• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Erzurum 17 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve Ankara'da da hissedildi

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve Ankara'da da hissedildi
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Zeminden 6.81 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, başta Düzce olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi. AFAD'dan yapılan açıklamada yaralı sayısının 46 olduğu duyuruldu.

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA: 46 YARALI

AFAD'dan  yapılan son açıklamada, "Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından saat 09.05 itibarıyla; En büyüğü 4,3 olmak üzere 101 artçı sarsıntı yaşanmıştır. Düzce’de 37, Zonguldak’ta 6, Bursa’da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 50 vatandaşımız yaralanmıştır." denildi. 

Düzce merkezli deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Kentte bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında yıkımlar yaşandı, evlerdeki bazı eşyalar yere düştü. Düzce Adliyesi'nde çatıdan kopan bazı beton parçalarının yere düştüğü görüldü. Deprem nedeniyle araçlarına yakıt almak isteyenler, akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluşturdu.

BAKAN SOYLU DEPREM BÖLGESİNDE

Depremin meydana geldiği Düzce'de incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Elektrik kesintisi var. Bunun önemli bir bölümü kontrollü kesintiler. Mahalle mahalle yavaş yavaş kontrollü şekilde elektrik veriliyor. Biraz sonra elektrik ile ilgili herhangi bir kesinti söz konusu olmayacak. 70'in üzerinde artçı sarsıntının olduğunu söylemiştim. Vatandaşlarımıza gerek Kızılay gerekse AFAD ekipleri battaniye gibi imkanlarla desteklerde bulunuyorlar" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 5,9 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Düzce'de incelemelerde bulunuyor. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "Biraz önce de yine Cumhurbaşkanımıza buraya indiğimizde bir bilgi daha arz ettik. Bir elektrik kesintisi var. Bunun önemli bir bölümü kontrollü kesintiler. Mahalle mahalle yavaş yavaş kontrollü şekilde elektrik veriliyor. Biraz sonra elektrik ile ilgili herhangi bir kesinti söz konusu olmayacak. 70'in üzerinde artçı sarsıntının olduğunu söylemiştim. Vatandaşlarımıza gerek Kızılay gerekse AFAD ekipleri battaniye gibi imkanlarla desteklerde bulunuyorlar. AFAD ve Kızılay ekiplerimiz bölgeye intikal ediyor. Allah'a şükür şuanda herhangi bir can kaybımız söz konusu değil. Köylerdeki taramalarımız devam ediyor. Şuana kadar intikal etmiş olumsuz bir durum yok. Söylediğim gibi, birkaç köyde ahır yıkılması söz konusu. Onlarla ilgili arkadaşlarımız gerekli tespitleri yapıyorlar. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum" dedi.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Düzce ili Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

BİR DEPREM DAHA YAŞANDI

Düzce'nin Çilimli ilçesinde saat 04.30'da 4.7 büyüklüğünde, 8.52 derinliğinde bir deprem daha meydana geldi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Düzce’nin Gölyaka ilçesinde saat 06.50’de 4.3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem 9.45 kilometre derinlikte gerçekleşti.
 

ANKARA VE İSTANBUL'DA HİSSEDİLDİ

Deprem Ankara ve İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde şiddetli şekilde hissedildi.

CNN TÜRK'e Düzce'den bağlanan Özel Çelik, "Olumsuz bir şeyle karşılaşmadım gözlemlerimde. Yaralanma ve yıkım benim olduğum yerde söz konusu değil. Ancak herkes dışarı çıktı. Bugünlük insanlar dışarıda sabahlamayı planlıyor." ifadelerini kullandı.

SAKARYA'DA DA HİSSEDİLDİ

Sakarya'da da evlerinde depremi hisseden bazı vatandaşlar, korkuyla dışarıya çıktı. Sarsıntının ardından hemen dışarıya çıktığını anlatan vatandaş, "Birden sarsıntı başladı. İlk başlarda ne olduğunu anlayamadım. Ayağa kalktım, ayakta durmakta zorlandım. Işığı açtım. Avizenin sallandığını gördüm. Telaşa kapıldım, ne yapacağımı bilemedim o an. İlk yaptığımız elime telefonu alıp dışarıya çıkmak oldu. Allah korusun. Ben 1999 depremini yaşamadım. Hala ellerim ayaklarım titriyor" dedi.

Düzce, Sakarya, Bolu ve Zonguldak Ereğli'de deprem nedeniyle eğitime bir gün ara verildi!

 

BAKAN SOYLU: CAN KAYBI BİLGİSİ BULUNMAMAKTA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından yaptığı açıklamada, "Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "AFAD verilerine göre saat 04.08’de Düzce Gölyaka merkezli  "5.9 büyüklüğünde bir #deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun" ifadelerini kullandı.

DÜZCE VALİSİ: ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR

Düzce Valisi Cevdet Atay, "Şu ana kadar ulaşan herhangi bir can kaybı söz konusu değil. İnşallah da böyle devam eder. Saha çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

DÜZCE'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA

Düzce Valisi Atay, deprem nedeniyle kentte eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu.

BİLECİK VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Düzce’de yaşanan 5.9 şiddetindeki depremin il genelinde hissedildiği söyledi. Kızılkaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Düzce Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve Bilecik’imizden de hissedilen. 5.9 şiddetindeki depremde ilimizde tespit edilen bir olumsuzluk yoktur. Ekiplerimiz milletimizin emrindedir. 112 Acil Çağrı Merkezinden bizlere ulaşabilirsiniz. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun” dedi.

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü "Elektrikler kesik cep telefonu ile haberleşiyoruz. Şu anda bize gelen bir yıkım ya da ölüm haberi yok." bilgisini paylaştı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25