• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ ETSO’DA DERS GÖRDÜ

GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ ETSO’DA DERS GÖRDÜ
Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencileri, bu haftaki, ‘Alan Çalışması Dersi’ni, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) gördü.

Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Besim Yıldırım’la birlikte ETSO’ya gelen Gazetecilik Bölümü öğrencilerini, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şevket Demir misafir etti. Öğrencilerle ETSO Meclis Salonu’nda bir araya gelen Demir, Oda’nın yapısı, işleyişi ve hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Konuşmasında geleceğin iletişimcilerine nasihatlerde bulunan Şevket Demir, gençlere hedeflerini belirlerken mutlaka eğitim ve ekonomi konularına da eğilmelerini tavsiye etti. Mesleki ve teknik eğitimin önemine dikkati çeken Demir, gelişmiş ülkelerin sanayici ve üretici profillerine bakıldığında, mesleki ve teknik eğitimin ağırlığının hissedildiğini belirterek, Türkiye’nin de bu yönde büyük bir atılım yapması gerektiğinin altını çizdi. Günün şartlarında medyanın gücünün tartışılmaz olduğunu dile getiren Demir, kimi zaman ülkenin enerjisinin gereksiz konularla tüketildiğini kaydederek, “Ülkelerin gelişip kalkınmasında hem ekonomik güce, hem de beşeri sermayeye ihtiyaç duyulur. Maalesef ülkemizin sahip olduğu genç nüfus potansiyelini şimdiye kadar arzu ettiğimiz seviyede kullanamadık. Bu konuda medyanın gücünün de doğru ve etkili kullanılması büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Gençlerin kariyer planlamasında kolaycılığa kaçmaması gerektiğini, aksine hem kendisi, hem ailesi hem de ülkesi için daha verimli olacağı bir gelecek planlaması gerektiğini ifade eden Demir şunları söyledi; “Ülkemizin geleceği, bizim üretim gücümüzle doğru orantılıdır. Yeni şeyler üretemediğimiz, özellikle sanayi ve teknoloji üretiminde dışa bağımlı olduğumuz sürece geleceğimiz adına endişelenmemek elde değil. Gençliğimiz enerjisini ne kadar doğru hedeflere ulaşmada harcarsa biz de geleceğe o kadar ümitle bakabiliriz. İnşallah, sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfus potansiyelimiz, ülkemize yeni ufuklar açacak ve boşa harcadığımız enerjimizi telafi edecektir.”

ETSO Başkan Vekili Şevket Demir, dersin ardından genç iletişimcilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25