• BIST 8772.38
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Yargı sınavında şaibe...

Yargı sınavında şaibe...

ÖSYM tarafından 6 Mayıs’ta yapılan avukatlıktan yargıçlığa geçiş sınavı üzerinde “şaibe” oluştu. Sınava Erzurum’da giren ve aynı bürolara kayıtlı 2 ayrı evli çiftin, benzer puanlarla sınavı kazanması dikkat çekti. CHP’nin hukukçu milletvekillerinden Atilla Kart, “AKP ve cemaat ilişkileri somut olarak ortaya konulan 20 kişiye sınav öncesinde soruların servis edildiğini” belirterek bu durumda sorumluluğu bulunan Adalet Bakanlığı ve ÖSYM yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
KPSS, YGS ve polislik sınavlarında yaşanan skandallarının ardından bu kez “yargı sınavı” “kopya” iddiası ile çalkalanıyor. 6 Mayıs 2012 tarihinde ÖSYM tarafından yapılan “Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığına Geçiş Sınavı” öncesinde soruların, sınava giren bazı avukatlara önceden dağıtıldığı öne sürülüyor. Avukatlar arasında bu iddialar dilden dile dolaşırken, bazı forum sitelerinde konuya ilişkin çok sayıda yorum yapıldı. “forum.memurlar.net” adlı siteye göre, sınava Erzurum’dan giren çiften biri 89.9, diğeri ise 89.6 aldı. Yine Erzurum’da başka bir avukat çift de sırasıyla 81.6 ve 82.9 puanlarını alarak sınavı kazandı. Açıklanan sınav puanlarında buna benzer çok sayıda sonuca dikkat çekildi. Erzurum’da bu evli çiftlerden birinin bürosuna kayıtlı olan, ancak sarraflık yaptığı iddia edilen bir kişi de 85.6 alarak 50. oldu. Kahramanmaraş’ta aynı büroda çalışan ve kardeş oldukları sanılan iki avukat da 86.8 ve 81.7 puan aldı.
Olaya ilişkin Ankara Başsavcılığı henüz bir soruşturma başlatmazken, Adalet Bakanlığı ise topu ÖSYM’ye attı.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise iddialar üzerine ÖSYM ve Adalet Bakanlığı yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kart, suç duyurusu dilekçesinde söz konusu sınava 1589 kişinin katıldığını, bunlardan 271’nin görünürde başarılı olduğunu belirterek şu iddialarda bulundu:
“İsimleri, karı koca ilişkileri, AKP ve cemaat ilişkileri somut olarak ortaya konulan 20 kişiye sınav öncesinde soruların servis edildiği oluş şekli ve gelişmelerden anlaşılmaktadır. Tarafımıza ulaşan bilgilerden ortaya çıkan sayı bu civardadır. Ortaya çıkan bulgulara göre, en az 100 kişi civarında kişinin sınavı yasadışı yol ve yöntemlerle kazandıklarına dair bulgular söz konusudur. Yapılan sınav hukuken sakat bir sınavdır. Bu sebeple, mülakat ve benzeri işlemlerin ivedi olarak durdurulması zorunluluğu vardır”


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25