites kuleleri tarafından şanzımana iletilir. Vites kolunun sık olarak hareket etmesi küçük boşlukların oluşmasına veya vitesin geçmemesine sebep olabilir. Bütün bunlar vites kulesi arızalanması olarak isimlendirilir.

Vites Kulesi Arızları Neden Oluşur?

Vites kulesi arızası sık karşılanan bir arıza çeşidi olmasına rağmen pek çok sürücü tarafından bilinmez veya arızalanmaz. Otomatik vites araçlarda bu arıza az görünse de manuel olan araçlarda arıza oranı yüksektir.

Manuel vitesli bir araçta vites kolu çok kullanıldığında burçlar zamanla aşınmaya başlar. Daha sonrasında boşluklar meydana gelir. Bu boşluklar tamir edilmediği takdirde vites kolu sürücünün kontrolünden çıkar. Kullanılmaz hale gelen araç için çekici çağrılması durumunda kalınır.

Otomatik araçlarda ise vites kulesi arızası boşluklardan dolayı yaşanmaz. Sadece konum ayarında arıza yaşanır. Şanzıman r noktasındayken vites kolu farklı bir konumda yer alabilir. Kısa süreli bir probleme sebep olmasa da ileriki zamanlarda büyük sorunlara sebep olabilir. Böyle bir durumda p konumu kullanılmaz hale gelir.

Vites Kulesi Arızası Nasıl Giderilir?

Vites kuleleri arıza yaptığında pek çok tavsiye yer alabilir. Fakat arıza çeşidine göre çözüm farklı olacağı için her problemde tavsiye yöntemi ayni olamaz. Manuel olan bir vitesli araçta sorunun çözümü vitesi kulesine ait tamir takımının kullanılmasıdır.

Tamir bakımı yok ise araca uygun parça bulunması gerekir. Otomatik olan vitesli araçlarda ise farklı bir yöntem yapılır. Bozulan konum ayrı düzeltilir. Vites halatında bir problem görüldüyse değişim yapılması gerekir.

Ağır vasıta parçaları hakkında hizmet almak için tıklayın.  https://arstruck.com/tr

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25