• BIST 9689.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Erzurum 23 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Asgari ücret, EYT ve kadro düzenlemesi ile ilgili son dakika açıklaması

Asgari ücret, EYT ve kadro düzenlemesi ile ilgili son dakika açıklaması
Çalışma Bakanı Bilgin, "Sözleşmeli personel çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz. Çalışmayı tamamladık. Önümüzdeki hafta ya da bu ay içinde paylaşacağız" açıklamasını yaptı.

Enflasyonun etkisinden koruyacak bir asgari ücret belirleneceğini ifade eden Bilgin, "Temel siyasetimiz emeğin tahrip edilmesinin önüne geçmek" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumunun 2023 yılı bütçelerinin görüşmeleri başladı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlığının 2023 bütçesinin sunumunu yaptı.

Sözleşmeli memurlar bu ay kadroya geçecek 

Bakan Bilgin, sözleşmeli personelin kadroya geçiş çalışmasının bu ay tamamlanacağını söyledi.Bilgin, "Sözleşmeli memurları bu ayın içerisinde kadrolu hale getireceğiz. Çalışmayı tamamladık" şeklinde konuştu.

Bakan Bilgin, asgari ücretle ilgili de komisyonda açıklama yaptı.Bilgin, "Aralık ortasında asgari ücret komisyonunu toplayacağız. Temsilcileriyle bunu  gerçekleştireceğiz. Tüm emekçilerin enflasyon karşısında koruyacak sosyal devlet duyarlılığıyla işe başlıyoruz" dedi.

Bakan Bilgin, milyonların beklediği EYT düzenlemesiyle ilgili de konuştu.Bilgin, "Biz bu sene meclisin kararıyla 3600 ek gösterge meselesini düzenledik. Yaklaşık 6 milyona yakın insanın emeklilik şartları düzenlecek kapsamlı düzenleme yaptık. İnşallah aralık ayı içinde meclise takdim edeceğiz EYT düzenlemesini" dedi.

EYT düzenlemesi ile ilgili CNN Türk yayınında değerlendirmelerde bulunan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, "Özellikle Aralık ayı telaffuz edilmişti. Ocak ayında dilekçe verilebilir, Şubat ayında emekli olunabilir, maaş alınabilir demiştik. Bakan Nebati dün bir tarih verdi.

Ocak 15 itibariyle yürürlüğe girmesini bekleniyor. Bunda anlamamız gereken Ocak 15'te dilekçe verilir, Şubat ayında emekli maaşları alınabilir. Ama bunun Aralık ayına gelmesi ve yılbaşına sarkmasında bir sürü handikap var.

Hem işveren hem de vatandaş nezdinde. Çünkü bunun bir an önce yasalaşması gereken bir durum. Çünkü vatandaşlarımız eksik kıdem gün sayıları varsa borçlanma yaşayacak. Ya da kanuni olarak devlet bir hak tanıyacak.

8 [Asgari ücret, EYT ve kadro düzenlemesi ile ilgili son dakika açıklaması]

Diyecek ki sen bin prim gün sayılık günü borçlan. Bu borçlanmalar hep asgari ücret üzerinden hesaplanır. Asgari ücret yükselirse eğer bu borçlanma rakamları da yükselecek. O yüzden sene başı itibariyle hem asgari ücretin yeni düzeyi belirlenecek aynı şekilde borçlanma tutarı da yükselecek." ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25