• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

SANAYİ DOLMUŞ DURAĞINA ANLAMLI DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR

SANAYİ DOLMUŞ DURAĞINA  ANLAMLI DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR
TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri TOPDAĞI, Sanayi Dolmuş Durağını ziyaret etti.

Erzurum Sanayi Durağında çalışan 23 adet aracın 31 Ocak 2018 Çarşamba günkü kazancını TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacaklarını sosyal medyadan öğrendiğini ifade eden TOPDAĞI, gösterilen hassasiyetin kendilerini, Şehit ailelerini ve Gazileri çok mutlu ettiğini söyleyerek durakta çalışan tüm araç sahiplerine ve sürücülerine; Şehit/Vefat aileleri, Malul Gazi ve Engelli Mehmetçikler adına teşekkür etti.

Ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden araç sürücüleri de “Silahlı Kuvvetlerimizin terörle mücadele amacıyla yaptığı sınır ötesi harekâtta bizim de katkımızın olması gerektiğini düşündüğümüz için böyle bir karar aldık. Bizler huzur içinde yaşıyor, çalışıyorsak; bunu, her türlü koşulda vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için görev yapan Mehmetçiklerimize borçluyuz. Onların hakkını ödememiz mümkün değil, ancak hiç olmazsa gönlümüzün onlarla birlikte olduğunu göstermek istedik. Onlar için ne yapsak azdır. Tüm askerlerimize ve emniyet güçlerimize sağlık ve başarılar diliyoruz. Allah hepsini korusun, görevlerinde başarılar nasip etsin.” dediler.

Topdağı da TSK Mehmetçik Vakfı’nın faaliyetleri hakkında özetle şu bilgileri verdi:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yaptığı vatan hizmeti esnasında, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere, toplumsal olarak sahip çıkmak ve destek olmak gibi önemli bir yükümlülüğümüzü toplum adına yerine getirerek; ülke düzeyinde sosyal adaletin, toplumsal barışın ve ulusal birliğin güçlenmesine katkıda bulunmaktadır

Vakıf; kurulduğu 1982 yılından bu yana 51.211 Mehmetçik ve Mehmetçik yakınına, toplam 691.221.823 TL yardım yapmıştır.

Şehit/vefat Mehmetçikler için yapılan ölüm yardımının yanı sıra Gazi ve malul Mehmetçiklere de maluliyet yardımı ile aylık bakım yardımı yapılmaktadır. Bu Mehmetçiklerimizin çocuklarına 18 yaşına kadar aylık 520 TL, öğrenime devam edenlere lise düzeyinde 680 TL, üniversite (Yüksek lisans dâhil) düzeyinde 820 TL aylık yardım yapılmaktadır. Şu ana kadar 3623 Mehmetçik çocuğuna yardım yapılmış ve 962 Mehmetçik çocuğuna yardıma devem edilmektedir. Yardım almaya devam eden 7721 Gazi/malul Mehmetçik ile birlikte vakfın yaptığı yardımların miktarı aylık olarak 7.450.000,00 TL’dir.”

Topdağı, sözlerine devamla; “Sizler de; yurdumuzun ve milletimizin güvenliği, huzuru ve refahı için canlarını hiçe sayarak şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile malul gazi ve engelli Mehmetçiklerimize sosyal ve ekonomik destek sağlayan, çocuklarına üniversiteyi bitirene kadar yardım yapan, gücünü yüce milletimizin üstün insanlık ve yardımlaşma duygusundan alan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na yapacağınız bu bağış ile çok anlamlı bir katkı sağlamış olacaksınız. Sizlere tüm şehit/vefat ailelerimiz, malul gazi ve engelli Mehmetçiklerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi ve gazilerimizden ebediyete intikal etmiş olanları rahmetle anarken, şehit ailelerimize, malul gazilerimize ve tüm Mehmetçiklerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.” dedi. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25