• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 14 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

EYT, asgari ücret ve sözleşmeli personelin durumu ile ilgili son dakika açıklaması!

EYT, asgari ücret ve sözleşmeli personelin durumu ile ilgili son dakika açıklaması!
Yüz binlerce kişi EYT ile ilgili son dakika gelişmelerini yakından yakip ediyor.

Sözleşmeli personele kadro müjdesinin gelmesinin ardından kimlerin kamuda kadrolu olarak çalışmaya başlayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bilgin, “Asgari ücreti önceki yıla göre yüzde 80 arttırdık. Önümüzdeki dönem içerisinde sözleşmeli personel ve EYT sorununu çözüyoruz. Sorunları dosya dosya açarak çözeceğiz. Türkiye’nin emekçileri endişe etmesin. Türk devleti sosyal bir devlettir” diye konuştu.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından "Türkiye için güven ve istikrar" sloganı ile düzenlenen yeni üyelere rozet takma töreni Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın da katıldığı toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin, “Türkiye herhangi bir ülkenin adı değil dünyanın merkezinde olan bir ülkedir. Batı'nın açlıkla karşı karşıya kaldığı bir dönemde bu sorunu çözen ülke Türkiye’dir. Bizim liderimiz çözmüştür. İnsanlık hangi tehlike ile karşı karşıya kalırsa Türkiye o insanlık meselesinin yanında yer alan bir ülkedir. Bizim üç büyük meselemiz vardır. Bunlardan bir tanesi bağımsızlıktır.

Dünyanın neresinde bize karşı bir saldırı olursa bütün dava arkadaşlarımız Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesini amansız sürdürmektedir. Bugün Balkanlarda yaşadığımız budur. Bağımsızlık önemlidir. İkinci meselesi ise demokrasi meselesidir.

Ne kadar önemli olduğunu seçilmiş ilk başbakanını idam eden bir antidemokratik zihniyetten görüyoruz. Üçüncü meselemiz ise kalkınma meselemizdir. Bu mesele çok önemlidir. 19. yüzyılda sanayi meselesini çözemediğimiz için koskoca bir imparatorluğu kaybettik. Bugün çok önemli mesafeler kaydettik. Sanayi ürünleri ihracatımızda birinci sıraya yükseldi. Türkiye büyüyor. Türkiye’nin milli gelirini 1 triyon dolara çıkardık. Burayı aşmak zorundayız” dedi.

“50 milyar dolar daha fazla harcama yapacağız” 

Bakan Bilgin konuşmasına şöyle devam etti:“Enflasyon sorunu var. Enflasyonun en önemli ayağının yurt dışından ithal ettiğimiz petrol, doğalgaz olduğunu biliyorsunuz. Bunlar Türkiye’ye yaklaşık 50 milyar dolar ilave bir yük getirmiştir. Bizim bu ürünlere yıllık harcadığımız 45 milyar dolar civarındadır.

Bu yıl itibarıyla 107 milyar dolar olacağını tahmin ediyoruz. 50 milyar dolar daha fazla harcama yapacağız. Enflasyonun kaynağı nedir diye soranlar buraya baksın. Türkiye bunu büyüyerek aşacak. Ürettiğimiz ürünleri dışarı daha fazla satacağız. Bunu aşacak güçteyiz. Başka bir yol yok. Dolar burada basılmadığına göre biz doları ekonomik olarak üreteceğiz. Turizm ile üreteceğiz, Antalya bu işi üstlenmiş götürüyor.”

“Dosya dosya açarak çözeceğiz” 

Sorunlar olduğunu ve bunların çözüleceğini belirten Bilgin, “Sorunların çözümü için tedbirler alıyoruz. Asgari ücreti önceki yıla göre yüzde 80 arttırdık. Önümüzdeki dönem içerisinde sözleşmeli personel ve EYT sorununu çözüyoruz. Dosya dosya açarak çözeceğiz. Türkiye’nin emekçileri endişe etmesin. Türk devleti sosyal bir devlettir. Büyük Türkiye yolunda daha emin adımlar ile yürüyeceğiz” diye konuştu.

“Hayallerinin gerçeğe dönüştüğü kutsal bir davadır” 

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise konuşmasında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 'büyüyen, gelişen ve kalkınan Türkiye' vizyonuyla ortaya koyduğu tüm icraatları, memleketimizin topraklarına kazandırmak, bu ülkede taş üstüne taş koymak bizler için en büyük mutluluk. AK Parti hareketi ömrünün tamamını milletine adayan, uyku nedir bilmeden çalışan, memleket sevdalısı bir liderin, genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülke için kurduğu hayallerinin gerçeğe dönüştüğü kutsal bir davadır. AK Parti hareketi; halkın olmadığı hiçbir masada olmaz. Bir masaya oturacaksa birilerini yıkmak için değil, milletine hizmet ederek, milletinden güç alarak kendi zaferini elde etmek için oturur. Emin olun bu hareketin kitabını yazmaya kalksak ne sayfalar ciltler yeter, ne okumaya zamanımız kalır” dedi.

“Son 8 ayda 30 binden fazla partimize üye yaptık” 

AK Parti hareketinin neferi olan dava arkadaşlarına teşekkür ettiğini belirten Taş, “Antalya teşkilatları olarak var gücümüzle üye çalışmalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Son 8 ayda 30 binden fazla kardeşimizi bu ailenin bir parçası olarak partimize üye yaptık. Yılmadan, yorulmadan tüm teşkilatlarımızla, tüm ilçelerimizde, tüm mahallelerimizde, ev ev, kapı kapı dolaşarak hem vatandaşlarımızın yanında oluyor, derdini dinliyor, hem de ailemize yeni katılımlar sağlıyoruz. Bugün 5 farklı partiden kardeşlerimize sizlerin ve basın mensuplarımızın huzurunda rozetlerini takacağız. Biz öfkeyle, kavgayla, kaosla hiçbir zaman milletimizin huzuruna çıkmadık, çıkmayacağız.

Yıkmak için, bölmek için, başkasının kuyusunu kazmak için siyaset yapmadık, yapmayacağız. Halk için, Hakk için, doğduğumuz topraklara borcumuzu ödemek için siyaset ve hizmet ürettik, üretmeye devam edeceğiz. Hizmetlerimiz ortada, rakamlar ortada, yatırımlarımız ortada, Türkiye’nin dış politikada geldiği nokta ortada. Cumhurbaşkanımız, milletimizin ve dünyanın dört bir yanındaki mazlumların hakkını savunmak için dünya liderleriyle aynı masada otururken, sadece Cumhurbaşkanımızın yoluna taş koymak isteyenler, bakıyorsunuz 'küçük bir masanın' etrafında toplanıyor. Yedi düvelin yıkamadığı bir lideri 6’lı masada yıkmaya çalışanları milletimiz hayret ve esefle izliyor. Milletin olmadığı bir masada milletin adamını yıkmaya çalışanlar, her geçen gün çaresizliğe doğru sürükleniyor” dedi.

Konuşmaların ardından farklı partilerden AK Parti'ye geçen 65 kişiye rozeti takıldı. Törene AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, AK Parti milletvekilleri, MYK üyeleri, geçmiş dönem il ve ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Emeklilik iptal ediyor! Maaşlar faiziyle geri alınıyor, son dakika ayrıntısı

Emekli yüz binleri ilgilendiriyor. Emeklilik iptal ediliyor. Ödenen emekli maaşları faiziyle geri alıyor. Şimdiden 500 bin kişinin sigortalılığı ve primleri iptal edildi. Çalışmadığı halde sosyal güvenlik haklarından yararlanmak için bir işyerinde sigortalı gösterilmek ‘sahte sigortalılığa’ giriyor. 5 yılda 500 bine yakın sahte sigorta tespiti yapıldı. Bu durumda kişinin sigortalılığı ve prim günleri iptal ediliyor. Emekli olsa da bu hak geçeriz sayılıyor, ödenen maaşlar faiziyle geri alınıyor. Hem sigortalı kişi, hem de sahte işlem yapan işveren para ve hapis cezalarıyla karşı karşıya kalıyor. İşte emeklilik iptali ile ilgili flaş detaylar...

Emeklilik ile ilgili son dakika detayı. Emekli yüz binleri ilgilendiriyor. Emeklilik iptali ile ilgili flaş ayrıntılar ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Noyan Doğan yazdı: Bir dönem çalışmış sonradan çalışmayı bırakmış ya da uzun yıllar çalışmış ama yine bir nedenden dolayı artık çalışmayan binlerce kişi var.

Aynı şekilde, emekliliğine birkaç yıl kalmış ama çalışmayan da binlerce kişi bulunuyor. Veya da geçmişte sigortalı olmuş, belirli bir süre çalışmış, sonrasında evlenip, çalışma hayatından çekilen kadınlar var.

Bir başka anlatımla, çalışma yılı ve prim gün sayısı emeklilik için yeterli olmayan yüzbinlerce kişi var. Haliyle bu kişiler bir şekilde emekli olmanın yolunu arıyor.

Bunları niye anlattım? Okuyuculardan ara ara, ‘eşimin şu kadar prim günü eksik bir yerde çalışıyor göstersek emekli olabilir mi?’ veya ‘emekliliğime az kaldı primleri ben ödeyip, bir arkadaşın işyerinde bordrolu gözüksem sorun olur mu?’ gibi sorular alıyorum.
Tabii bu kişilerin tamamı da SSK üzerinden emekli olmak istiyor. ‘Sorun olur mu?’ sorusunun cevabı çok net; büyük sorun olur.

Hatta bir adım öteye gideyim, hem kendinizi hem de sizi çalışıyor gösteren arkadaşınızı yakarsınız.

Neden? Çünkü bu durum sahtekarlığa giriyor ve bu şekilde sigortalı olanlara da sahte sigortalı deniyor. Bu işin iki boyutu var.

Birincisi, prim gün sayısı emeklilik için yetmeyenlerin bir tanıdığının şirketinde kendini sigortalı göstermesi; ikincisi ise sırf bu iş için kurulmuş paravan şirketlere para verip de sahte sigortalı olunması.

Yapılan tespitler son yıllarda sahte sigortalı sayısının arttığını gösteriyor.

Öyle ki bu iş bir sektör haline gelmiş durumda. Sahte sigortalı kaydı yapan onlarca paravan şirket kuruluyor.

Vatandaşlar, bu paravan şirketler üzerinden dolandırılıyor. Sanmayın ki birincisi daha masumane, her ikisi de sahte sigortalılığa ve ağır suça giriyor.

SAHTE SİGORTALILIK 

Fiilen çalışmadığı halde sosyal güvenlik haklarından yararlanmak için bir işyerinde sigortalı gösterilmek sahte sigortalılığa giriyor.

Kimileri, emeklilik hakkından yararlanmak için bir işyerinde çalışıyor gözüküyor, kimileri emeklilik için gerekli prim gün sayısını doldurmadıklarından eksik günler için bu yola başvuruyor.

Kadınlar, hamilelik döneminde sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek ve doğum öncesi ile sonrasında iş göremezlik ödeneğinden faydalanmak için bir yerde çalışıyor gözüküyor.

Kimileri de sağlık hizmetinden yararlanmak için bu yöntemi tercih ediyor.

Bazıları da Bağ-Kur’un hem emeklilik şartları ağır hem de emeklilik maaşı nispeten düşük olduğu için kendilerini bir işyerinde çalışıyor gösteriyor ki burada son 3.5 yıl hangi kurumda çalışılıyorsa o kurum üzerinden emekli olunduğu için çalışmayıp da emekliliğine 3.5 yıl kalanlar bu yola başvuruyor.

500 BİN TESPİT 

Eminim birileri, ‘ne var canım on binlerce işyeri, milyonlarca çalışan var, kim nasıl tespit edecek?’ diyecektir.

Öyle değil işte; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), gerek şikayet üzerine gerekse de yapılan denetimler sonucu bu durumda olan sahte sigortalıları tespit ediyor.

Nitekim sadece son iki yılda SGK müfettişleri 150 bine yakın sahte sigortalıyı tespit etti.

Son beş yılda ise tespit edilen sahte sigortalı sayısı 500 bine yaklaştı. Bu tespitler de illa ki sigortalı gözükürken olmuyor, yıllarca öncesinde sigortalı gözüküp de emekli olanlar da tespit ediliyor.

Kimi şirketler tespit edilmesin diye uzaktan çalışıyormuş gibi gösteriyor, bankalarda hesaplar açılıp, maaşlar bu hesaplara yatırılıyor, imzalar alınıyor falan; ama yine de bir şekilde sahte sigortalılar tespit ediliyor.

EMEKLİLİK İPTAL EDİLİYOR 

Tespit ediliyor da ne oluyor? Kimileri, konuya ‘ne olacak ödediğimiz primler yanar olur biter’ şeklinde yanaşacaktır. O kadar da basit değil.

Hele ki yıllarca sahte sigortalı gözüküp de emekli olanların durumu daha da vahim. Ne olduğunu ve ne olacağını madde madde anlatayım.

-Sigortalılığı ve prim günleri iptal ediliyor, ödediği primler iade edilmiyor. Emekli olunmuşsa, emeklilik iptal ediliyor, ödenen maaşlar faiziyle geri alınıyor

-Sahte sigortalılık süresince hem kendi hem de yakınları adına ödenen tüm sağlık giderleri geri isteniyor.

-Sahte sigortalı için hapis cezası istemiyle suç duyurusunda bulunuluyor.

-Sigortalı kişiye ödenen iş göremezlik aylıkları faiziyle birlikte geri alınıyor.

-Kişiyi sahte sigortalı olarak gösteren işverene gelince; ciddi tutarlarda ceza ödüyor, sahte sigortalı emekli aylıklarını, sağlık giderlerini ödeyemezse işverenden talep ediliyor, sahtecilik yaptığı için hapis cezası ile yargılanıyor.

ÇÖZÜMÜ VAR 

Peki, alternatifi var mı? Var; sahteciliğe gerek yok. Prim gün sayısı eksik olanlar hatta sosyal güvencesi olmayıp da çalışmadan emekli olmak isteyenler; isteğe bağlı sigortalı olabiliyor.

İsteğe bağlı sigortalı olunduğunda genel sağlık sigortası sistemine girip, devletin sunduğu sağlık hizmetinden de yararlanılıyor.

İsteğe bağlı sigorta yaptıranlar, Bağ-Kur kapsamında, bir başka deyişle de 4/B’li oluyorlar.

Hal böyle olunca da Bağ-Kurlu’ların sahip olduğu şartlara tabi oluyorlar.

Evet, emekli olma süresi biraz daha uzun ve emekli aylığı SSK’ya göre biraz daha düşük ama sahte sigortalı olup da hem kendinizi hem emekliliğinizi hem de çalışıyor göründüğünüz işyerini yakmaktan iyidir.

EYT son dakika! Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili müjde, tarih belli oldu: Prim ve yaş

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi. EYT'de milyonların beklediği adımlar atılıyor. EYT düzenlemesinde geri sayım başladı. Yaklaşık 6 milyon EYT'liyi ilgilendiren yasa önümüzdeki günlerde Meclis’te olacak. Hükümet, 3600 ek göstergenin ardından emeklilikte yaşa takılanlar için çalışmaları hızlandırdı. Çözüm formüllerinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Tarih verildi, Bakan resmen duyurdu. Çözüm için tarih veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık. EYT aralık ayı gibi gündeme gelir” dedi. Sözleşmeli memurlar ile ilgili de açıklama yapan Bakan Bildin “Sözleşmeli personel mevzusunu çözüyoruz, önümüzdeki günlerde sizlerle de paylaşırız” ifadelerini kullandı. Peki açıklanan tek formülle beraber EYT'li Bağ-Kurlular nasıl emekli olabilecekler? Emekli aylığı nasıl hesaplanacak? Masadaki formüller hangileri? İşte EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri ve formülün ayrıntıları...

Milyonlarca kişi Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika haberlerini takip etmeye devam ederken EYT'de çözüm formülüyle ilgili geçen haftalarda dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamuda sözleşmeli personelin kadro haklarıyla ilgili çalışmalar hakkında "Sözleşmeli Personel konusunu çözüyoruz. Önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylaşacağız. Bu konudaki çalışmamızı bitirmek üzereyiz" dedi.

EYT İÇİN TARİH VERDİ 

Beştepe'de Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilgin, şunları söyledi: Kamudaki sözleşmeli personelle ilgili çalışmamızı sona erdirmek üzereyiz. Meclis ilk açıldığında sözleşmeli personel dosyasını getireceğiz.

Şu anda üzerinde çalıştığımız dosya o, bitirmek üzereyiz. Bir iki konu daha var EYT ondan sonra çünkü onun teknik çalışması biraz daha zaman alacak. Tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık. EYT Aralık ayı gibi gündeme gelir.

SIRADA TAŞERON SORUNU VAR 

Sözleşmeli personel ve geçici işçiler bir an önce çözmemiz gereken dosyalar. Sözleşmeli personel mevzusunu çözüyoruz, önümüzdeki günlerde sizlerle de paylaşırız.

Sonra maden işçileri ondan sonra da kadroya geçmemiş taşeron işçiler var, o tarihte 90 bin civarında taşeron işçi vardı, önceliğimiz onlar. Taşeron işçilerle ilgili bir çalışmamız var. O da ayrı bir dosya. Sözleşmeli personelle ilgili çalışma bittikten sonra onu ele alacağız.

HANGİ EYT FORMÜLÜ KONUŞULUYOR? 

Öte yandan Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin kulislerde konuşulan formülü anlattı. Şahin konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Milyonlarca insanın beklediği EYT’de artık sona doğru yaklaşılıyor. Son Kabine sonrasında Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in açıklaması dikkat çekti. Bunlardan birincisi EYT ile ilgili. Masada tek formül olduğunu söyledi Bakan Bilgin

TEK FORMÜL HANGİSİ? 

Kulislerde konuşulan şu; erkeklerde 9 bin gün, kadınlarda 7 bin 200 gün yani 25 yıl ve 20 yılı tamamlayanlar 8 Eylül 1999 öncesi işe girmişse emekli edilecekler. Bu kapsamda Türkiye’de 1 milyon kişinin olduğu belirtiliyor ve her yıl 450 bin kişi emekli oluyor.

2023 yılında düzenlemenin hayata geçmesiyle beraber o yıl Türkiye'de 1.5 milyon kişi emekli olacak. Kuvvetle muhtemelen Bakanın masada olduğunu belirttiği formül buymuş gibi görülüyor. Tabi başka formüller de gündeme gelebilir.

Çalışmaya son şekli verildikten sonra Cumhurbaşkanlığı onayına sunulacak ve oradan çıkacak nihai metin TBMM gündemine getirilecek.

TEK ŞART: PRİM VE YAŞ 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili art arda gelişmeler yaşanırken, SGK Başmüfettişi İsa Karakaş, Yotube kanalında EYT'li Bağ-Kurluların emekli olabilecekleri şartları açıkladı. Karakaş, EYT'li Bağ-Kurluların emekli olabilecekleri şartlara şöyle cevap verdi:

'Bildiğiniz üzere EYT'li sayılmak için temel koşul 8 Eylül 1999 tarihi. Yani 8 Eylül 1999 ve öncesinde hizmetleriniz geriye gidiyorsa siz EYT kapsamında bulunmaktasınız.

Peki EYT kapsamında bulunmakla birlikte diyelim ki tüm EYT'lilerin savunduğu formülsüz çözüm olan önceki Bağ-Kur kanunu kapsamında emeklilik ise bu durumda iki emeklilik şartı var. Birinde yaş var diğerinde yaş yok.

Yani normal bir BAğ-Kur emekliliğiyle emekli olmak istiyorum eski EYT mağduriyetine yol açan 4447 yasa silindi diyelim ve eski şartlar getirildiği takdirde normal emeklilikle BağKurluların emekli olması için kadınların en az 20 yıl hizmetinin bulunması, erkeklerin ise 25 yıl hizmetinin bulunması halinde EYT yasasından faydalanabilecek. Peki ikinci koşul nedir? İkinci koşul kadınlarda 50 yaş şartı, erkeklerde 55 yaş şartı var ve sadece 15 yıllık Bağkur hizmeti aranmaktadır.' dedi.

EYT'DE HANGİSİ ÇÖZÜM KASPAMINDA OLUR? 

EYT formülünde kapsam daraltıldığı için, az primle emekliliğin söz konunun olmayacağı varsayımıyla, kadınların 7 bin 200 gün, erkeklerin 9 bin gün primi varsa BAĞ-KUR'lular emekli olacaktır.

TESCİL MAĞDURU BAĞ-KURLULARIN EYT YASASINA ALINMALARI 

2000 yılı önceki hizmetlerinde tescil olmadığı için EYT kapsamından yararlanamıyorlar. Peki bununla ilgili ne yapılması gerekiyor? EYT Yasası çıkarılınca, tescille ilgili bir maddenin EYT yasasına eklenmesi gerekiyor. Aksi takdirde tescil mağdurları EYT kanundan yararlanması mümkün olmayacak.

TESCİLİNİZ VAR, BORCUNUZU ÖDEMEDİYSENİZ? 

İhya ile ilgili EYT yasasına ihya(canlandırma) ile ilgili madde konulursa, siz tüm geçmişteki haklarınızı kazanabilirsiniz

BAKAN NEBATİ: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR 

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve öğretmenlerle ilgili düzenlemeler konusunda ilgili bakanlıklarla koordineli çalışmaların devam ettiğini belirtmişti.

Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 27 Temmuz’dan bu yana Adalet Bakanlığı'mız ile birlikte dar gelirli vatandaşlarımıza dönük devam eden çalışmalarımız kamuoyunun zaten malumudur. Sizin de çok iyi bildiğiniz üzere EYT ve öğretmenlerimiz konusunda da ilgili bakanlıklarımızla koordineli çalışmalarımız uzun süredir devam ediyor. Anlaşılan bizi yakından takip ediyorsunuz. Bizi izlemeye devam edin." değerlendirmesinde bulunmuştu.

EYT NEDİR? 

8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanlar, emeklilik için gerekli çalışma yılını ve prim gün sayısını doldursa da yapılan düzenleme ile yaş şartını doldurmadıklarından emekli olamıyor ve emeklilikte yaşa takılıyor.

EYT'li olarak tanınan bu kesimin emekli olmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren EYT'yle ilgili son düzenlemeler yapılıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulduktan sonra yasalaşması bekleniyor.

TEK FORMÜL MASA 

EYT’yle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, masada tek formül olduğunu, bunun üzerinde çalışmalar yapıldığını ve yılsonuna kadar EYT’nin yetişebileceğini belirtmişti.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25