• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

DAGC ve DGF’den AA’ya kutlama

DAGC ve DGF’den AA’ya kutlama
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti(DAGC) ve Federasyonu (DGF) Yönetim Kurulları, Anadolu Ajansı’nın 100.yaşını kutladı.

Yönetim Kurulları adına yazılı bir açıklama yapan Başkan Feridun Fazıl Özsoy, “Bugün Türkiye’nin ilk haber ajansı olan Anadolu Ajansının kuruluşunun 100.yılı. Ajansımızın kuruluş yıldönümünü tebrik ediyoruz” dedi.

Milli Mücadelenin başladığı yıllarda Anadolu’nun sesini İstanbul’a ve dünyaya duyuran sınırlı yayın organlarının dışında başka gazete  olmadığını Anadolu’daki ilk gazete Albayrak olduğunu ifade eden Özsoy,   “Onu Mustafa Kemal’in Sivas’ta kurduğu İrâde-i Milliye ve Ankara’da kurduğu Hakimiyet-i Milliye takip etti. Milli Mücadele’nin başarılarını tüm dünyaya duyurmak maksadıyla ; Celal Bayar, Halide Edip ve Yunus Nadi’nin öncülüğünde 6 Nisan 1920’de Anadolu Ajansı kuruldu” ifadelerini kullandı.

Özsoy, açıklamasında şunları kaydetti: “Bu kuruluşu Kurtuluş Savaşımızın Galip Hoca’sı Celal Bayar;  ‘Anadolu Ajansı’nı, Anadolu’nun ve ihtilalin sesi olarak kurmaya karar verdik. (...) O zaman Anadolu Ajansı, ihtilalin en büyük ihtiyaçlarından birisini temin etmiştir. Hem bizi; ihtilalin maksat ve gayesini Anadolu’nun görüşlerini harice aksettirmiştir hem de hariçte hakkımızda ne gibi bir muamele cereyan ediyor, onları bize bildirmek suretiyle iki başlı mühim bir vazife yapmıştır’. Kuruluşunun üzerinden  bir asır geçen Anadolu Ajansı,  bugün bünyesinde barındırdığı binlerle ifade edilen birbirinden değerli gazeteci meslektaşlarımızla; doğru. tarafsız haberciliği ve dünya genelindeki yaygınlığı ile hakikaten bir dünya ajansı konumundadır.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu yönetimleri olarak Anadolu Ajansımızın kuruluşunun 100.yılını tebrik ediyor ve nice asırlara ulaşmasını diliyoruz”.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25