• BIST 10208.65
  • Altın 2399.372
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.7652
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Bu üniversiteyi bir Dadaş yönetiyor..Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mezunlarının istihdam sorunu yok.

Bu üniversiteyi bir Dadaş yönetiyor..Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mezunlarının istihdam sorunu yok.
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi her yıl binlerce mezun veriyor. Mezun olan öğrenciler iş bulma sorunu yaşamıyor.

Özellikle Veterinerlik, Türk dili, Turizm, İletişim gibi bölümlerden mezun olan öğrenciler başta Türk Dünyası olmak üzere dünyanın her yerinde iş bulabiliyorlar, istidam sorunu yaşamıyorlar.

Bu yılda Kırgızistan-Türkiye Manas üniversitesi binlerce öğrenci mezun verdi.

Cengiz Aytmatov Kampüsü Açık Spor Sahası’nda renkli görüntülere sahne olan mezuniyet törenine Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’a gösterilen ilgi damgasını vurdu. Mezun olan öğrenciler başta olmak üzere mezuniyet törenini izlemeye gelen veliler ile Bişkeklililer Dadaş Rektör Ceylan’a karşı sevgi gösterisinde bulundular.

Kardeş ülke Kırgızistan ve Türkiye'nin millî marşlarıyla başlayan Mezuniyet törenine,  Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Aybek Moldogaziyev, Bakanlar, Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan ve eşi Mariya Doğan, Türkmenistan’ın Kırgızistan Büyükelçisi Şadurdı Meredov, Büyükelçilik Temsilcilikleri,  Mütevelli Heyeti Üyeleri, Yüksek Öğretim Kurumları Rektörleri, Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Rektör Vekili Dr. Baktıgül Kalambekova, Rektör Yardımcıları, akademisyenler, idari personel, medya temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

0176c069-740e-48d5-bacd-79370475b166.jpg

‘Yeni hayatlara uçacaklar’

 

Programın açılışında konuşan Rektör Vekili Dr. Baktıgül Kalambekova, mezun olan öğrencilere kendilerini yepyeni bir hayatın beklediğini belirtti.

‘Bir kuş yuvasından öğrendiği bilgilerle uçmayı öğrenir’ diyen Kalambekova, ‘Sevgili mezunlar, kimi zaman eğlenceli ve kimi zaman da sıkıcı geçen dersler, sınavlar, bitirme çalışmalarınız derken artık her şey geride kaldı. Sizi yepyeni bir hayat bekliyor. Bir kuş yuvasından öğrendiği bilgilerle uçmayı öğrenir. Sizler de buradan aldığınız bilgiler ile hayatınızı kuracaksınız. Üniversitemizden aldığınız kaliteli bilim ve terbiye size her zaman meslek hayatınızda yol göstersin. Ne mutlu ki, siz sevgili öğrencilerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında mezun oldunuz. Buradan siz değerli mezunlarımıza sesleniyorum. Siz, Manas ile Manas da sizinle gurur duysun.” dedi.

 

‘Bir insan için en zor şey, her gün insan kalabilmektir’

İnsanlığa katkı sağlayacak genç dimağların yuvası: Manas Üniversitesi

 

Rektör Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ise, yaptığı konuşmada sevginin hayatın merkezine monte edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Manas Üniversitesi ailesine katılan ve mezun olan her bireyin çok önemli olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Alpaslan Ceylan “Bugün bizim için mutlu bir gün ve mutlu bir bayram. Sevgili öğrenciler, hepiniz emek verdiniz, çok kıymetli çalımalar yürüttünüz, uykusuz günler geçirdiniz ama neticesinde bugüne ulaştınız.  Bugün biz burada sadece Manas ailesi için değil, Kırgızistan için değil, Türkiye için değil, Türk Dünyası için değil, Türk âlemi için, bütün İslam âlemi için, insanlık âlemi için çok değerli beyinleri üniversitemizden mezun ediyoruz.” dedi.

c18c4a3b-c7c3-4031-9d80-5caae1fdb41d.jpg

 

Manas Üniversitesi dünyada ilk 1000’in içerisinde yer aldı

 

Rektör Ceylan,  konuşmasında Manas Üniversitesi’nin dünyada ilk 1000’in içerisinde yer aldığını ve her zaman öğrenci odaklı bir üniversite olduğunu belirtti.

Mezun öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Ceylan, “Sevgiyi hayatınızın merkezine oturtun. Çünkü sevgi olmadan hiçbir başarı söz konusu olmaz. Cengiz Aytmatov’un “Bir insan için en zor şey, her gün insan kalabilmektir.” sözünü hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın.” dedi.

Konuşmasında sık sık başarının, çalışmanın ve eğitimin önemini vurgulayan Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, ailelere, öğrencilere, akademisyenlere ve üniversitenin tüm çalışanlarına teşekkür etti.

 

Büyükelçi Ahmet Sadık Doğan’ın sözleri

 

Mezuniyet töreninde konuşan Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan ‘Sevgili gençler, sizlere bugün söyleyeceğim tek şey, hayatınızda ‘Keşke bunu da yapsaydım’ dediğiniz hiçbir şey kalmasın ve her şey gönlünüzce olsun.” ifadelerine yer verdi.

 

Açılış konuşmalarının ardından mezunlar tarafından ant içme töreni gerçekleştirildi ve Türk Dünyası Müzik Toplulukları Sanatçısı İrfan Gürdal “Sardal Kız” adlı şarkısını seslendirmek üzere sahne aldı.

 

Dereceye giren öğrencilerimizin takdimi

 

Keyifli bir müzik dinletisinin ardından ilk olarak üniversitemizin Fakülte ve Yüksekokul birincileri ilan edildi ve hediyelerini vermek üzere Fakülte Dekanları ve Yüksekokul müdürü sahneye davet edildi.

 

Tören, Üniversitenin ilk üç dereceye giren mezunlarının isimleri açıklanmasıyla devam etti. İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Malika Nurlanova 3.92 ortalama ile Üniversiteyi üçüncülükle bitirdi. Ödülünü Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Sezai Türk ve Doç. Dr. Kamalbek Karımşakov’dan alan öğrencilerin sevinci görülmeye değerdi.

 

Bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak üç öğrenci Üniversiteyi  ikincilik derecesiyle bitirdi. Buna göre, 3.93 ortalama ile Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Altınay Ulan Kızı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Nurhan Toyçubekov, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Ayday Ömürbekova Üniversitenin ikincileri oldu.

Dereceye giren mezunlarımıza ödüllerini Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Aybek Moldogaziyev, KTMÜ Rektör Vekili Dr. Baktıgül Kalambekov ve Türkmenistan’ın Kırgızistan Büyükelçisi Şadurdı Meredov verdi.

 

Edebiyat Fakültesi Filoloji Bölümü İngiliz Dili ve Edebiyatı Programı’ndan mezun olan Cibek Rüstemova ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olan Bermet Akmetova ise 3.94 ortalama ile Üniversiteyi birincilikle bitirdiler. Mezunlara ödülleri Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan ve Rektör Prof. Dr. Alpaslan Ceylan tarafından takdim edildi.

Her yıl olduğu gibi birincilerimiz mezuniyet kütüğüne isim çakma geleneğini gerçekleştirdiler.

0df35391-dac4-4ec9-ad95-d2a7034ff231.jpg

Kayıtsız şartsız Manaslı olma...Gözleri yaşartan tablo..

Hayata gözlerini engelli olarak açan Toktobübü Abdısatar’a babası bebekliğinden itibaren bakmaya başladı. Toktobübü okul yaşına gelince okumak istedi. Ama yürüyemeyen, konuşamayan Toktobübü’ye babası hergün ona bahçede kurduğu fizik tedavi araç ve gereçlerle adeta tedavi uyguladı.

Yıllar sonra tutunarakta olsa yürümeye başlayan Toktobübü bir günde olsa bir okula gidip o havayı teneffüs etmek istedi. Baba Kırgızistan da bulunan okullara gidip kızının bir günlük isteğini yerine getirmelerini istadi. Ama ne yazık ki olumlu bir cevap alamadı.

Manas Üniversitesine gelen Baba durumu, Dadaş Rektör Alpaslan Ceylan’a iletti. Rektör Ceylan olaya kayıtsız kalmayarak Toktobübü’yü okula getirtti, sınıflara soktu, öğrencilerle vakit geçirtti. Bir gününü öğrenciler gibi Manas Üniversitesi sıralarında ders dinleyerek geçiren Toktobübü’yü Rektö Ceylan mezuniyet törenine davet ederek, onunda Manas Üniversitesinden mezun olduğunu açıkladı.

Üniversitenin özel konuğu olan Toktobübü Abdısatar Kızı’na Prof. Dr. Alpaslan Ceylan tarafından sahnede mezuniyet kıyafeti giydirildi. Rektör Prof. Dr. Ceylan, okuma aşkıyla yanıp tutuşan Toktobübü’yü, kayıtsız şartsız ömür boyu Manas Üniversitesi’nin öğrencisi olarak ilan etti. Toktobübü mezuniyet belgesini alarak hayatta en çok istediği hayalini gerçekleştirmiş oldu. Onu yetiştiren babası da ‘Yılın Babası’ olarak seçilerek Manas Madalyası ile ödüllendirildi. Ayrıca Toktobübü’ye Türkiye’de 1 hafta boyunca beş yıldızlı bir otelde tatil imkânı sağlanarak ücretsiz uçak bileti hediye edildi.

Töreni izleyenler bu tablo karşısında gözyaşlarına boğuldular. Duygulu anların yaşandığı mezuniyet töreninde insan kalmayı başaran Rektör Alpaslan Ceylan’ı ayakta alkışladılar.

 

“Benim emeğim ülkem için halkım için!”

f4bdeca2-120c-4379-8476-5ad955e8642a.jpg

Dereceye giren öğrencilerin ilanından sonra sıra kep atma törenine geldi ve 22. Dönem mezunlarımız ‘Benim emeğim ülkem için halkım için’ sözleri ile birlikte keplerini attılar.

c7b55f77-e27f-442f-b1be-81667c640128.jpg

Törenin kapanış saatlerinde Türkiye’den özel misafir olarak gelen büyük ses, ünlü sanatçı Ahmet Tuzlu “Kerkük’ten yola çıkan” şarkısı ile misafirleri ve öğrencileri eğlendirdi.

Kırgız sanatçılar Ruslan Asankan ve Malika Dina’nın da sahne aldığı mezuniyet töreni coşkulu bir şekilde devam etti. Öğrencilerin gönüllerince eğlendiği tören havai fişek gösterisi ile son buldu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25