• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Erzurum KHB ‘den Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi çalışanlarına Sağlıklı İletişim, Davranış ve Stres Yönetimi Eğitimi

Erzurum KHB ‘den Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi çalışanlarına Sağlıklı İletişim, Davranış ve Stres Yönetimi Eğitimi
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi personellerine eğitim.

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından organize edilen Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi personellerine yönelik düzenlenen “ Sağlıklı İletişim,  Davranış ve Stres Yönetimi” eğitimleri Hastane Yönetiminin de katılımıyla  17-18 NİSAN  tarihleri arasında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Konferans Salonunda Sağlık Bakanlığı Müşaviri Yrd. Doç. Dr. Bedrettin ULUAT tarafından verildi.

Günümüzün en önemli sorunları arasında yer alan stres, çalışma yaşamında etkisi ve sonuçları itibariyle üzerinde durulması gereken bir konudur. Bugün bilgi çağına geçişin hızlanması, yenilik ve değişimin her alanda var olan sistemlerin yapı ve yönetim biçimlerini etkilemesi gibi faktörler iş yaşamını derinden etkilemektedir. Böyle bir ortamda iş görenler, hızlı hareket etme zorunluluğu duymaları, değişime uyum sorunları yaşamaları veya kapasitelerinin üzerinde bir iş yükü ile karşı karşıya kalmaları gibi nedenlerden dolayı yoğun bir iş stresine girebilmektedirler. Özellikle çalışan bireylerde psikolojik bir gerilim durumu yaratarak iş verimi ve etkinliğini önemli ölçüde etkileyen stres, başa çıkılması ve yönetilmesi gereken bir süreç olarak görülmektedir. Bu çalışmada, iş yaşamında stres kaynakları, ortaya çıkardığı sorunlar ve başa çıkma yöntemleri örgütsel düzeyde teorik olarak değerlendirilmeye çalışılmıştır

İletişimin anne karnında başladığını dile getiren Dr. ULUAT  “Sağlık çalışanları ile hasta ve hasta yakınları aynı amaç için çalışır, o da sağlıktır. Aynı amaç doğrultusunda çalışan kişilerin ''Empati'' yaparak daha hoşgörülü davranması ve hastalarla daha iyi iletişim kurması gerekmektedir” dedi.
 
Yard.Doç. Dr. ULUAT :”İnsan sağlığı her şeyin başında gelmektedir. İnsanın hayatı boyunca devam eden bir gerçeği de strestir”dedi. Stresin hayatımızda olması gerektiğini bunun sadece hayatımızın her alanına dengeli bir şekilde yaymak ve stresin bizi yıpratma boyutuna gelmesine müsaade etmemek gerektiğini belirtti.
Düzenlenen konferansta iletişim ve stresin üzerine konuşuldu. İletişimin ve stresin öneminden, bize getirdikleri ve bizden götürdükleri, empati kurabilmenin önemi, sağlıklı iletişimle nelerin başarılacağı üzerinde duruldu. Sağlıkta, sağlıklı iletişimin nasıl olması gerektiği anlatıldı.

Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği yetkilileri ve Bölge Eğitim Hastanesi idarecileri dahil birçok sağlık çalışanın katıldığı eğitim, sağlık çalışanları tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. toplam 2 gün süren eğitim sonunda yoğun ve stresli ortamlarda çalışan sağlık personelinin eksiklerinin farkına varıp, bu eksiklikleri gidermeleri konusunda faydalı bir eğitim olduğu dile getirildi.

Eğitim Programı esnasında Sağlık Bakanlığı Müşaviri Yrd. Doç. Dr. Bedrettin uluat‘a Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmet veren il müftülüğüne bağlı Manevi Hizmet birimi ve il müftülüğü görevlileri bir sürpriz yaptı.

Birim ve müftülük yetkilileri ’PEYGAMBER EFENDİMİZİN’’ kutlu doğum haftası kutlayarak kendisine gül sundular.

Eğitim programının sona ermesinden sonra Yrd. Doç. Dr. Bedrettin uluat‘a hastane yöneticisi Doç.Dr.Enbiya AKSAKAL tarafından teşekkür plaketi verildi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25