• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

DAGC’DEN DRONE EĞİTİMİ

DAGC’DEN DRONE EĞİTİMİ
İnsansız Hava Aracı kullanmak isteyen ancak eğitim ve ticari pilot lisansı olmayan DAGC'nin Erzurum ve bölge illerindeki üyeleri, Medya-İŞ Sendikası, Sapmaz Mühendislik ile drone eğitim programından yararlanıp pilot lisansını alabilecek.

Gazetecilik ve televizyonculuk alanında görev yapan üyelerimiz, Erzurum'da yapılacak ve Medya-İş Sendikası-Sapmaz Mühendislik işbirliği sayesinde indirimli olarak ‘İHA Ticari Pilot Lisansı’; yani drone ehliyeti alabilecekler.

Açılacak kurslara katılmak isteyen üyelerimiz, hobi ve ticari amaçlı olarak tertip edilen iki ayrı sertifikaya sahip olarak, gerek yerleşim alanları dışında gerekse mülki idare tarafından belirlenen alanlarda drone uçurup, hızla büyüyen bu sektörde ticari faaliyetlerde bulunabilecekler.

Derneğimiz ile insansız araç teknolojileri şirketi olan Sapmaz Havacılık İleri Teknolojileri ve Medya-İŞ Sendikası arasında yapılan anlaşma sayesinde “Ticari İHA pilot eğitimleri” kapsamında dernek üyelerimize özel bir kampanya düzenlendi. İHA0 pilot lisanslaması Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı ‘Ticari Pilot Lisansı’ drone ehliyeti, drone operatör eğitimi teori-simülasyon-pratik dersleri, drone fotoğrafçılığı teknikleri dersleri de verilecektir.

Eğitimin sonunda, SHGM'nin Yetkilendirilmiş İHA Eğitim Kuruluşları için yayınladığı 18.12.2017 tarihli duyurusunda yer alan formata uygun olarak düzenlenmiş drone ehliyeti kursiyerlere teslim edilecektir. Bunun yanında CV'lerine ekleyebilecekleri ya da çerçeveletip asabilmeleri için drone ehliyetinin A4 boyutunda karton halini ve havalimanı çevresinde uçuş izni almanız gerektiğinde sistem tarafından istenilen R/T Telsizle Haberleşme Belgesi'ni yine bu eğitim sonunda kursiyerlere teslim edilecek. Eğitim gününden en geç üç gün öncesine kadar kesin kayıt işlemlerini tamamlayan kursiyerlerimiz eğitimin son günü tüm belgelerini teslim alabilecekler. Eğitim gününden bir gün öncesine kadar kayıt işlemleri devam edecektir.

Kayıt müracaatı  bugünden 10 Haziran akşamına kadar devam edecektir.

Müracaat etmek isteyenler, irfantarakcioglu@hotmail.com , mail adresine  ad-soyad, mail ve cep telefonu bilgilerini gönderebilir veya 0-507-1666976 nolu cep telefonundan İRFAN TARAKÇIOĞLU'na ulaşabilirler.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25