• BIST 10265.8
  • Altın 2392.858
  • Dolar 32.3644
  • Euro 34.7852
  • Erzurum 15 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

2023 asgari ücreti belli oluyor! Erdoğan canlı yayında açıkladı

2023 asgari ücreti belli oluyor! Erdoğan canlı yayında açıkladı
Milyonlarca çalışan 2023 asgari ücret zammını bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında yeni asgari ücreti açıkladı. 2023 yılı asgari ücreti 8 bin 500 oldu

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren asgari ücret bugün belli oluyor.  Milyonların merakla beklediği rakamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklıyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Değerli işveren temsilcisi, kıymetli basın mensupları sizleri selamlıyorum. Çalışan ve işveren temsilcileri bir araya gelmişlerdir. Yapılan bir dizi toplantı sonunda, çalışan ve işveren tarafları maalesef ortak rakam üzerinde anlaşamamışlardır. Hükümet olarak biz tüm tarafların tekliflerini ve gerekçelerini saygıyla karşılıyoruz. Her kesim kendi hassasiyetleri doğrultusunda bir tutum ortaya koyacaktır. Bize düşen en hakkaniyetli, sürdürülebilir sonucun ortaya çıkmasını sağlamaktır.

Makul noktada uzlaşma için samimi gayret sarfettik. Gönlümüz çalışan temsilcilerinin de bugün aramızda olmasını isterdi. Ancak taraflardan herhangi biri katılmadığı için hem çalışanların alacakları en az maaşı hem de buna endeksli geliri belirleyen asgari ücreti ortada bırakamazdık. Geçmiş yıllarda da hükümet olarak sonuçlandırılan çok sayıda asgari ücret müzakeresi vardır. Açıklayacağımız asgari ücret rakamı ülkemizin genel ekonomik ve sosyal görünümüyle de uyumludur. Bugün ülkemiz 34.7 milyonluk işgücüne karşılık, 31.6 milyonluk istihdamla tarihinin en yüksek çalışan rakamına ulaşmıştır. Küresel krizin gelişmiş ülkeleri dahi ciddi süreçte sarstığında Türkiye'nin kalkınmasını artırarak sürdürmesi tüm dünyada ilgiyle takip edilmektedir. 85 milyon vatandaşımızın tamamının hayat kalitesini yükseltmek için kullanıyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda kamu görevlilerinin ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine kadar anlayışla çözüme kavuşturduk.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25