• BIST 9883.11
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Erzurum 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Vali Azizoğlu, “Bu Beladan Tez Zamanda Kurtulacağız”

Vali Azizoğlu, “Bu Beladan Tez Zamanda Kurtulacağız”
Valimiz Seyfettin Azizoğlu, Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı’yı kabul etti.

Konuk Başkonsolos Ayhan Süleymanlı, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısına “hiddetlendik” derken, Vali Azizoğlu “terör belasından tez zamanda kurtulacağız” diye konuştu.

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Vali Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti. Vali Azizoğlu'na yeni görevinde başarılar dileyen Başkonsolos Ayhan Süleymanlı, Azerbaycan ve Türkiye ilişkilerinin daha da gelişmesi için gelecekte çalışma fırsatı bulmayı arzu ettiğini belirtti. Başkonsolos Süleymanlı, “İnşallah sizin yönetiminizle Erzurum vilayeti daha da gelişir. Türkiye’nin daha da gözde vilayetlerinden biri olur. Zaten Azerbaycan’la Türkiye kardeş ülkelerdir. Ulu Önder Haydar Aliyev’in meşhur bir sözü var, ‘Biz bir millet iki devletiz.’ Bütün alanlarda iki ülke arasında çok gelişmiş ilişkiler vardır, bu ilişkiler sayesinde Azerbaycan ile Türkiye uluslararası camiada da birbirini destekliyor ve bu ilişkileri daha da ileriye götürmek için, elimizden geleni gelecekte de inşallah beraber yapacağız” dedi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ki terör saldırısını da değerlendiren Başkonsolos Süleymanlı, saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu. Süleymanlı, “Dünkü yaşanan terör olayı bizi çok üzdü, çok kederlendirdi ve hiddetlendirdi. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir Cumhuriyet, güçlü bir devlettir. Terör belasını da inşallah bitirecektir” diye konuştu.

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı’yı Erzurum’da görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Seyfettin Azizoğlu’ da, Türkiye ve Azerbaycan’da ki kardeşliğin, Erzurum ve Azerbaycan’ın birçok vilayeti arasında kurulacak ilişkilerle daha da sağlamlaşacağını belirtti.

İstanbul Atatürk Havalimanında yaşanan terör saldırısını da hain bir saldırı olarak değerlendiren Vali Azizoğlu, terörle mücadele konusunda zor bir coğrafyada, zor bir mücadele verdiğini ifade etti. Vali Azizoğlu, “Türkiye'miz bu beladan inşallah tez zamanda kurtulacak. Bu mücadele, tabi devletimiz tarafından en üst seviyede devam etmekte. Bu zor bir mücadele. Zor bir coğrafyada zor bir mücadele veriyoruz. Devletimiz, milletimiz tek bir yürek olarak kararlılığını göstermekte. Saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diliyorum. Kardeş Azerbaycan'ın bu güzel duyguları için de çok teşekkür ediyorum. Kardeşlik bağlarımızı inşallah daha çok güçlendireceğiz. Bu belalardan da tez zamanda kurtulacağız” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25