• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede esnafa faizsiz kredi müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede esnafa faizsiz kredi müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

"Gazzeli kardeşlerimiz vahşete maruz bırakılıyor" diyen Erdoğan, " ABD ve Avrupa'nın koşulsuz desteğini alan İsrail insanlık suçu işliyor" şeklinde konuştu. Cumhuriyet'in 100. yılını omuz omuza kutladıklarını belirten Erdoğan, "Cumhuriyeti salonlara, balolara hapsedenlere, cumhuriyeti tapulu mülkü gibi görenlere bu tarihi günü nasıl idrak edilmesi gerektiğini gösterdik" dedi. Erdoğan, 2024 yılı kredi ve burs rakamlarını lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 6 bin liraya çıkardıklarını açıkladı. Erdoğan ayrıca, "Deprem bölgesindeki kobilerimize yönelik yeni bir kredi paketini devreye alıyoruz. İşletme başına 200 bin TL ile 700 bin TL arasında faizsiz kredi sağlayacağız." dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Cumhuriyetimizin 100. yaşına ulaşmasının sevincini yaşadığımız bu günlerde tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını bir kez daha tebrik ediyorum. Türkiye'nin gelişmesi güçlenmesi için samimiyetle çalışan herkese ülkem adına teşekkür ediyorum. 100. yıl heyecanımızı paylaşan dost yabancı ülkelere teşekkürlerimi sunuyorum.

"HİÇBİR ÜLKENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK"

Cumhuriyeti hep birlikte büyük bir gururla kutladık. Boğaz'daki geçitte ülkemizin savunma sanayi alanında ulaştığı seviyeyi yeniden görme fırsat bulduk. Donanmamamızın amiral gemisi TCG Anadolu'nun öncülüğünde, 100 savaş gemimizi tarafından yapılan geçit töreni bizi duygulandırdı. Bize bu gururu yaşatanları tekrar kutluyorum. Geçit törenimizin çok önemli stratejik mesajlar da içeriyordu. Cumhuriyetimizin 100. yılında bazı gerçekleri bir kez daha hatırlattık. Bölgemizin içinden geçtiği dönemde bu mesajların doğru şekilde okunacağına inanıyorum. Bizim hiçbir ülkenin toprak bütünlüğünde gözümüz yok. Biz sadece vatanımızı korumaya çalışıyoruz. Türkiye hayatta kalabilmek için başta savunma sanayi olmak üzere her alanda kendini geliştirmek zorundadır. Mevcut vatan topraklarını bile bize çok göreceklerini gayet iyi biliyoruz. Kimseye husumet beslemeden ordumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz.

"CUMHURİYETİMİZİ HALKIMIZLA OMUZ OMUZA KUTLADIK"

Birkaç ana başlıkta özetin özeti mahiyetinde ifade ettiğimiz rakamlar kimin cumhuriyete sahip çıktığını, kimin de istismar ettiğini açıkça göstermiştir. 100. yıl etkinliklerinin milli bayram kutlamaları açısından bir referans olacağına inanıyorum. Cumhuriyeti salonlara, balolara hapsedenlere cumhuriyeti tapulu mülkü gibi görenlere bu tarihi günü nasıl idrak edilmesi gerektiğini gösterdik. Günlerdir kutlamlarla ilgili yanlış bilgi yayanlara cevabımızı en güzel şekilde verdik. Cumhuriyetimizi halkımızla omuz omuza kutladık. Tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Pazar günkü tablo Gazi'nin de muradını yansıtmıştır.

"CUMHURİYET KUTLAMASINA BİLE NEFRET SÖYLEMİ BULAŞTIRAN BU GÜRUHA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Rahmetli Menderes'ten Özal'a kadar hayatı zindan edenler bunlardır. Cumhuriyeti koruma adına her 10 yılda bir milli iradeye kast edenler bunlardır. Anadolu insanını 'makarnacı yobaz, göbeğini kaşıyan adam' diyerek aşağılayanlar bunlardır. Kadınlar sadece okuma hakkını değil kamu da çalışma ve seçilme hakkını gasp edenler yine bunlardır. Cumhuriyet mitingleri altında darbe çığırtkanlığı yapanlar bunlardır. Bu faşist zihniyetin mensuplarıdır. Milli iradeyle barışmak istemeyen bu çevreler içlerindeki nefreti kusmaya devam ediyor. Biz bunların kim olduklarını gayet iyi biliyoruz. Cumhuriyet kutlamasına bile nefret söylemi bulaştıran bu güruha asla boyun eğmeyeceğiz. Demokrasiden asla sapmadık. Hizmet ve eser siyasetini dünya görüşümüzün merkezine yerleştirdik. Milleti kutuplaştıranlar değil toplumu kucaklaştıranlardan olduk. Kimseyi dışlamadan herkesi aynı kader etrafında topladık.

"İKİNCİ ASRI TÜRKİYE YÜZYILI İLE TAÇLANDIRACAĞIZ"

Cumhur ile cumhuriyet arasına çekilen tel örgüleri kaldırmak için gece gündüz demeden çalıştık, mücadele verdik. Yapmak isteyip de yapamadıklarımız şüphesiz olmuştur. Elini vicdanına koyan herkesin kabul edeceği gerçek şudur. Türkiye Cumhuriyeti 100. yılını kutlarken, daha önce hiç olmadığı kadar güçlüdür, itibarlıdır. Bu hayali gerçeğe dönüştürmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Geldiğimiz konumu asla yeterli bulmuyoruz. İkinci asrı Türkiye Yüzyılı ile taçlandıracağız. Daha fazla güvenlik, demokrasi, kalkınma için 85 milyonu omuz vermeye davet ediyorum. Biz kahraman ecdadın torunuyuz. Bize yakışan birliktir beraberliktir. El ele gönül gönüle vererek, Türkiye Yüzyılını büyümenin, barışın yüzyıllı yapacağımıza inanıyorum.

"İSRAİL, İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR"

100. yaşımızı Gazze'de ve Filistin'de kardeşlerimizin katliama uğradığı bir dönemde karşıladık. 7 Ekim'den bu yana Gazzeli kardeşlerimiz vahşete maruz bırakılıyor. ABD ve Avrupa'nın koşulsuz desteğini alan İsrail, insanlık suçu işliyor. Gazzelli kardeşlerimize hediyemiz olan dostluk hastanesi, İsrail güçleri tarafından hedef alandı. İsrail barbarlığının en son kurbanı oldu. Kanser hastaları ilaca erişim imkanını yitirdi. Savaşta hastanelere dokunulmaz. Ülkenin sağlık altyapısı çökertilmez. Devlet ile örgüt arasındaki fark budur. Devletler, savaş hukukuna uymak zorundadır. İsrail saldırıları sonucu 8 bin 500 Filistinli şehit edildi. 21 binden fazla kardeşimiz yaralandı. BM'ye göre binden fazla cenaze yıkıntıların altında. Gazze'deki binaların çok önemli bir kısmı yıkıldı. Elektiriği, suyu, gıdası kesilen Gazzeliler kıyıma uğruyor. İnsan haklarının beşiği olma iddiasındaki aktörler bu kıyıma destek veriyor.

"TÜRKİYE OLARAK SORUMLULUK ALMAYA HAZIRIZ"

İsrail'in biran önce durdurulması gerektiğine inanıyoruz. Gazze'de yaşanan savaş suçlarının faillerinin hukuk hesap vermesi için görüşmelerimiz devam ediyor. Büyük Filistin mitingi ile Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğunu gösterdik. Dünyanın birçok yerinde yakından takip edildi. Pazar günü Londra'dan Paris'e dünyanın farklı köşelerinde vicdan ve ahlak sahibi insanlar, Gazzeli mazlumlar için sokağa döküldü. İsrail ile dayanışma adına Filistin bayrağını bile yasaklayan batılı ülkelerden yükselen bu tepkileri çok önemli buluyoruz. 25. gününü geride bırakan bu katliamın önüne geçilmesi en öncelikli meselemizdir. Ateşkesin sağlanması ve kalıcı barışa giden yolun açılması gerekiyor. İlgili tüm tarafların iştirakleri ile düzenlenecek, Filistin-İsrail Uluslararası Barış Konferansı'nın bunun için en uygun platform olacağı kanaatindeyiz. Böyle bir adım atılması halinde Türkiye olarak sorumluluk almaya hazırız.

Eylül ayı başında OVP'yi kamuoyuyla paylaşacağız. 2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı geçen hafta yayınlandı. 12. Kalkınma Planı'nı meclisimizin takdirine sunduk. Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra yürürlüğüne koyacağız. Planın en önemli özelliği, 2053 vizyonumuza ışık tutmasıdır. Birileri parti içi kavgalarla, pazarlıklarla günlerini geçirirken, biz 30 yıl sonrasını düşünüyoruz. Türkiye ekonomisi için 2053 hedefimiz 7,7 trilyon dolar milli gelir düzeyine ulaşmaktır. Türkiye bu kapasiteye fazlasıyla sahip. En kritik husus günlük sorunlarda boğulmamaktır. Meydanlarda vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmaya devam ediyoruz. Bilgisayar, telefon ve internet sözümüzü geçen hafta yerine getirdik. Gençlerimizi kendisini en donanımlı yetiştirmek için hiçbir masraftan kaçmıyoruz.

2024 YILI KREDİ BURS ÜCRETLERİNİ AÇIKLANDI

Eylül ayı başında OVP'yi kamuoyuyla paylaşacağız. 2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı geçen hafta yayınlandı. 12. Kalkınma Planı'nı meclisimizin takdirine sunduk. Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra yürürlüğüne koyacağız. Planın en önemli özelliği, 2053 vizyonumuza ışık tutmasıdır. Birileri parti içi kavgalarla, pazarlıklarla günlerini geçirirken, biz 30 yıl sonrasını düşünüyoruz. Türkiye ekonomisi için 2053 hedefimiz 7,7 trilyon dolar milli gelir düzeyine ulaşmaktır. Türkiye bu kapasiteye fazlasıyla sahip. En kritik husus günlük sorunlarda boğulmamaktır. Meydanlarda vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmaya devam ediyoruz. Bilgisayar, telefon ve internet sözümüzü geçen hafta yerine getirdik. Gençlerimizi kendisini en donanımlı yetiştirmek için hiçbir masraftan kaçmıyoruz. Tek bir öğrencimizi açıkta bırakmamak için yurtlarımızın kapasitesini artırdık. Gençlik ve Spor bakanlığımızdan kredi ve burs alan öğrencimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz rakamları açıklıyorum. 2024 yılı kredi burs ücretlerini 1250 liradan 200 TL'ye yüksek lisans için 2500 liradan 4000 liraya doktora öğrencileri için 3750 liradan 6000 liraya çıkarıyoruz.

"DEPREM BÖLGESİNE YENİ KREDİ PAKETİ"

Emeklilerimize yapacağımız bir defaya mahsus 5 bin TL ile ilgili süreç tamamlanmak üzere. Önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceğiz. Çalışanlarımızın hiçbirini enflasyona ezdirmeyeceğiz. Depremzedelerimizi ihmal etmiyoruz. 200 bin konutun inşası devam ediyor. Yapımı biten konutları teslim ediyoruz. Sene sonuna kadar 40 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz. Yerinde dönüşüm projelerimizle ilgili kredi ve hibe turlarını güncellemiştik. 235 bin kardeşimizin başvurduğu projeyi de hızlıca hayata geçiriyoruz. Deprem bölgesindeki kobilerimize yönelik yeni bir kredi paketini devreye alıyoruz. İşletme başına 200 bin TL ile 700 bin TL arasında faizsiz kredi sağlayacağız. Enflasyon meselesinde de gerekli tedbirleri alıyoruz. Fırsatçılara göz açtırmayacağız.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25