Balyoz’da tutuksuz yargılanan emekli Hava Albay Akça, Ankara’daki ofisinde başından vurulmuş halde bulundu. Akça’nın intiharı, Ergenekon süreci kapsamında adı soruşturmalarda geçen 8’inci rütbeli asker intiharı oldu
Balyoz davasının tutuksuz sanığı Ali Tarık Akça (50), Maltepe Fevzi Çakmak 2 Sokak’taki ofisinde tabancayla başından vurulmuş halde bulundu. Önceki akşam meydana gelen olayda ihbar üzerine üzerine olay yerine gelen ekipler, bir kişinin cesediyle karşılaştı. Ölen kişinin hava istihbarat kurmay kıdemli emekli albay Tarık Akça (50) olduğu anlaşıldı. Akça’nın kurduğu havacılık şirketinden dolayı 300 bin TL borcu olduğu ve bu nedenle intihar etmiş olabileceği öne sürüldü. Akça’nın Gölcük’te bulunan belgelere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında sanık olduğu ve Balyoz davasında yargılandığı ortaya çıktı. Akça 3. Balyoz davasının 10 numaralı sanığıydı. Emekli albay Akça’nın adı Gölcük’te bulunan Lahika 5 isimli belgede geçiyordu. Belgede, Oraj Harekat Planı kapsamında Sıkıyönetim Görevlerinde Kullanılacak Personel’lerin isimlerinin bulunduğu öne sürülüyordu. İddianamede Akça’nın Oraj Harekat Planı kapsamında İstihbarat Değerlendirme ve Analiz Daire Başkanı olarak görev yapacağı öne sürüliyordu. Akça davadaki savunmasında, darbe teşebbüsü suçlamasının yapıldığı 2002-2003 tarihinde ABD’nin Irak operasyonunun gündemde olduğunu belirterek, o dönemde Türkiye’nin savaşın kıyısına kadar geldiğini savunmuş ve ‘’Benim, komuta kademesinin birlikte harbe girmekte olduğu hükümete karşı darbe hazırlığı içinde olmam mümkün müdür?’’ demişti.
Kurban yolsuzluğu iddiası
Emekli Albay Akça’nın adı aynı zamanda ‘’Kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk’’ iddialarına da karışmıştı. Ankara 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve Akça’nın da aralarında bulunduğu 45 kişinin yargılandığı davada sanıklara, “Vakıf veya dernek tüzel kişiliğini araç olarak kullanıp, dini inanç ve duyguları istismar etmek suretiyle nitelikli dolandırıcılık’’ suçlamaları yöneltiliyordu. Olay tarihinde, THK Strateji ve Havacılık Başkanı olan Akça’nın da bu kapsamda cezalandırılması isteniyordu.
Ergenekon sürecinde intihar ettiler
Emekli Albay Birol Atakan (2007): Şüpheli bir trafik kazasında yaşamını yitirdi.
Emekli Jandarma Albay Abdülkerim Kırca (2009): Ankara’da Etimesgut’taki evinde silahıyla intihar etti.
Kıdemli Yüzbaşı Olgun Ural (2009): Yalova’da beylik silahıyla başına ateş ederek intihar etti.
Emekli Albay Belgütay Varımlı (2009): Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu’nun eski başkanı emekli Albay Belgütay Varımlı İstanbul Göztepe’de 9. kattaki evinin balkonundan atlayarak yaşamına son verdi.
Deniz Yarbay Ali Tatar (2009): Evinde tabancayla intihar etti.
Albay Berk Erdem (2010): Beylik tabancasıyla intihar etti. Erdem’in adı Deniz Kuvvetleri Komutanı’na suikast iddialarına karışmıştı.
Deniz Yüzbaşı Doğan İlhan (2010): Tapancasıyla intihar etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.