• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

DAP’tan uygulayıcı kuruluşlara ‘Güneş Enerjili Hayvan İçme Suyu Tesisi Projelendirilme’ eğitimi verildi

DAP’tan uygulayıcı kuruluşlara ‘Güneş Enerjili Hayvan İçme Suyu Tesisi Projelendirilme’ eğitimi verildi
Doğu Anadolu Bölgesi’nde,öncelikli olarak, tarım ve hayvancılığın gelişmesi yönünde çalışmalar yürütenDAP İdaresi, yenilenebilir enerji kaynaklarını da bu sektöre uygulamakiçinbir çalışma başlattı.

DAP İdaresi toplantı salonunda verilen,‘Güneş Enerjili Hayvan İçme Suyu Tesisi Projelendirilmesi’ konulu bir günlük eğitime, bağlı illerdekiuygulayıcı kuruluşların temsilcileri katıldı.

‘Güneş Enerjili Hayvan İçme Suyu Tesisi Projelendirilmesi’yle ilgili teknik eğitimi Elazığ İl Özel İdaresi’nden Ziraat Mühendisi Bekir Yuşan, Yenilenebilir Enerji Sistemleri (fotovoltaik)konusundaki eğitimi ise Ege Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi İlker Ongun verdi.

Bugüne kadar 170 adet HİS Gölet Projesi desteklendi

Meradaki hayvanların su ihtiyacını karşılamak üzere bugüne kadar bölgede yaklaşık 170 adet Hayvan İçme Suyu (HİS) Göleti projesine destek olan DAP İdaresi, çevre dostu ve tükenmeyen temiz enerji kaynağı solar sistemi devreye sokmakla, bu projelerin sayısını artırmayı amaçlıyor.

Sistemin avantajları

Fotovoltaik sistem, güneşin ışık özelliğinden yararlanarak, doğrudan elektrik enerjisi üretme yöntemine deniyor. Kurulum maliyeti hariç, işletme ve bakım masraflarının yok denecek kadar az olması ve Hayvan İçme Suyu göletlerine göre daha ucuza mal edilebilmesi, bunun yanı sıra, güneş enerjili HİS tesisinde bu suyu insanların da kullanabilmesi en önemli tercih sebepleri arasında yer alıyor.Kurulacak sistemle, sondajla yer altından çıkarılan temiz sular, güneş enerjisiyle su deposuna alınıyor ve kurulan sıvatlarla hayvanların su ihtiyaçları kesintisiz olarak karşılanmış oluyor. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25