• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

ERZURUM BEAH KURDUĞU ÇOCUK KALP DAMAR CERRAHİ ÜNİTESİ İLE BAŞARILI AMELİYATLARA İMZA ATIYOR..

ERZURUM BEAH KURDUĞU ÇOCUK KALP DAMAR CERRAHİ ÜNİTESİ İLE BAŞARILI AMELİYATLARA İMZA ATIYOR..
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Çocuk Kliniği yan dallarında başarı üstüne başarı..

Geçtiğimiz günlerde çocuk nefroloji olarak hastane acil servisine çeşitli şikayetlerle gelen  3 aylık pelin bebeğe başarılı bir şekilde diyaliz uygulayan beah çocuk kliniği şimdide Çocuk Kalp Damar Cerrahi Uzm.Dr.Mehmet Biçer ile 11 yaşındaki Fatmanur Yılmaz a açık kalp ameliyatı yaparak bölgede bir ilki gerçekleştirdi.

Erzurum Bölge Eğitim ve Aaraştırma Hastanesi çocuk cerrahi kliniğine kurulan Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde ilk çocuk kalp cerrahisi operasyonu başarıyla gerçekleştirildi.

Yapılan ameliyat la ilgili bir açılama yapan çocuk Kalp Damar cerrahiUzm.Dr.Mehmet Biçer;efor kapasitesinde düşüklük ve kilo alamama şikayetleri ile hastanemize başvuran hasta Fatmanur Yılmaz'ın kalbinde iki adet delik ve kapakçıklarının bir tanesinde yarık saptadık. 11 yaşında olan Fatmanur kızımızın durumunu aile ile paylaşarak operasyon hakkında bilgiler verdik.Ailenin onayını aldıktan sonra  operasyon programına alınan hasta, ameliyatı için detaylı olarak hazırlandı.

Hastamızın ameliyatı çok başarılı geçti. Allahın izni ile  Fatmanur kızımızın ameliyatında kalbindeki  delikler sıkıntısız kapatılarak kalp kapakçığı adeta yenilendi.

Hastamız operasyon sonrası bir gün kontrol amaçlı yoğun bakımda tutularak servise çıkarıldı.2 günlük servis kontrolü ardından ameliyat sonrası takipleri de olağan seyreden hasta şifa ile hastanemizden taburcu edildi.dedi..

Yapılan başarılı ameliyatla ilgili olarak 6.sınıf öğrencisi hasta fatmanur Yılmaz artık okulumda ve oyun alanlarında bende arkadaşlarımla rahat rahat nefes alıp vererek korkusuzca koşup oynayabilecem doktorum Mehmet biçere çok teşekkür ediyorum Allaha ondan ve tüm ameliyatımda görev alan ekipten razı olsun dedi..

Baba yılmaz ise başta sağlık Bakanımız sayın Prof.Recep Akdağa Erzurum a böyle bir kazanım sağladığı için teşekkür ediyorum yanısıra hastane yönetimimize sayın doktorumuz  Mehmet Biçere ve ekibine çok teşekkür ediyorum dedi.

Yapılan müdahale sonrası Erzurum KHB Genel Sekreteri Prof.Dr.Fazlı Erdoğan,Hastane yöneticisi  Doç.Dr.Embiya Akasakal ve hastanın taburcu oluşunda uğurlamaya kadar gelen hastane başhekimi Yrd.Doç.Dr.Orhan Delice doktor Mehmet Biçeri bu başarılı operasyonundan dolayı tebrik ettiler.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25