• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 14 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Almina 1 Süleyman 3 Yaşındaydı...

Almina 1 Süleyman 3 Yaşındaydı...

Şırnak Cizre'de vatani görevini yapan Onur Fikret Aker, izinli geldiği memleketinde eşi Duygu, 1 yaşındaki kızı Almina Melisa Aker ve yeğeni Sevgi Gülperi (11) ile cani saldırının hedefi oldu.

Aker, annesinin kalp krizi geçirmesi nedeniyle önceki gün kente gelmişti. Et almak için ailecek dışarı çıktılar. Aker'in kullandığı araç, kalleş saldırıda alev aldı. Genç asker, eşi, bebeği ve yeğeni araçtan çıkamadı. Aker, 14 yaşında babasını yitirmişti. Biri görme görme engelli 3 kardeşine bakmak için garsonluk yapmıştı. Aynı lisesinden mezun olan Onur Fikret ve Duygu Aker ile bebeklerinden geriye sosyal paylaşım sitelerinde yer alan mutluluk fotoğrafları kaldı. Aker'in Ankara'da vatani görevi yapan kardeşi ise acı haberle sarsıldı. 11 yaşındaki Sevgi'nin evinde yas var. Baba Turgay İnanç, patlamada aileden 4 kişiyi kaybettiklerini, acılarının çok büyük olduğunu söyledi. Foça'da askerlik yapan oğlu Fırat İnanç'ın tezkere alıp geldiği gün kızını kaybettiğini söyleyen baba ''Oğlumun tek diyebildiği, 'Baba beni bacımın cenazesine mi getirdin?' oldu. Kafama sıksalar kan akmazdı'' dedi.

BEBEĞE ŞARAPNEL!

Patlamada can verenlerden biri henüz 3 yaşında olan Süleyman Alkan. Küçük çocuk, babası İbrahim ve annesi Dilber Alkan ile bayramlaşmak için akrabalarına giderken saldırının ortasında kaldı. Sırtına şarapnel isabet eden Süleyman kurtarılamadı. Anne ve baba yaralı. Dilber Alkan'ın durumu ciddi.

Duvakla, dualarla...

BOMBANIN kurbanlarından 12 yaşındaki Sena Büyükkonuk gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Sena için düzenlenen cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı. Üç bakan da gözyaşlarına hakim olamadı. Kızının, üzerine gelinlik örtülen tabutuna sarılan anne Tülay Büyükkonuk, boynundaki Türk bayrağını öpüp tabutun üzerine bıraktı. Acılı anneyi teselli etmek mümkün olmadı. 12 yaşında terörün kurbanı olan Sena'ın cenazesi Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Bakana acı üstüne acı

BAKAN Fatma Şahin, dün hayatının en zor gününü yaşadı. Şahin, Sena'nın cenazesinde annesini teselli etmeye çalıştı, gözyaşlarına boğuldu. O dakikalarda, 64 yaşındaki annesi Perihan Kıymık'ın yaşamını yitirdiğini öğrendi. İki yıl önce kalp ameliyatı geçiren Kıymık, hastanede hayatını kaybetmişti. Şahin, acı haber sonrası hastaneye geçti...


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25