• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

MERT NOBRE YENİ TAKIMI B.B. ERZURUMSPOR’A İMZA ATTI

MERT NOBRE YENİ TAKIMI B.B. ERZURUMSPOR’A İMZA ATTI
Türk futbolunun efsane ismi Mert Nobre, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a imza attı.

Kulüp binasında düzenlenen imza törenine Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Avukat Ali Demirhan, yönetim kurulu ve ünlü futbolcu katıldı. Başkan Mehmet Sekmen, burada yaptığı açıklamada, “Şehirlerin gelişmesi, büyümesi ve markalaşmasının merkezi hükümetin, yerel yönetimlerin, özel sektörün çalışmalarının yanı sıra mutlaka bunlara sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlerin de destek vererek gelişmesiyle mümkün olduğunu biliyoruz. Bunun için Erzurum’un sporda en başta futbolda bulunduğu yerin belediyemiz adına, Erzurum camiası adına uygun olmadığını, mutlaka daha üst liglere çıkması gerektiğini hep ifade ediyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurumspor ile ilgili ifade ettiği düşüncelere konuşmasında yer veren Sekmen, şunları kaydetti: “Basın mensubu arkadaşlar hatırlarlar, Cumhurbaşkanımızın bir ziyareti esnasında Polat Renassaince Otel’de konuşurken Adnan Polat’a ‘Adnan bak sen Erzurumlusun. Galatasaray’a verdiğin desteğin belli bir yüzdesini buraya versen şu takım iyi yerlere gelir’ diye hitap ettiğini buradaki arkadaşlarımızın çoğu hatırlar. Bana da her özel görüşmesinde, ‘Erzurum ne durumda? Erzurumspor’a mutlaka destek vermelisin’ diyor. Cumhurbaşkanımızın kızının düğününde bana ve hemen arkamdan Ali Beye ve yine Ramazan’ın son haftasındaki iftar programında İstanbul’da olduğumuz zaman, ‘Transferi ne yaptınız, paranız var mı, bütçeniz ne durumda?’ diye sorarak gösterdiği yakın ilgi ve alakayı unutmuş değiliz. Futbol, şehirlerin gelişmesinde önemli bir yer tutuyor. Bunu kimisi kabul eder, kimisi ise kabul etmeyebilir. Ama biz buna inanıyoruz ve Erzurum’un da Türk sporu açısından çok önemli bir şehir olduğunu, bunun için gerek futbol gerek kış sporları gerekse de diğer spor dallarında olmak üzere desteğimizin hep yanlarında olduğunu ifade ediyoruz. Şuanda Erzurumspor tesislerinin yanı başındaki Olimpiyat Park’taki tesislerde 3 bin civarı 7-14 yaş arasındaki çocuklarımıza futbol, basketbol, yüzme, güreş ve diğer dallarda spor eğitimi veriyoruz. Kışında kayak ve diğer kış spor dallarında eğitim veriyoruz.”

 

“HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK”

Başkan Sekmen, Mavi Beyazlı camianın bu yıl ki hedefinin de şampiyonluk olduğunu vurguladı. Sekmen, şunları kaydetti: “Bu yıl hedefimiz yine şampiyonluk. Hedefimiz yine bu yıl şampiyon olmaktır. İnanıyorum ki burada güçlü bir yönetim var. Kurumsal olarak belediyemizin desteği de kulübün arkasında olacak. Allah nasip ederse arzu ettiğimiz neticeyi alacağız. Güzel bir vizyon oluşturduk. İnşallah marka bir Erzurumspor oluşturacağız. Biz bunun temelini, Erzurumspor Derneği’nin geçmişten gelen borçları vardı, malumunuz geldik ve ‘Bu filanca yönetimden kalma’ demeden bunların hepsini üstlendik ve o gün ki bedelle 14 trilyon Türk Lirası borcu, ‘Derhal biz bu borçları kapatıyoruz. Erzurum’un adını küçük duruma düşürecek bir yere borcu olmamalı’ diyerek borçlarını kapattık. Hamdolsun hallettik ve yeni kulübün de gelen yönetimlerle beraber ödemelerini yakinen takip ediyoruz. Kamuya vergi dairesi ile sigortaya borcu olmamasına, yine futbolcularımızın ödemelerinin zamanında yapılmasına, esnafa olan ödemelerinin zamanında yapılmasına özen gösteriyoruz. Yöneticilerimiz de bunu takip ediyor, biz de bu işi takip ediyoruz. Yan tarafta yeni bir tesis yapıyoruz. İnşallah A takımımız yeni yaptığımız tesiste konaklayacak. Bu önceki tesiste de yeni futbolcular yetiştirerek A takımımıza kazandıracağız. Emeği geçen bütün arkadaşlara ve şampiyonlukta çok büyük payı olan kulüp başkanımıza, arkadaşlarına ve Erzurum camiasına teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

“DARBEYE BÜYÜK BİR VATAN AŞKIYLA CEVAP VERDİK”

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Avukat Ali Demirhan da, konuşmasına darbe girişimini kınayarak başladı. Başkan Demirhan, şunları kaydetti: “Maalesef 15 Temmuz akşamı hain bir darbe girişimi neticesinde ülkemiz kan gölüne çevrilmek istendi. Basiret sahibi idarecilerimiz ve halkımız sağ olsun bu duruma engel oldu. Çok şükür 16 Temmuz sabahı büyük bir vatan aşkıyla, büyük bir bayrak aşkıyla tekrar güne merhaba deyip darbeyi bertaraf ettik. Bunda Belediye Başkanımızın ve diğer idarecilerin, ilk dakikalardan sabaha kadar süren yoğun çalışmalarının büyük bir etkisi var. Allah onlardan razı olsun. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Nobre’nin bulunduğu şehir İsviçre’nin en güzel yerlerinden birisidir, dünyanın en güvenilir yerlerinden bir tanesidir. Ben Nobre’nin geleceğini tahmin etmiyordum. O yüzden baskı da yapmadım. Sözleşmeyi imzalamak için anlaşmıştık ama sözleşmeyi imzalamamıştık. Sözleşme için Nobre pazar günü Erzurum’a gelecekti. Pazar günü beni aradı, ‘Başkanım ben gelmeye hazırım’ dedi. Göstermiş olduğu bu cesaretten, Türkiye ve Erzurum aşkından dolayı huzurlarınızda Nobre’yi tebrik ediyorum. Memleketimize hayırlı olsun.”

 

BAŞKAN SEKMEN’E TRANSFER İÇİN TEŞEKKÜR

Demirhan, transferden ötürü Başkan Sekmen’e teşekkür etti. Demirhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapmış olduğumuz transferlerle, Allah izin verirse bir üst ligi hedefliyoruz. Hedefimiz büyük, camiamız büyük… Hedefimiz şampiyonluk. Bu yolda da Büyükşehir Belediye Başkanımız Onursal Başkanımız Mehmet Sekmen’e Nobre transferi ve kulübün diğer alanlarındaki desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kulüp olarak gerçekten ona minnettarız. Nobre, İsviçre 2. Ligi’nde FC Will 1900 takımının futbolcusuydu. MNG Holding ile ilk transfer görüşmelerine başladığımızda, Nobre de biliyor, 750 bin Euro’lardan başladık. 2. Lig takımı olarak bu transferi gerçekleştirmemizin mümkün olmadığını, bütçemizin buna uygun olmadığını söyledik. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in girişimleri ve MNG Holding’de Murathan Günal’ın Erzurum’a olan sevgisi ve bizimle olan ilişkisinden dolayı biz Nobre’yi bunun üçte bir fiyatına transfer ettik. Nobre de, Türkiye’de Süper Lig takımlarından teklif almış olmasına rağmen Erzurum’u, Erzurumspor’u tercih etti.

Erzurum’da Türk futbol hayatına çok büyük ve değerli futbolcular kazandıracağına inanıyorum.” Mert Nobre de, “Başkanımıza ve herkese çok teşekkür ediyorum. Benim hedefim de bu şehrin hedefiyle aynıdır. Hedefimiz şampiyon olmak, başka yolu yok. İlk kez Erzurum’dayım. Erzurum’da olmaktan çok mutluyum. Burada tesisler çok güzel, imkânlar çok güzel. Bu bizim için çok önemli. Herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından transfer sözleşmesi imzalandı. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25