• BIST 9887.33
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Erzurum 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Dadaşlar, Kurtuluşun 100. Yılında Palandöken’den dünyaya mesaj verdi

Dadaşlar, Kurtuluşun 100. Yılında Palandöken’den dünyaya mesaj verdi
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı dolayısıyla, kutlama etkinliklerini Erzurum’da yapma kararı alan İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı bir ilke imza attı.

İstanbul’da yaşayan Erzurum’lu hemşerilerin aktıldığı, 8 – 12 Mart tarihlerini kapsayan dört günlük “Tarihi ve Kültürel Erzurum Gezisi” adıyla yapılan etkinlik programında; Erzurum’daki Şehitlikler ve Türbe ziyaretlerinin ardından Lala Paşa Camiinde Mevlid-i Şerif okundu. Abdurrahman Gazi Türbesi, YakutiyeMedresesi , Çifte Minareli Medrese,  Aziziye Tabyaları, Kongre Binası, Atatürk Evi, Tarihi Erzurum Evleri, Taşhan gibi Tarihi ve kültürel mekânlar ziyaret edildi.

 

Palandöken’den Afrin’e selam olsun!

Havasının sertliğini, yüreğinin mertliğiyle ısıtan Dadaşlar yüz yıl sonra tüm dünyaya Palandöken’den öyle güçlü bir mesaj verdiler ki; Milli ve manevi ağırlıklı olarak düşünülen bir etkinlik programının finalinde gerçekleştirilen sürpriz meşaleli kayak gösterisi, Erzurum’da yapılan etkinliklerin en dikkat çekici sahnesi oldu.

Erzurum’a has yöresel kıyafetli kayakçıların sergilediği özel bir koreografiyle Palandöken dağından aşağı ellerinde Türk Bayrağı ve meşalelerle yapılan gece kayağı izleyenleri adeta büyüledi. İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakıf Başkanı Hadi Atalar, yaptığı konuşmasında; “Her sene 12 Mart tarihinde Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunu çeşitli etkinliklerle İstanbul’da kutlamaktayız. Bu sene yani 2018 yılının ayrı bir özelliği var. Erzurum halkı için özel anlamı olan 12 Mart tarihinin 100. Yılında farklı bir aktiviteler yapalım istedik ve bu sene tüm programımızı Erzurum’da gerçekleştirme kararı alarak oldukça kalabalık bir kafileyle memleketimize geldik. Dört günlük etkinlik programımızı büyük bir mutlulukla gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin de bugün içinde bulunduğu hassas dönemden dolayı yani Afrin’de gerçekleşmekte olan “Zeytin Dalı Harekatı”nda mücadele eden kahraman Mehmetçiğimizin de yanında olduğumuzu belirterek, buradan “Palandöken’den Afrin’e selam olsun!.. diyoruz. İstanbul’dan gelen heyetimizle 100 yıl önce yaşanan o zor günleri hatırlamak adına ve verilen mücadeleleri yerinde yaşamak maksadıyla tabyalarımızı ziyaret ettik, şehitliklerimize giderek canlarını vatan uğruna feda eden kahraman şehitlerimizin aziz hatıralarını yad etmek istedik, dualar ettik mevlit okuduk. Memleketimizin tarihi ve kültürel mekanlarına ziyaretler yaptık.

Meşaleli kayak gösterisi gururlandırdı

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakıf Başkanı Hadi Atalar’ın günlerdir dile getirdiği “Bu sene 12 Mart’ta sürprizimiz olacak” sözünü duyanlar Palandöken’de yaşanan meşaleli kayak gösterisi karşısında duygulu anlar yaşadılar. Bu organizasyon için vakıf yetkililerini tebrik ettiler. Zira yöresel kıyafetlerimiz olan bayan Bindallı ve erkek Dadaş Bar kıyafetleriyle ilk kez yapılan meşaleli kayak gösterisi esnasında okunan “Bar” şiiri akabinde şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve ardından hep bir ağızdan söylenen İstiklal Marşı karlı Palandöken dağından dünyaya yankılandı. Meşaleli kayak gösterisi, köklü Erzurum Kayak Kulübünün aralarında milli sporcularında yer aldığı başarılı kayakçıları tarafından gerçekleştirildi. Türkiye Kayak Vakfı 2. Başkanı Murat Tosun ve Erzurum Kayak Kulüp Başkanı Atakan Alaftargil nezaretinde hazırlanan bu özel gösteri Türkiye’de bir ilk oldu.   

8 Mart Kadınlar günü de unutulmadı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Kadın Kolları Başkanı Bilge Seval Alakuştekin önderliğinde Tarihi Erzurum Evlerinde bir araya gelen kadınlar, günün anısına yöresel yemekler eşliğinde sohbet ettiler. Bilge Başkan katılımcıların kadınlar gününü kutladı, “ Böyle bir günde memleketimizde bulunmak ayrı bir güzellik oldu, hatıralarımız canlandı. Hayatımızın önemli bir kısmını yaşadığımız mahallemizi, sokağımızı okuduğumuz ve görev yaptığımız okullarımızı tekrar gördük, dostlarımızla karşılaştık duygulandık” dedi.

Etkinlikler 12 Mart 2018 Pazartesi günü Havuzbaşı Kent Meydanında Atatürk anıtına çelenk koyma töreniyle devam etti.

    

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Vali Çiftçi esnafın derdini dinledi25 Nisan 2024 Perşembe 10:59
  • Erzurum'da tarım ve hayvancılık sezonu başladı25 Nisan 2024 Perşembe 10:54
  • Erzurum’da ilk çeyrekte 297 bin 731 yolcu uçtu24 Nisan 2024 Çarşamba 11:05
  • Erzurum coğrafi işarette yarışıyor24 Nisan 2024 Çarşamba 11:01
  • Burası ne Colorado Kanyonu ne de Kapadokya24 Nisan 2024 Çarşamba 10:57
  • 23 Nisan Erzurum’da coşkuyla kutlandı23 Nisan 2024 Salı 19:30
  • Tarihin içinde tarihi genel kurul23 Nisan 2024 Salı 19:26
  • Vali koltuğuna oturdu; zekâ ve drama oyunları istedi23 Nisan 2024 Salı 19:20
  • Erzurum’da 23 Nisan bayram coşkusu23 Nisan 2024 Salı 12:09
  • Aras nehri coşku23 Nisan 2024 Salı 11:15
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25