Erzurumlu öğrenciler dünyada üçüncü oldu: “Kodla ve İsabet Ettir”

Erzurumlu öğrenciler dünyada üçüncü oldu: “Kodla ve İsabet Ettir”
Erzurum Özel Güneş Ortaokulu öğrencileri, Gaziantep’te düzenlenen 8. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’nde “Kodla ve İsabet Ettir” projesiyle dünya üçüncülüğü elde etti.

Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türk Dünyası Çocuk Vakfı iş birliğiyle 26-28 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen şenlik, bilim ve kültür alanında çalışma yapan katılımcıları bir araya getirdi. 22 farklı ülkeden katılımın sağlandığı organizasyona dünya genelinden 1000’i aşkın proje başvurusu yapıldı.

142 proje arasından dereceye girdiler

Değerlendirmeler sonucunda sergilenmeye değer bulunan 142 proje, şenlik kapsamında yarıştı. Erzurum Özel Güneş Ortaokulu’nun “Kodla ve İsabet Ettir” projesi de jüri değerlendirmesi sonucunda üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Merve Taştan’ın danışmanlığında öğrenciler Berat Çınar Türkmen, Kerem Can Aydın ve Ahmet Tuna Uygur tarafından hazırlanan proje, Erzurum’a uluslararası bilim ve kültür organizasyonunda derece kazandırdı.

Okul yönetiminden tebrik mesajı

Özel Güneş Ortaokulu yönetimi, yayımladığı tebrik mesajında projede emeği bulunan danışman öğretmen ve öğrencileri kutladı. Mesajda, bilimin ve üretmenin ışığında geleceğe yön veren öğrencilerin ve öğretmenlerinin başarılarının devamı dilendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.