• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Bölgedeki Erzurum ekibi nefes oluyor...Enkazdaki yaşam koridorundan 4 kişinin kurtarılma anı kameraya yansıdı

Bölgedeki Erzurum ekibi nefes oluyor...Enkazdaki yaşam koridorundan 4 kişinin kurtarılma anı kameraya yansıdı
Malatya’da Erzurum Dağcılık Arama ve Kurtarma ekiplerinin, Özpolatlar Apartmanı enkazında kalan 4 kişi ile iletişim anları ve oluşturulan yaşam koridorundan kurtarılma anları kameraya yansıdı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde çok sayıda bina yerle bir olurken, afet bölgesinden güzel haberler gelmeye devam ediyor. Malatya’da çöken Özpolatlar Apartmanı'nda enkaz altında açılan yaşam koridorunda 1 vatandaşın sağ kurtarıldığı, diğer 3 vatandaşla da iletişime geçildiği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, kurtarma ekipleri tarafından enkaz altında bulunan vatandaşlarla konuşulması ise umutları arttırırken, enkazdan çıkarılan 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan, Kahramanmaraş depreminin yıkıma neden olduğu Adıyaman’da enkaz altındaki yaralıları kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Depremin ardından Adıyaman’da kurtarma çalışmalarına katılan Konya ve Erzurum Havalimanı kurtarma ekipleri enkaz altından minik bir bebeğe sağ olarak ulaştı. Enkaz altından çıkarılan minik bebek ekibin kucağında hastaneye götürüldü.

Ayrıca, bir başka Erzurum ekibi de Hatayda enkaz altından çıkarılan depremzedeye nefes oldui

Kahramanmaraş depreminin yıkıma neden olduğu Hatay’da Sanayi Mahallesi 600 Evler Sitesi enkazında kalan 80 yaşındaki Abdurrahman Beyaz, Erzurum AFAD ekiplerinin uzun süren uğraşları sonucu kurtarıldı.
Hatay'da depremde yıkılan Sanayi Mahallesi 600 Evler Sitesi'nden 50 saat sonra canlı bir kişi daha çıkartıldı. 80 yaşındaki Abdurrahman Beyaz, Erzurum AFAD ekiplerinin saatler süren çalışması sonucunda enkazdan sağ olarak çıkartıldı. Ekipler titiz çalışma sonucunda Abdurrahman amcaya ulaştı. Enkaz altından çıkarılan Abdurrahman Beyaz, sedyeye alınarak ambulansa bindirildi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25