• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 15 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Zafer Bayramını kutladılar...

Zafer Bayramını kutladılar...

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları

Muhyettin AKSAK (Milletvekili)

“26 Ağustos 1071’de Malazgirt Zaferi’yle Anadolu’yu vatan yapan aziz milletimiz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’daki Meydan Muharebesi’ni kazanarak bu toprakların Türk Yurdu olduğunu dünyaya bir kez daha göstermiştir. Anadolu topraklarını yurt edinen milletimiz burada yaşamanın bedelini çok zor imtihanlar vererek ödemiştir. Verilen büyük ve zorlu imtihanlarda, düşmanlarına birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe göğüs geren aziz milletimiz her türlü saldırıyı başarıyla bertaraf etmiştir” dedi.

Bugün geldiğimiz noktada dış güçlerin oyunlarına alet olan ve bin yıl boyunca adaletle tesis ettiğimiz kardeşliğimizi bozmaya çalışanların, dönüp tarihe bakmaları gerektiğini belirten Muhyettin Aksak, “Bu aziz millet, kardeşin kardeşe düşman edilmeye çalışıldığı bu topraklarda, hainlerin emellerine ulaşmalarına fırsat vermeyecektir. Malazgirtle başlayan bin yıllık kardeşlik destanı; Türkü, Kürdü, Arabi, Lazı, Çerkezi, Abazası, Gürcüsü ve bütün vatandaşlarıyla birlikte daha binlerce yıl sürecektir. Gönülden birbirine bağlı olan milletimiz Anadolu toprakları üzerinde kardeşlik destanı yazmaya devam edecektir.”

Cengiz YAVİLİOĞLU (Milletvekili)

“Tarihimiz düşman işgaline karşı birlik ve beraberlik anlayışıyla kazanılan şanlı zaferlerle doludur. Bunlardan birisi de 30 Ağustos’tur. Bu zafer ile milletimiz, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara da örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.
Bu zafer azmin, inancın, birlik ve beraberliğin kendisinden kuvvetçe çok üstün görünen güçleri yenebileceğini bir kez daha ispatlamıştır. Bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayretiyle aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Adnan YILMAZ (Milletvekili)

“30 Ağustos; Türk Milletinin tarihinde dönüm noktası sayılacak savaşların kazanıldığı şanlı zaferin bayramıdır. Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden birisi olarak kabul edilen 30 Ağustos Zaferi, Türk Milleti’nin gücüne inanması durumunda önünde hiçbir engelin duramayacağının da simgesidir. Türk milleti ve ordumuz; 30 Ağustos Zaferi’yle her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermişlerdir. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 30 Ağustos 1922′de kazanılan bu zafer, Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olmasını sağlamıştır. Tarihten silinmek istenen milletimizin, bilakis tarihe yön vermeye devam edeceğinin en açık mesajlarından biri olmuştur ve milli belleğimizden asla silinmeyecektir. Yeni Türk Devleti’nin kuruluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi, bağımsızlık hedefine kilitlenmiş bir milletin, yokluk içinde olmasına rağmen, azim ve kararlılıkla, karşısındaki büyük gücü eriterek askeri açıdan ulaştığı başarıların ve Türk Milletinin ordu ile ortak mücadele ve azminin eserinin 90. yıldönümünde, bugün hepimize düşen görev, ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır. Milletimize eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor,30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Ahmet Küçükler (Büyükşehir Belediye Başkanı)

Tarihi, gurur verici, eşsiz destan ve zaferlerle dolu Türk Milleti, esareti kabul etmeyeceğini Büyük Atatürk’ün önderliğinde başlattığı bağımsızlık mücadelesi ile tüm dünyaya göstermiştir.

30 Ağustos zaferi, Türk milletinin zorlukların üstesinden gelme kabiliyetinin en güzel örneklerinden biridir.

Türk Milleti, fedakârlıklarla kazandığı barış, güven ve huzur ortamını, her şart altında korumaya kararlıdır.

Bu düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türk milletin mukaddes değerlerinin savunucusu ve muhteşem destanların yaratıcısı Türk Silahlı Kuvvetlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Orhan BULUTLAR (Palandöken Belediye Başkanı)

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta Kocatepe’de başlayan ve 30 Ağustos 1922′de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Tarihi boyunca özgür yaşamış Türk milleti, işgallere boyun eğmemiştir. Esareti kabul etmeyeceğini Başkumandan Atatürk’ün önderliğinde başlattığı bağımsızlık mücadelesi ile tüm dünyaya göstermiştir.
Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan bu zafer, asil Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında kenetlenerek, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde sürdürdüğü özgürlük mücadelesidir. Dünyada esaret altında yaşayan diğer ulusların da özgürlük mücadelelerine örnek olan bu büyük zafer aynı zamanda, Türk ulusunun çağdaşlaşma yolunu açan, modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları oluşturan Türk devrimini başlatan bir kıvılcımdır.
30 Ağustos zaferi, Türk milletinin hedeflerine ulaşma konusundaki azim ve kararlılığını, şartlar ne kadar güç olursa olsun zorlukların üstesinden gelme kabiliyetinin en güzel örneklerinden biridir. Bu düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile Aziz milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Ali KORKUT (Yakutiye Belediye Başkanı)

“Türk milletinin büyük bayramını kutlamak, bu gururu yaşamak bizim görevimizidir. 30 Ağustos, aslında Çanakkale’de başlayan, Dumlupınar, Sakarya, Kocatepe ve nihayetinde İzmir’de son bulan var olmamızın sembol bayramıdır. Çünkü emperyalistlerin Türk milletini Anadolu’dan atmak için başlattıkları hayasız akın böylece kırılmıştır. Bu zaferin kahramanı Türk ordusu ve onun komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bunu çok iyi kavramak, anlamak gerekiyor. Bir daha aynı süreci yaşamamak için milletçe birlik ve beraberliğimizden ödün vermemeliyiz. Özellikle bu günlerde emperyalistlerin ve kullandıkları maşaların yeniden iştahlarının kabardığı dikkate alınırsa bu bayramın önemi daha iyi anlaşılır”

Zekai KAYA (MHP İL Başkanı)

“26 Ağustos 1071’de Malazgirt Savaşı’yla, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan kahraman ordumuz; Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle de Anadolu topraklarının Türk Vatanı” olduğunu, önünde durulmaz bir iradeyle düşmanlarına ispatlamıştır.
Şanlı tarihimize dönüp baktığımızda tarihinin her deminde alçaklara, vatanımızı ele geçirmek ve bölmek isteyen hainlere karşı yapmış olduğu büyük mücadelelere şahit olmaktayız. Bu ve buna benzer her türlü oyuna Türk Milleti her zaman DUR demesini bilmiş, vatanı için her türlü fedakârlığı yapmaktan çekinmemiştir. 06 Ocak – 11 Ocak 1921’de Birinci İnönü Meydan Muharebesini, 23 Mart – 01 Nisan 1921’de İkinci İnönü Muharebesini, 23 Ağustos – 13 Eylül 1921’de Sakarya Meydan Muharebesini ve 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesini altın harflerle tarihine yazmayı başarmış ve daha evvelinde Fetihler yaparak çağ açıp çağ kapamış olan bir milletin elbette bu günleri kutlamak, bu günler yâd etmek en doğal hakkıdır. Türk Milleti, ülkemizi parçalamaya çalışanlara bundan 90 yıl önce unutamayacakları cevabı vermiştir. Ulusumuz atalarımızın açtığı çağdaş uygarlık yolunda kararlı yürüyüşüne sonsuza dek devam edecektir. Türk insanı damarlarındaki asil kandan aldığı güçle vatanının bütünlüğüne ve halkının özgürlüğüne kastedeceklere gereken cevabı her zaman verecektir. Bizlere düşen en büyük görev ise, Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına sahip çıkarak korumak, yeni eserlerle yücelterek, geleceğe taşımak, genç kuşaklara yurttaşı olmaktan onur duyacakları bir ülke bırakmaktır. Milli duygularımızın köreltilmeye çalışıldığı bugünlerde unutmamalıyız ki, ilk olarak 30 Ağustos 1923’de İzmir, Afyonkarahisar, Denizli, Kahramanmaraş ve Ankara’da kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı büyük bir azmin, büyük bir başarının, emsali görülmemiş birlikteliğin adıdır. 30 Ağustos özgürlüğün ve bağımsızlığın adıdır. 30 Ağustos bölünmez bütünlüğün adıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, değerli silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşımızın isimsiz kahramanlarını saygıyla anıyor, silahlı kuvvetlerimizin ve halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25