• BIST 9890.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Erzurum 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Yeni Nesil Ticaret

Yeni Nesil Ticaret
Yeni Nesil Ticaret

Ticaret, insanlık var olduğundan beri var olan bir alış-veriş türüdür. Ancak elbette ki insanların yaşam tarzları geliştikçe ticaret tarzının gelişmesi de doğaldır. Örneğin para icat edilmeden önce ticaret, malların değiş tokuş edilmesi ile sağlanırken, daha sonra para ortaya çıkar ve malların değeri para ile ölçülmeye başlanır. Günümüzde ise hızla gelişen teknoloji ile birlikte artık para da önemini yitirmeye başlar ve internet üzerinden ticaret firmalarının git gide çoğaldığı görülür. Adı e ticaret olan bu yöntem neredeyse tüm alanlara yayılmış durumdadır.

Bankalar Ve E Ticaret

Bankacılık sektörünün tüm bilişim hizmetlerinden maksimum düzeyde faydalanmaya başlaması ve her bir bankanın kendi alt yapısını oluşturması sayesinde e ticaret sektörünün daha da hızlandığı söylenebilir. Bu sistemde tüketicinin çalışarak kazandığı para bankaya yatırılır. Tüketici internet üzerinden giyim, yeme-içme, elektronik, seyahat gibi pek çok alandaki ihtiyaçlarını karşılar ve ödemeyi banka hesabına girerek yapar. Mal ya da hizmet sunan firma da yine havuzunda biriken parayı banka üzerinden çeker. Basit anlamda bu şekilde çalışan e ticaretin pek çok avantajı olduğu söylenebilir.

Öyle ki; bu sistem sayesinde bireyler kendi yaşadıkları yerlerin dışındaki farklı noktalardan da her türlü ürün alış verişi yapabilir. Daha kısa zamanda daha verimli alış-veriş yapılabilir. Ürünler ve firmalar arasında fiyat ve özellikler açısından rahatlıkla kıyaslama yapılabilir. Bu kadar olanağı bir arada sunan e ticaret firmalarının sektörel ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile kurulan şirketlerde de genel bir yaygınlaşma söz konusudur. Daha detaylı bilgi için http://www.projesoft.com.tr web adresi ziyaret edilebilir.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25