• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 15 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

‘Yeni bir CHP için tam zamanı’

‘Yeni bir CHP için tam zamanı’

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, MYK’daki görevinden istifa ettikten sonra dün İstanbul’a gitti -->THY’ye ait bir uçakla saat 14.30’da Ankara’dan İstanbul’a gelen Gürsel Tekin’i Atatürk Havalimanı VİP Salonu önünde çok sayıda destekçisi karşıladı. Tekin burada yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
HAYALLERİM VAR
Hayallerim ve umudum var. O da komşusuna gülerek günaydın diyen, ekonomik sorunu olmayan Türkiye’de yaşayan hür ve mutlu vatandaştır. CHP bir baharı tarif etmelidir. Yeniden CHP için, yeni CHP için tam zamanıdır.Gürsel Tekin'den açıklama

KARIŞTIRMAYIR
Peki biz neyiz? CHP içinde ur muyuz? Huzursuzluğun adresi miyiz? İç dünyamızda huzuru ararken niye CHP’de huzursuzluğun adresi olalım ki? Kim bizi neye göre tarif edecek? Sıkıntılarımızın peşinden gideceğiz ve göreceğiz. CHP’de Türkiye adına bir heyecan duymak istiyorum. Siyasetin hedefinin normalleşme olduğunu düşünüyorum. Siyasetin birinci maddesi yeni Türkiye ihtiyacıdır. Hepimizden beklenen budur. Yürek kalp gibi bir et parçası değildir. Yüreğimizi elimize alıp düşünmeliyiz. Sakın et parçası olan kalp ile yüreği karıştırmayın.
KIRGINIZ
Doğru, kırgınlıklarım var. Ancak CHP ve Türkiye adına büyük beklentilerim de var. Siyasetin merkezinde yeni ve büyük bir Türkiye ihtiyacı var. Türkiye yüreğini arıyor. Bunun için her bedeli ödemeye hazırım. İtirazlarımın bedelini de ödemeye hazırım. Ancak yüreğim elimde hala heyecan duyuyorum. CHP iktidar, Kılıçdaroğlu başbakan olmalı. İTİRAZ EDİYORUM
Genç değiliz. Çocuklarımız var. Sağ-Sol, Alevi- Sünni, Türk-Kürt demeden barış iklimini Cumhuriyet birliğinde ifade etmeliyiz. Genel gidişata itiraz ediyorum. Bu itirazın bedeli varsa öderim. Kızgınlıklarım ve itirazlarımın adresi CHP’dir. CHP benim çocuğumdur. Ailemdir. Kişilerle işim yok. Siyaset sadece Genel Başkan yardımcısı olarak yapılmaz. Partime katkım devam edecek ve Genel Başkanımın yanında olacağım.
ZİKZAKLARIM OLMADI
Tekin, Mustafa Sarıgül’le ilgili bir soru üzerine ise “Ben 16 yaşında siyasete CHP’de başladım. 30 yıllık süreçte hiç zikzaklarım ve arayışlarım olmamıştır” diye konuştu.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25