• BIST 8819.26
  • Altın 3027.519
  • Dolar 34.1864
  • Euro 36.9902
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 16 °C

BDP'li Demirtaş'tan 'silahları bırakın' çağrısı

BDP'li Demirtaş'tan 'silahları bırakın' çağrısı

Demirtaş, Hakkari ve Hatay'daki terör saldırıları ile ilgili olarak "Dağlıca ve Hatay'daki şehitlere rahmet dilerim. PKK her türlü silahlı eyleme son versin. Hükümette askere operasyonlara son vermeli” dedi.

Hakkari'de 8 askerin şehit olmasını değerlendiren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK'ya silah bırakma çağrısında bulundu.

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan BDP lideri Demirtaş, "Barışı her zamankinden daha fazla savunmalıyız. PKK her türlü silahlı faaliyetine son versin" diye konuştu.

Demirtaş, hükümete de çağrıda bulunarak operasyonların durdurulmasını istedi.

Siyasi sürecin ve barışın önünün açılması için çağrıda bulunan Demirtaş, "Bu savaş artık bitmeli ölümler durmalı, Allahını seven bu ateşe bir damla su döksün" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuştu. İşte konuşmasından Demirtaş'ın konuşmasından satır başları;

"Müzakereyi konuşarak çözmeyi ihanet sayanlarda ölümlerden sorumludur. Anaların gözyaşını dindirmek için bu savaşı durdurmak dışında bir yol yoktur. Barışı daha fazla savunmak zorunda olduğumuz dönemdeyiz. Yaşamını yitirenlere başsağlığı diliyorum." "DEVLET BUNA SAYGI DUYMALIDIR"

"Alevi yuttaşların sorunlarını çözmek istiyoruz tüm yurttaşlara eşit haklar için daha fazla mücadele etmek zorundayız. BDP 5 yıllık parlemento döneminde hak ve özgürlüklerin savuncusu oldu. Yeni anayasa yazımı devam ederken bunun takipçisi olacak bizleriz.

Biz bu konuda tereddütsüz yaklaşım gerçekleşeceğiz. İnsanların inancının, ibadet şeklinin devlet tarından diyanet tarafından tanımlanmasına izin vermeyeceğiz. İnsanlar kendi inancını nasıl tariflemişse devlet buna saygı duymalıdır. Yeni anaysada Alevi yurttaşların talepleri yer almaktadır.

Biz taleplerin her aşamada yasal düzeyde güvence altına alınması için takipçi olmaya devam edeceğiz. Medyada ders kitaplarında alevilere yönelik dilin terk edilmesi lazım. Hareketvari söylemlerin ayrıştırılması lazım. RTÜK bu konularda daha hassas olmalı. Dizilerde alevilere yönelik tutumlara dikkat edilmesi lazım. Alevi yurttaşların özgürlük talepleri gerçekleştirilmedi.

Acı geçmişle yüzleşmeden biribirimze güvenerek yaşayamayız. Samimi kardeşliklik söz edemeyiz. Toplumun her kesimi gibi Alevi yurttaşlarda güven ve huzur içinde devam etmelidir. Biz onların yanındayız."


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25