Vali Mustafa Çiftçi, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) tanıtım programı kapsamında düzenlenen toplantıya katıldı. Yeşilay’ın tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerini yürüten YEDAM Erzurum ekibi, 2021 yılından bu yana merkezde 764 bağımlı bireye destek sunduklarını belirtti. Yapılan araştırmalara göre, bu hizmetlerden yararlanan bireylerin yüze 65’inin bağımlılık sorunlarını aşarak iyileştiği tespit edildi.
Vali Mustafa Çiftçi, “Ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) adıyla yeni bir birim devreye alınmıştır. 2021 yılında, Sayın Cumhurbaşkanımızın da katıldığı bir programla YEDAM’lar tüm Türkiye’de faaliyete geçirilmiştir. Bu merkezlerde, bağımlılıkla mücadele eden kişilere danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır. Özellikle gizlilik esasına dayalı olarak yürütülen bu hizmetlerin, bağımlılıkla mücadelede oldukça etkili olduğunu biliyoruz. Eğer danışanlar kendilerini deşifre olmuş hissederse, tedaviyi yarıda bırakma eğilimi gösterebiliyorlar ve bu da yapılan çabaların başarısızlıkla sonuçlanmasına yol açabiliyor. Bugüne kadar YEDAM’dan hizmet alanların yüzde 65 oranında başarıya ulaştığını öğrendik. Bu da her üç danışandan ikisinin, başvurduğu konuda şifa bularak bağımlılığından kurtulduğunu ve normal hayatına devam ettiğini göstermektedir. Bağımlılıkla mücadele hem bireysel hem toplumsal açıdan son derece önemlidir. Bu noktada, Yeşilay’ın ve YEDAM’ların hayırlı hizmetlere imza attığını görmek büyük bir umut veriyor. İnşallah, bu değerli çalışmalar artarak devam eder. Çünkü bir kişiyi bile bağımlılıktan kurtarmak, yepyeni bir hayat kazandırmak demektir.” ifadelerini kullandı.
Yeşilay Erzurum’da 3 yılda 764 bağımlı bireye destek verdi
Erzurum'da 3 yılda bağımlılıktan kurtulmak için müracaat eden 764 kişide yüzde 65'e yakın iyileşme sağlandı.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in kaleminden: 'Doğu’nun Çetin Kışı …'Gazeteci Yazar Esat Bindesen bu hafta Doğu'da yaşanan şiddetli kışı yazdı ve Bölgesel destek istedi. İşte o yazı..
Erzurum’da Araç Muayene İstasyonu sorunu büyüyorErzurum’da yalnızca bir araç muayene istasyonunun bulunması, hem araç sahiplerini hem de şehre gelen diğer vatandaşları mağdur ediyor.
Genç imam sobadan zehirlendiErzurum'un Karaçoban ilçesi Kırsal Gündüz Mahallesi İbokom Camii'nde imamlık yapan Ahmet Yusuf Topaloğlu, sobadan sızan gazdan dolayı zehirlendi ve 5 günlük hayat mücadelesini kaybetti.
Gençler yaban hayatını unutmadıKışın soğuk ve çetin geçtiği Erzurum’da Gençlik Merkezi gönülleri yaban hayatını unutmadı.
- 07:26 - Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in kaleminden: 'Doğu’nun Çetin Kışı …'
- 19:56 - MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül’den Miraç Kandili Mesajı
- 17:13 - Erzurum’da Araç Muayene İstasyonu sorunu büyüyor
- 16:55 - Genç imam sobadan zehirlendi
- 13:44 - Antalya Erzurum Günlerinde Atatürk Üniversitesi standına yoğun ilgi
- 13:38 - Gençler yaban hayatını unutmadı
- 11:20 - Palandöken Ekonomik Forumu 2025 için istişare
- 11:16 - Erzurum'da 303 işletmeye denetim
- 22:53 - Yakutiye’de “Kar Tanesi” Projesiyle öğrenciler kayak sporuyla buluşuyor
- 18:44 - Erzurum’da jandarmadan uyuşturucu tacirlerine geçit yok
- 18:39 - Antalya'da Erzurum Günleri
- 15:31 - Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü’ne yeni atama
- 15:27 - Emektar personeller plaketle uğurlandı
- 15:22 - Erzurum'da trafik kazası: 2 ölü
- 15:18 - Filenin Dadaşları’na Milletvekili Öz’den tebrik
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.