Haydar Aliyev Vakfı tarafından 'Rüzgarı yen' sloganıyla Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de düzenlenen maratona 'DSİ Palandöken Masterler Koşu Grubu' olarak katılan Erzurumlu 70 ile 40 yaş arası sporcular, madalya ile döndüler. Devlet Bayrak Meydanı'ndan başlayan yarı maratona, devlet yetkilileri, milletvekilleri, yabancı misyon temsilcileri, sporcular ve 19 bin 500 kişi katıldı. Sporcular, Hazar Denizi kıyısı ile Bakü'nün sokak ve caddelerinde 21 kilometre mesafe kat etti.
70 yaşındaki Erzurumlu maratoncu
DSİ Palandöken Masterler Koşu Grubu, 7 Mayıs Pazar günü Azerbaycan’da düzenlenen Bakü Yarı Maratonu’na 8 koşucu ile katılarak Türkiye’yi ve Erzurum’u temsil etti. Bakü’de yoğun bir ilgi ve sevgiyle karşılanan koşu grubunun tecrübeli sporcularından Celal Arpacık, 21 km’de 70 yaş üstü kategorisinde üçüncülük kazandı. Her yaştan ve meslekten sporseverlerden oluşan koşu grubu, Dursun Düzgün yönetiminde, haftada 3 gün antrenman yaparak güç topluyor.
Koşmak onlar için bir tutku
DSİ Palandöken Masterler Koşu Grubu; her ortam ve şartta koşmayı sürdürüyorlar. Erzurum’da spor kültürünün gelişmesine sağladıkları katkı da kendilerini mutlu ediyor. 2023 yılında içerisinde Erzurumlu maratoncular, Moldova ve Özbekistan’da yapılan maratonlara da katılmayı hedefliyorlar. Yurt içi ve yurtdışında birçok maratona katılan DSİ Palandöken Masterler Koşu Grubu'nun en önemli beklentisi, önceki yıllarda iki defa başarıyla gerçekleştirilen, ancak daha sonra düzenlenmeyen, Erzurum yarı maratonunun ve dünyada birçok başarılı örneği olan kış koşusunun her yıl yapılması.
“Erzurum’a bir maraton çok yakışır”
Erzurum’un tarihi ve turistik önem arz eden parkurları, tabyalar arası, Palandöken, Tortum Gölü ve Şelalesi, Narman Peri Bacaları, ultra maraton düzenlemeye çok uygun olduğunu söyleyen Erzurumlu koşucular, şöyle konuştular:
“Yine önceki yıllarda ilki düzenlenen, sadece atlama kulelerinde yapılabildiği için dünyada sayılı şehirde gerçekleştirilebilen, dünyanın en zorlu kısa mesafe (400 m) koşusu olarak nitelendirilen yarışın, geleneksel olarak her yıl düzenlenmesini gerek. Bunun yanı sıra, yüksek irtifa kamp merkezinin en önemli tesisi olacağına inancıyla, son yıllarda kullanımı yaygınlaşan ve 4 mevsim spor yapılabilmesine imkan sağlayan bir kapalı atletizm salonunun Erzurum’da da yapılması gerek. Dünyanın her tarafında olduğu gibi ülkemizin birçok il ve ilçesi, etkili bir tanıtım fırsatı sunan maraton veya yarı maraton düzenlemekte ve spor turizminden aktif olarak yararlanmaktadır. Türk dünyasının 2025 Turizm Başkenti ilan edilmesi de göz önüne alındığında, bu etkinlikler, spor şehri Erzurum’un tanıtımı için önemli bir fırsat olacaktır.”
DSİ Palandöken Masterler Koşu Grubu’ndan, Azerbaycan’da düzenlenen maratona katılanların kendi yaş gruplarında alınan dereceler şöyle oldu:
Mustafa Kara 54
Celal Arpacık 400
Muhammet Emin Kocaaliler 471
Aydın Ahmet Demir 600
Yurda Topçuoğlu 684
Hikmet Maraşlı 718
Melih Leylioğlu 1555
Emrullah Önalan 1787
Erzurumlu maratoncular Bakü’de koştu

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Haydar Aliyev Vakfı tarafından 'Rüzgarı yen' sloganıyla düzenlenen yarı maraton gerçekleştirildi. Maratona Erzurumlu sporcular da katıldı.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
- 18:54 - Erzurum’da uyuşturucu operasyonu
- 18:49 - Lise öğrencilerine bilgilendirme semineri
- 18:44 - Erzurum'da bir yılda 112'ye 178 bin 545 asılsız çağrı geldi
- 18:38 - Efendi Güvercin, son yolculuğuna uğurlandı
- 18:36 - Op. Dr. Aşır, Genital estetik tabuları yıkıyor
- 18:30 - Dönmez’den Çakmur’a anlamlı jest
- 12:22 - Polisten kaçakçılara geçit yok
- 10:03 - Erzurumspor’da Gençlerbirliği mesaisi
- 09:59 - Erzurum'da 51 düzensiz göçmen yakalandı
- 09:54 - Jandarmadan kaçak sigara operasyonu
- 18:48 - Atatürk Üniversitesinden gençlere yeni fırsat: Öğrenciler hem çalışacak hem öğrenecek
- 18:44 - ETÜ’den hastanede tedavi gören çocuklar için anlamlı etkinlik
- 18:39 - Muay Thaiciler madalya ile döndü
- 18:34 - Karayazı İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binası hizmete açıldı
- 18:29 - Türkiye finallerine gidecek
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.