• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • Erzurum 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

YAKUTİYE BELEDİYESİ’NE “SIFIR ATIK BELGESİ” VERİLDİ.

YAKUTİYE BELEDİYESİ’NE “SIFIR ATIK BELGESİ” VERİLDİ.
Yakutiye Belediyesi bünyesindeki tüm binalara ayrı toplama üniteleri yerleştirilirken Atıklar için Geçici depolama alanı oluşturuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen “Sıfır Atık ve Belediyeler Ödül Töreni” nde geçen yıl ödüle layık görülen Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, ilçe sınırlarında halkın yoğun olarak kullandığı bölgelere kurdurduğu standlarla atıkların geri dönüşüme kazandırılmasında önemli bir hizmete imza attı.

Yakutiye Belediyesi bünyesindeki tüm binalara ayrı toplama üniteleri yerleştirilirken Atıklar için Geçici depolama alanı oluşturuldu

Sıfır Atık Yönetim Sisteminin kurulmasına kendi idari binası ve ek binalarından başlayan Yakutiye Belediyesi’nce, kendi bünyesinde çalışan tüm personele “Sıfır Atık Eğitimi” verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince Sıfır Atık Yönetim Sistemi kurulumu tamamlandığının tespiti ile Yakutiye Belediyesi Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı.  Yakutiye Belediye Başkan Vekili İhsan Karabulut, belgeyi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Laloğlu'nun elinden aldı.

Tüm personelini birer “Sıfır Atık Gönüllüsü” olmaya davet eden Başkan Mahmut Uçar, atık ayrımına hassasiyet gösteren tüm personel ve vatandaşlara teşekkür etti.

Sıfır Atık Yönetim Sistemi İlçe Genelinde Yaygınlaştırılacak!

Belediye birimlerinde olduğu gibi ilçenin bir çok noktasında Sıfır Atık Yönetim Sistemi Kurulumu çalışmaları hızla devam ettiğinin altını çizen Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, kısa süre önce ilçe genelinde mahallelere Mobil Atık Getirme Merkezleri yerleştirildiğini ve bu merkezlerden atık toplanmaya başlandığını söyledi.

1. Sınıf Atık Getirme Merkezinin inşaat çalışmalarının da bitmek üzere olduğunu belirten Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşımızın Mobil Atık Getirme Merkezinin ilgisinin yoğun olduğunu ve merkezlerin konulduğu günden bu yana amacı doğrultusunda kullanıldığı gözlemledik. Yakutiye genelinde yapacağımız eğitim-farkındalık çalışmalarının yanında vatandaşlarımızın da hassasiyeti ile inşallah Sıfır Atık Projesinin tüm Yakutiye’de etkin bir şekilde yürütülmesini sağlayacağız. Haftalık, aylık ve altı aylık periyodlarda izleme yapılacak ve Sıfır Atık Projesinde kat ettiğimiz yolu kamuoyu ile paylaşacağız.”

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25