• BIST 8910.2
  • Altın 2238.527
  • Dolar 32.3411
  • Euro 35.1294
  • Erzurum 4 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

BAŞKAN SEKMEN’İN ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

BAŞKAN SEKMEN’İN ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Şehitleri Anma Günü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Yüce dinimiz İslam, vatan ve mukaddesat uğrunda can vermeyi şehadet müjdesi içinde değerlendirmiş ve büyük bir şeref olarak kabul etmiştir. Çünkü şehit, Allah rızası için canından geçmiş ve en yüksek mertebeye ulaşmayı arzu etmiştir. Şehitlik mertebesi, cennet ehlinin dahi gıpta ile karşılayacağı ne yüce bir mevkidir. İşte nice şehitler verdiğimiz ve kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı tarihimizde öyle dönüm noktaları vardır ki, sadece bizim için değil tüm insanlık için bir abidedir. Çanakkale Savaşı da, böylesine muhteşem destanlardan biridir. Sahip oldukları maddi güce, gelişmiş silahlara güvenerek Çanakkale Boğazı’na dayanan düşman birlikleri, Mehmetçiğin dünyada eşi ve benzeri görülmemiş çelikten örülü ve imanla bütünleşmiş cesaretiyle hezimete uğratılmıştır. Şüphesiz bu başarının en önemli sırlarından birisi de şehadet arzusuydu. Çanakkale Zaferi, yok olacağı tahmin edilen bir milletin, gerektiğinde vatanı uğruna severek ölüme koşmasının anıtlaşmış bir örneğidir.”

 

“TARİHİMİZİN HER BİR SAYFASI NİCE DESTANLARLA DOLUDUR”

Başkan Mehmet Sekmen, mesajında Çanakkale ruhunun her daim korunması gerektiğini bildirdi. Sekmen, şunları kaydetti: “Çanakkale Zaferi’yle bağımsızlık inancı ve azmini dünyaya gösteren aziz milletimiz, ardından milli mücadele için kenetlenerek esarete karşı olağanüstü bir karşı koyma örneği sergilemiştir. Millet olarak büyük bir özverinin sonucu kazanılan tarihi zaferin onurunu ve gururunu daima yaşayacağız ve bizleri büyük bir millet yapan Çanakkale ruhunu her zaman koruyacağız. Aziz ecdadımızın kanlarıyla sulanmış cennet vatanımızın her karış toprağı nice kahramanlık destanlarını haykırmaktadır. Tarihimizin her bir sayfası, onların şan ve şerefini anlatmaktadır. Ve bilmekteyiz ki, geçmişten ibret alarak Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem olmayacaktır.”

 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çanakkale’de sergilenen vatanseverlik duygusunun 15 Temmuz’da da yeniden yaşandığını ifade etti. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Çanakkale Savaşı sırasında sergilenen vatanseverlik duygusu, bize daima güç verecek ve yol göstermeye devam edecektir. Bu duyguyu aziz milletimiz 15 Temmuz’da da göstermiş, yurdumuzun dört bir sathı arşı titreten ezanı muhammediyemiz ve selalarla, ellerinde ay yıldızlı bayrağımızı taşıyan vatandaşlarımızla adeta tek yürek olmuştu. Bağımsızlığımızı savunmak, vatan topraklarımızı korumak için Çanakkale’de kendilerini feda eden 250 binin üzerindeki şehidimiz, 15 Temmuz’da Hakk’a yürüyen 250 şehidimiz tarihe bile sığmayacak kadar büyük kahramanlardır. Çanakkale Savaşları’nın yıl dönümünde bizlere düşen en büyük görev, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğimizi daima korumak, Devletimiz ve milletimizin bekası için sürekli çalışmaktır. Bu vesileyle başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Savaşları’nın ve 15 Temmuz’un tüm kahramanlarını, Zeytin Dalı Harekâtı’nda şahadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi saygı, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25