• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Vakfın kira gelirini 25 kat artırdı

Vakfın kira gelirini 25 kat artırdı
Erzurum'da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılarak kiralanan alışveriş merkezi, hem Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün gelirlerini arttırdı hem de kentin sosyal hayatını canlandırdı

Cumhuriyet Caddesi'nde 3 yıl süren çalışma sonucunda tamamlanan ve 8 katlı olarak hizmete açılan alışveriş merkezinde her zevke ve ihtiyaca uygun mağazalar, yiyecek içecek bölümü, sinema ve oyun salonları bulunuyor
Eski haliyle yıllık yaklaşık 200 bin lira gelir elde edilen alandan şimdi 5,5 milyon lira kira alınıyor

Erzurum'da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve kiralanan alışveriş merkezi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün gelirini yaklaşık 25 kat artırdı.

Cumhuriyet Caddesi'nde 3 yıl süren çalışma sonucunda tamamlanan ve 8 katlı olarak hizmete açılan alışveriş merkezinde her zevke ve ihtiyaca uygun mağazalar, yiyecek içecek bölümü, sinema ve oyun salonları yer alıyor.

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ünğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge müdürlüğü olarak kira getirici yaklaşık bin taşınmazlarının olduğunu söyledi.

Şehrin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde metruk hale gelmiş, eskimiş lojman ve dükkanlarının bulunduğunu anımsatan Ünğan, "Üst katlar lojman, alt katlar dükkandı. 16 kiracımız vardı. Bir proje çizildi ve bu araziden 2009 yılının aralık ayında hafriyat alınmaya başlandı. Zeminde iyileştirme yaptıktan sonra 2011 yılının nisan ayında inşaata başlandı. 2012 yılı haziran ayında inşaatı tamamladık" dedi.

Ünğan, ilk ihaleye katılım olmadığını belirterek, ikinci ihaleyle 2013 yılının eylül ayında sözleşme imzaladıklarını, yaklaşık 15 aydır kira geliri elde ettiklerini söyledi.

Alışveriş merkezinin yaklaşık 11 ay önce hizmete girdiğini hatırlatan Ünğan, "En işlek caddede olması sayesinde şehre bir hareketlilik de kazandırdı. Aldığımız rakamlara göre hafta içi günlük ziyaretçi sayısı 17 bin, hafta sonu ise 30 bin civarında oluyor. 573 kişiye iş kapısı olmuş. Erzurum ekonomisini, sosyal ve kültürel hayatını da canlandırdı. Biz şehrin içindeki gayrimenkullerimizi şehrin ihtiyaçları doğrultusunda kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

Şehrin ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını vurgulayan Ünğan, aynı zamanda vakıf gelirlerini de arttırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Alışveriş merkezinin Erzurum'un çehresini de değiştirdiğini ifade eden Ünğan, eski haliyle yaklaşık 200 bin lira gelir elde edilen alandan, şimdi 5,5 milyon lira kira gelirlerinin olduğunu kaydetti.

Ünğan, Vakıflar Bölge Müdürlüğü gelirleri olarak Türkiye sıralamasında 15. sıradan 5. sıraya yükseldiklerini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25