• BIST 9883.11
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Erzurum 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

MEB, TEOG 2. nakil sonuçlarını açıkladı

MEB, TEOG 2. nakil sonuçlarını açıkladı
MEB'in ve e-Okul'un resmi sayfasında TEOG 2. nakil lise yerleştirme başvuru sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2. nakil sonuçlarının açıklanacağı saati dün akşam Twitter hesabından duyurdu, bu sabah da sonuçları açıkladı. Sonuçlar iki sitede görülebiliyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra okula kaydolanlar için ve herhangi bir okula atanamayanlar için bakanlık süreci yayımladığı kılavuzda açıkladı. İşte sonuçlar ve o süreç...

Sonuçları MEB sayfasında görmek için tıklayınız

Sonuçları e-Okul sayfasında görmek için tıklayınız

Kayıt ve son başvuru üzerine

Öğrenci ortaöğretim kurumuna atandıysa süreç nasıl gerçekleşecek? Bakanlık yayımladığı kılavuzda bu soruya cevap verdi. Buna göre; kayıt işlemleri için bakanlık “otomatik sistem kaydı” üzerinden hareket edecek. Kayıtlar sistem tarafından yapılacak. MEB’in açıklaması:

Pansiyonlu okulları kazanarak kayıtlarını yaptıran ve yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerden yatılı okuma şartlarını taşıyanlara, cinsiyetine uygun pansiyon bulunması hâlinde, yatılılık kontenjanı çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve OkulPansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereğince yatılı olarak öğrenim görme imkânı sağlanır. Mesleki eğitim merkezlerine yerleştirilen öğrenciler çıraklık eğitimine başlayacakları iş yerleri ile yerleştirildikleri tarihten itibaren en geç 2 ay içinde sözleşme imzalayacaklardır. Sözleşme imzalamayanların kayıtları silinerek açık öğretim kurumlarına yönlendirilecektir. Pansiyonlarda paralı yatılı kalmak isteyen öğrenciler ise kontenjanlar ölçüsünde paralı yatılı kalabileceklerdir. Açık Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, kesin kayıtlarını yaptırmak üzere 15 Eylül 2017 tarihi mesai bitimine kadar Açık Ortaöğretim Kurumları irtibat bürolarına başvurmaları gerekmektedir.

Üçüncü başvurular ne zaman başlıyor?

Herhangi bir ortaöğretim kurumuna atamayan öğrenciler için bakanlık, nakil başvurularının sonuncusunu bugün başlatıyor. Başvurular e-Okul’un duyuru sayfasında sonuçların hemen ardından açıklanacak. Başvurular 28 Ağustos’ta başlıyor, 6 Eylül 2017 tarihinde sona eriyor.

Son başvurularda puan denkliği aranacak mı?

Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz bu soruya cevap verdi. Yılmaz açık kontenjan var mı yok mu sorusuna net bir açıklama yaptı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25