• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • Erzurum 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Meclis'e geliyor! Detaylar belli oluyor

EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Meclis'e geliyor! Detaylar belli oluyor
EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT kararının açıklanmasının ardından EYT düzenlemesinin ne zaman Meclis'e geleceği araştırılıyordu.

Konuyla ilgili AK Parti'den önemli bir açıklama geldi. Buna göre EYT'nin Meclis'e geleceği tarih belli oldu. İşte haberin detayları...

AK Partili kurmaylar bakanlık yetkilileriyle teklifin maddelerini tek tek gözden geçirdi. Milletvekillerinin çoğunun imzası alındı. EYT ile ilgili düzenlemede sona gelindi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu EYT düzenlemesinin pazartesi günü Meclis Başkanlığı'na sunulacağını açıkladı.

Teklif daha sonra hızla Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Daha sonra Genel Kurul'da ele alınacak.

ŞUBAT AYINDA YASALAŞMASI BEKLENİYOR

Düzenlemeden ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi yararlanacak. EYT'de yaş sınırı aranmayacak.

8 Eylül 1999'dan önce sigorta girişi olanlar için, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur ayrımı gözetilmeyecek.

İMZALAR TAMAMLANDI

Konuyla ilgili detayları paylaşan CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT’nin pazartesi günü Meclis Başkanlığı’na sunulacağını söyledi. Akbaşoğlu saat 11.00’de açıklama yapılacağını ifade etti.

EYT ile ilgili düzenlemenin çıkarılacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı. Yasa teklifinin Meclis Başkanlığı’na ne zaman sunulacağı merak ediliyordu. Geçtiğimiz cuma günü imzalar açılmıştı. O imzalar tamamlandı. Bakan Bilgin’de EYT’lilere ilişkin düzenlemenin bu hafta Meclis Başkanlığı’na sunulmasının beklendiğini söylemişti.

EYT konusunda çözüme kavuşturacak kanun teklifi de milletvekillerinin imzasına geçtiğimiz cuma günü sunulmaya başlanmıştı. İmzalar tamamlandı. 2 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Merak edilen ise Meclis Başkanlığı’na ne zaman sunulacağıydı. Onun cevabını da AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu verdi. Gözler artık pazartesi gününe çevrilmiş durumda."

İLK MAAŞLAR NE ZAMAN ÖDENECEK? BAKAN BİLGİN AÇIKLADI

Öte yandan geçtiğimiz gün EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şu ifadeleri kullandı:

"EYT'de ilk maaşların Mart'ın 1'inde ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. EYT tarihinde bir esneme olmaz ama erken olabilir. Kamudaki EYT'liler emekli olmayacaktır. EYT'li maaşında az zam iddiası doğru değildir."

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25