• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • Erzurum 2 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

EYT Mart'a yetişiyor! İlk maaş ne zaman?

EYT Mart'a yetişiyor! İlk maaş ne zaman?
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle TBMM’deki EYT düzenlemesi görüşmelerine ara verilmişti.

Görüşmeler 28 Şubat günü tekrar başlayacak. Peki ilk maaşlar ne zaman yatacak? Ekonomist Muhammet Bayram cevapladı.
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle TBMM’deki EYT düzenlemesi görüşmelerine ara verilmişti. Görüşmeler 28 Şubat günü tekrar başlayacak. Peki ilk maaşlar ne zaman yatacak? Ekonomist Muhammet Bayram cevapladı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin (EYT) teklifin 28 Şubat günü Meclis'in açılmasıyla görüşülüp kısa sürede yasalaşması bekleniyor. Peki ilk maaşlar ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Türkiye Büyük Millet Meclisi önümüzdeki hafta çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. EYT teklifi herhangi bir değişikliğe uğramadan yasalaştırılacak.

İLK MAAŞLAR NİSAN AYINDA HESAPLARA YATIRILACAK

Yasa yürürlüğe girdikten sonra EYT'liler de emeklilik başvurusunda bulunabilecek. Başvuru tarihini takip eden ay maaşlar ödenecek, bu durumda ilk maaşların nisan ayında hesaplara yatırılması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “EYT’li olanlar ile normal emekli aylığı alanlar arasında hiçbir farklılık yoktur. Ama EYT’li vatandaşlarımızın emekli olabilmeleri için öncelikle kanunun çıkması, bu kanunun Resmi Gazete’de yayımlanması, vatandaşların dilekçe vermesi ve emekli olması gerekiyor.

‘EMEKLİYSE YAKINLARA AYLIK BAĞLANIYOR’

Emekli olmasıyla beraber de şu anda halihazırdaki mevzuat gereğince hayatını kaybederse emekli olan vatandaşımız yakınlarına emekli aylığı bağlanabiliyor.

AYLIK BAĞLAMA İÇİN NE KADAR SİGORTA SÜRESİ GEREKİYOR?

Deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına aylık bağlanabilmesi için SSK’da 900 prim günü sayısı, Emekli Sandığı ve Bağkur’da 1800 prim günü sayısı olmalı.

Borç yapılandırmada deprem düzenlemesi

Bu suretle ölen vatandaşlarımızın yakınlarına emekli aylığı bağlanabiliyor. Burada emeklilik talebe bağlı bir süreçtir. Ayrıca EYT'de ilk maaşların Nisan ayında yatırılması planlanıyor.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25