• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Vali Azizoğlu; “2018 Eğitim yılı olacak”

Vali Azizoğlu; “2018 Eğitim yılı olacak”
2018 yılının ilk kaymakamlar toplantısı Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında tarihi Kongre binasında yapıldı.

İlçe kaymakamları, il ve 20 ilçe Milli Eğitim Müdürleri ile ilgili kurum müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda, ikili eğitimden tekli eğitime geçiş için ilçelerde yapılması planlanan okulların yerleşim yerlerinin tespiti görüşüldü.
Kaymakamlardan bu konu ile ilgili tek tek bilgi alan Vali Seyfettin Azizoğlu, 2019 Eğitim ve Öğretim yılında ikili eğitimden tekli eğitime geçmek için büyük gayret göstereceklerini söyledi.
2018 yılında ihtiyaç olan her ilçeye okul yapılacağını ifade eden Vali Azizoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaokullar için Erzurum’a 90 milyon ödenek aktarıldığının müjdesini verdi.
Milli eğitim konusunun bütün kurumlar için önemli bir mesele olduğunu dile getiren Vali Azizoğlu, “Milli Eğitim, milletin asli meselesidir. Erzurum’da eğitim konusunda son yıllarda çok gayretli çalışmalar yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığımız, Valiliğimiz, belediyelerimiz ve diğer kurumlarımız cansiperane bir şekilde çalışmaktalar. Belediyelerin dışında Kolordu Komutanlığımız bile şehrin merkezinde arazi tahsis ediyor ve okul yapmamızı istiyor. Bu demektir ki; artık milli eğitim meselesi Erzurum’da herkesi içine çeken bir mesele olmuştur. Hazine arazilerini imara açan belediyelerimiz ilk etapta eğitim için arsa tahsis ediyor. Tüm kurumlarımız iyi niyetli ve gayretli bir şekilde bizlere destek oluyor. Artık biz istiyoruz ki; 2019 yılında ikili eğimi tamamen ortadan kaldırıp, tekli eğitime geçelim. Kaymakamlarımız ve kurum müdürlerimiz çalışma yapsınlar nerede okul ihtiyacı varsa tespit edelim. 2018 yılında hep okul yapıp ihtiyacı karşılayalım. Bakanlığımız ilk ve ortaokullar için 90 milyon TL ödenek aktardı. Sizden gelecek teklif ve tespitler bizim için çok önemli” dedi.
Toplantıda okul içinde ve çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri, sigara denetimi, kış aylarında alınacak tedbir ve kar ile mücadele çalışmaları ile genel emniyet ve asayiş tedbirleri görüşüldü.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25