Erzurum’da feci kaza! 300 küçükbaş hayvan yüklü tır devrildi, 130’u telef oldu
Kaza, Tekman-Hınıs kara yolunun 4’üncü kilometresindeki Gündamı mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Tekman ilçesine bağlı Toptepe Mahallesi’nden yüklenen 300 küçükbaş hayvan, kış dönemi yetiştiriciliği için Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine götürülmek üzere yola çıkarıldı. Hayvanları taşıyan tır, virajda kontrolden çıkarak yan yattı. Kazada 130 küçükbaş hayvan telef oldu.
Hatalı sollama iddiası
Kazanın ardından hayvan sahibi, olayın virajda yapılan hatalı sollama nedeniyle meydana geldiğini öne sürdü. Hayvan sahibi, arkadan gelen bir pikabın virajda tırı sollamaya çalıştığını belirterek, bu sırada tır sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiğini ve aracın yan yattığını iddia etti.
Tehlikeli viraj için önlem çağrısı
Bölge sakinleri ve sürücüler, kazanın yaşandığı Gündamı mevkisindeki virajın tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Aynı noktada daha önce de benzer kazaların meydana geldiğini belirten vatandaşlar, virajın yol yapısındaki enine eğim eksikliğinin kazalara davetiye çıkardığını öne sürdü.
İhbar üzerine bölgeye güvenlik güçleri sevk edilirken, kazayla ilgili tahkikat başlatıldı. Telef olan hayvanların yoldan kaldırılması ve trafik akışının normale dönmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.