• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Yakutiye’de fidanlar toprakla buluştu

Yakutiye’de fidanlar toprakla buluştu
Erzurum Yakutiye Belediyesi 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, haftanın son gününde fidan dikimi yaptı.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yakutiye İlçe Tarım Müdürlüğü ile koordineli olarak gerçekleştirilen etkinlikte, Hilalkent 125.Yıl orta okulu öğrencileri ile birlikte yapımı devam eden Hilalkent Millet Bahçesi’nde çam, dışbudak ve leylak fidanlarının dikimini gerçekleştirildi.
Ağaç dikimi programına Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç, Yakutiye İlçe Tarım Müdürü Nevra Küzeci, Erzurum İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma Timi’nden Kıdemli Çavuş Mehmet Basılkan, Uzman Çavuş Mehmet Büyükkaya, Yakutiye İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kaya, Yakutiye Belediyesi Meclis Üyesi Recep Turan ve diğer davetliler katıldı.
Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar burada yaptığı konuşmada, “2022 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Gününün de içinde bulunduğu hafta ‘’Türkiye Çevre Haftası’’ olarak ilan edilmiştir. Bu hafta, her yıl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın belirlediği farklı bir tema ile kutlanmaktadır. Bu yıl ise 5-9 Haziran tarihlerinde Türkiye Çevre haftası ‘’Temiz Deniz Temiz Dünya’’ temalı etkinlikler ile gerçekleştirilmektedir. Bizlerde belediye olarak 3 gündür hem farkındalık oluşturmak hem de özellikle gençlerimize çevre bilinci aşılamak için bir dizi etkinlik planladık. Gençlerle birlikte bu gün fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Böylece Türkiye Çevre Haftası nedeniyle planladığımız son programı da gerçekleştirmiş olduk. Hilalkent 125. Yok Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerine değerli katkıları ve katılımları için teşekkür ediyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25