• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Nabi Avcı'dan Öğretmene Rotasyon Açıklaması! Öğretmene Rotasyon Ertelenecek mi?

Nabi Avcı'dan Öğretmene Rotasyon Açıklaması! Öğretmene Rotasyon Ertelenecek mi?
Öğretmenleri çok yakından ilgilendiren konu olan yer değiştirme zorunluluğu (Rotasyon) konusunda Milli Eğitim Bakanlığı geri adım atmak üzere.

Seçimdeki olumsuz sonuçların bir bölümünde öğretmenlerle ilgili kararların etkili olduğunun farkına varan bakanlık Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı'nın yaptığı açıklama ile rotasyondan vazgeçecek gibi görünüyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bugün kayıt için geldiği TBMM'de öğretmene rotasyon yapılamayacağı sinyalini verdi.

Eğitim sendikalarının da öğretmene rotasyon konusunda daha önceden açıklamaları ve iptali yönünde baskıları olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı da seçim öncesi takvim yayınlamış ve rotasyonun uygulamasını seçimden sonraya bırakmıştı. Binlerce öğretmen ve ailesinin etkileneceği bu durum uygulamadan etkilenecek öğretmenler arasında huzursuzluğa neden olmuş ve sendikalar üzerinden baskı oluşturmaya çalışmışlardı. Aynı zamanda eğitim siteleri ve forumlar üzerinden de bakanlık üzerinde etkili olmaya çalışmış ancak rotasyonu engelleyememişlerdi. Sadece rotasyon uygulanacak öğretmenlerle ilgili süre konusunda öncesinde 8 yıl olarak düşünülen rotasyon uygulama süresi 12 yıla çıkartılmıştı.

Bugün Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı TBMM’de kayıt yapmaya geldiğinde öğretmenlere rotasyon uygulaması ile ilgili AKP’nin seçimlerde sıkıntı yaşadığını ve öğretmene rotasyonu kaldırmayı düşündüklerini vurguladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı aynı okulda 12 yılı dolduran öğretmene rotasyon uygulamasını erteleyebiliriz dedi. Bakan Nabi Avcı Rotasyon konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve 12 yılını aynı okulda dolduran öğretmene bu yıl rotasyon uygulaması yapmayabiliriz. Milli Eğitim Bakanlığımızın rotasyon için almış olduğu kararı erteleyebiliriz " şeklinde açıklama yaptı.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25