• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 15 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Erdoğan'dan Gülen'e Dön Çağrısı...

Erdoğan'dan Gülen'e Dön Çağrısı...

TT Arena'daki Türkçe Olimpiyatları'na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fethulah Gülen'e dön çağrısı yaptı.

"Gurbet hasrettir. Hasretin faturası çok ağırdır. Biz gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içesirinde olanları aramızda görmek istiyoruz" diyen Erdoğan, uzun süre ayakta alkışlandı.

"Gurbet aynı zamanda garipliktir. Bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz" sözleri ile yıllardır Amerika'da bulunan Fethullah Gülen'e davetini yineleyen Erdoğan, "Ben şu anki tavrınızla evet hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum, öyleyse bitsin bu hasret diyelim" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Buradan barış mesajlarını ilettiğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Güzel Türkçe'mize kendi seslerini, kendi ahenklerini, kendi renklerini katanlara teşekkür ediyorum. Tüm okul yöneticilerini ve desteği geçenlere teşekkür ediyorum. Elbette en büyük takdiri Türk Okulları'nda görev yapan öğretmenlerimiz hak ediyor.

"TÜRKÇE AŞKIN, SEVDANIN DİLİ"

Türkçe her zaman aşkın, sevdanın dili oldu. Bu dil hiçbir zaman kültür baskısının dili olmadı. Türkçe her zaman hoşgörünün, barışın dili oldu. Türkçe çok geniş bir coğrafyadan kazandığı kelimelerle çok büyük bir dili kucakladı. Bir sevgi medeniyetinin lisanı oldu. Türkçe'nin büyük ustası Yusuf Has Hacip'i saygıyla anıyoruz.

"İSTANBUL KUDÜS'TÜR"

Bu şehir, İstanbul, Kudüs'ün kardeşidir. Bu şehir, Beyrut'un kardeşidir. Bu şehir; Mogadişu'nun, Lefkoşa'nın, Tokya'nın, Mekke-Medine'nin, Bağdat'ın, Hama'nın, Humus'un kardeşidir. Siz iki hafta boyunca Türkiye'nin 41 ilinde kardeşlik mesajını ilettiniz. Bu kardeşlik mesajını ülkenize döndüğünüzde anne-babalarınıza da iletmenizi istiyorum. Biz öyle bir milletiz ki insanı sadece insan olduğu için, Yunus gibi yaradılanı Yaradan'dan ötürü severiz. Dili, dini, ırkına bakmadan severiz. Kendisinden olmayanı horgören gibi olamayız. Biz nasıl ki 75 milyonu bir görüyorsak dünya üzerinde 7 milyarı da ayrı görmüyoruz. Bizim için önemli olan barıştır, haktır, hukutur. İşte Türkçe böyle bir medeniyetin dilidir.

GÜLEN'E DÖN ÇAĞRSI

Kardeşlerim; gurbet, hasrettir. Hasretin bedeli çok ağırdır. Biz şu vatan hasreti ile yananları aramızda görmek istiyoruz. Gurbet aynı zamanda garipliktir. Biz garipliğe tahammül edemeyiz. Bu sıla hasreti artık bitmelidr. Bitsin istiyoruz. Doğrusu ben şu andaki hareketinizle bu hasretin bitmesi gerektiğini anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim. Ve bu anlamlı gecede kadim bir medeniyetin evlatları olarak, Türkçe olarak sesleniyorum. Gurbeti bir kenara, hasreti bir kenara bırakalım diyorum"


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25