• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Anadolu Vakfı Değerli Öğretmenim Erzurumlu Öğretmenlere Hikayeleştirme Eğitimi Veriyor

Anadolu Vakfı Değerli Öğretmenim  Erzurumlu Öğretmenlere Hikayeleştirme Eğitimi Veriyor
Anadolu Vakfı tarafından, öğretmenlerin değişen koşullar karşısında bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmak amacıyla sürdürülen “Değerli Öğretmenim Programı” kapsamındaki eğitimleri Aralık ayında da devam ediyor.

Program, 15 Aralık’ta düzenlenecek “Hikayeleştirme” eğitimi ile Erzurumlu öğretmenlerle buluşacak.

Anadolu Vakfı’nın, gelecek nesillere eğitim ile dokunmayı ve ülkemizin yeteneklerinin gelişimine destek olmayı amaçladığı Değerli Öğretmenim programı kapsamında, 15 Aralık’ta “Hikayeleştirme” eğitimi ile Erzurumlu öğretmenlerle buluşacak. Artan ve sürekli geliştirilen konuları, güçlü eğitmen kadrosu ile hem öğretmenlerin hem de gençlerin geleceğine katkı sağlamayı hedefleyen online eğitim ve seminer programı ile Türkiye’deki tüm eğitimcilere katılım imkanı sunuluyor.

 

Anadolu Vakfı Değerli Öğretmenim eğitimleri 20 Aralık’taki “Sosyal İnovasyon”, 22 Aralık’ta “Sınav Kaygısını Yönetme” ve 27 Aralık’ta “Zihin Haritası Tekniklerinin Eğitimlerde Kullanılması” başlıkları altında öğretmen ve idarecilerle bir araya gelinecek. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Eğitim Vizyonu” doğrultusunda hazırlandı

Anadolu Vakfı gençleri yetiştiren Değerli Öğretmenleri de eğitim ve gelişim programları ile destekliyor. Değerli Öğretmenim Programı’nda öğretmenlerin; sürekli değişen dünya ve koşullar karşısında fark yaratabilen, araştıran, sorgulayan profesyoneller olarak bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmaları hedefleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Eğitim Vizyonu” doğrultusunda hazırlanan eğitim programlarına Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenlerin yanı sıra eğitim alanında görev yapan yöneticiler ve okul idare ekipleri de katılıyor. Bugüne kadar 190 bine yakın öğretmenin hayatına değer katan Değerli Öğretmenim, 2013 yılından bu yana kesintisiz devam ediyor. Değerli Öğretmenim Programı kapsamında verilen eğitimler İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile uzaktan erişim aracı olan Zoom uygulaması üzerinden devam ediyor. 

DEĞERLİ ÖĞRETMENİM PROGRAMI HAKKINDA

Anadolu Vakfı Değerli Öğretmenim Programı; Kendini Geliştir, İşini Geliştir ve Öğrencini Geliştir olarak üç ayrı modülden oluşuyor. Kendini Geliştir modülünde; iletişim dilinin ve şeklinin yeniden tasarlanmasına hikayeleştirme teknikleri ile destek olunuyor ve etkin iletişim becerilerini artırmaya yönelik yaklaşımlara yer veriliyor. Ayrıca proje yönetimi, sosyal girişimcilik ve tasarım odaklı düşünme konularına değiniliyor. İşini Geliştir modülünde; iş dünyasının öncelikleri gözetilerek değişen dünya koşullarına uyum sağlayacak uygulamaların, dijital dönüşüm ile hayata geçirilmesine destek olmak hedefleniyor. Takım çalışması ile güçlü ilişkiler inşa ederek büyük resmi görme, sosyal dahil etme, yaratıcı düşünme ve sonuç odaklı olma konularına değiniliyor. Bununla birlikle odaklanmayı ve hafızayı günlendiren zihin haritalaması teknikleri eğitimleri veriliyor. Öğrencilerini Geliştir modülünde; -Eğitimde mentorluğun rolü anlatılıyor. Anadolu’dan Yarınlara Sürdürülebilirlik eğitimi ile geleceğe dokunuluyor. Sınav kavgısı yönetme ve eğitimde yaratıcı uygulamalar eğitimleri veriliyor.

ANADOLU VAKFI HAKKINDA

Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından 1979 yılında, Anadolu topraklarından kazandıklarını yine bu toprakların insanları ile paylaşmak ve onlara hep daha iyisini sunabilmek arzusu ile kurulan Anadolu Vakfı, 40 yılı aşkın süredir toplumun sosyo-kültürel gelişimine katkı sağlamak için eğitim ve sağlık alanlarında hizmet veriyor.

Anadolu Vakfı, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak üzere, Türkiye’de 30 binin üzerinde öğrenciye burs imkanı sağladı. Vakıf, aynı zamanda bursiyerlerinin bireysel gelişimlerini ve yetkinlik kazanımlarını destekleyecek çalışmalar yapıyor.

Anadolu Vakfı, Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Projesi ile de 60 bine yakın ihtiyaç sahibi hastaya 700 binden fazla bedelsiz sağlık hizmeti sundu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25