• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Atatürk Üniversitesi’nde PTE Academıc Sınav Merkezi Açılışı

Atatürk Üniversitesi’nde PTE Academıc Sınav Merkezi Açılışı
Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Pte Academıc Sınav Merkezi’nin açıldı.

 

Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Pte Academıc Sınav Merkezi’nin açılışı, Vali Ahmet Altıparmak ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak tarafından yapıldı.

Açılış töreninde konuşan sınav merkezi koordinatörü Öğretim Görevlisi Cengiz Akdağ, Pte Academıc Sınav Merkezi’ninÖSYM’nin YDS’ye eşdeğer olarak kabul ettiği sınav merkezlerinden birisi olduğunu belirterek, Türkiye’de bu şekilde çalışan 7 tane sınav merkezinin olduğunu vurguladı. Akdağ: “Geçen yıl 1 Temmuz itibarıyla sınav yapmaya başladık. Bu sınavın en büyük özelliğinden bir tanesi; 5 gün içerisinde sonucu verilebiliyor. Ve sınav yapılacak günler tamamen bizim inisiyatifimize bağlı. İstersek her gün bile burada sınav yapabiliriz. Doçentlik veya Profesörlük müracaatında YDS sınavının 1 yıllık sürecini ortadan kaldırıyor. Ayrıca dünyanın birçok yerinde uluslararası geçerliliği de var” dedi.Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise, görüntüsü küçükte olsa, aslında büyük işler başaran bir sınav merkezinin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, sınav merkezinin Atatürk Üniversitesi misyonlarından biri olan ‘Bölgeye Hizmet’ konusunu layığıyla yerine getirdiğine vurgu yaptı. Rektör Koçak: “Bugün bu merkezde özellikle yabancı dil sınavlarına ihtiyacı olan akademik personel, kamu personeli veya yurt dışına gitmek isteyenlerin oldukça faydalanacakları Atatürk Üniversitesi hizmetini vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Sınav merkezimizin uluslararası geçerliliği olması bakımından da önem arz ediyor. Burada sınava girip istikbalde başarılı olacak gençlerimizi düşündükçe de mutlu oluyorum” şeklinde konuştu.Çok sayıda insanın yabancı dil sınavı ihtiyacını giderecek bir merkezi Erzurum’a kazandıran Atatürk Üniversitesi nezdinde Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’a teşekkür eden Vali Ahmet Altıparmak, sınav merkezinin çevre illere de hizmet edecek olmasının, Erzurum’un merkez olma özelliğini daha da pekiştireceğini söyledi. Bu hizmetin gerçekten de çok önemli bir hizmet olduğunu belirten Altıparmak, 5 gün içinde sınav sonucunun alınabildiği bir sınav merkezinin çok güzel işler başaracağını ifade etti.

10 ADAY AYNI ANDA SINAVA GİREBİLECEK

Anadili İngilizce olmayan ve akademik İngilizce yeterliliklerini kanıtlamak zorunda olan katılımcıların dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerini doğru bir şekilde ölçmek üzere ÖSYM’nin eşdeğerlilik listesinde yer alan bilgisayar tabanlı uluslararası akademik İngilizce sınavlarının yapıldığı sınav merkezinde, ilk etapta 10 aday aynı anda sınava girebilmektedir. Çevrimiçi veya telefonla sınav tarihine yakın rezervasyon olanağı sunan söz konusu sınav, etkin ve nesnel makine puanlaması yaparak sonuçların 5 işgünü içerisinde online olarak verildiği 3 saatlik tek oturum olarak uygulanmaktadır.Tüm dünyada yalnızca "Pearson VUE" merkezlerinde uygulanan sınavlarda test güvenliği; avuç içi taraması, dijital imza ve dijital fotoğraf (skor raporlarında), kombinasyonlu test formları, çevrimiçi ve güvenli ortamda skor raporları ile sağlanmaktadır.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25