• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Ezurum'un süper kaymakamı...

Ezurum'un süper kaymakamı...

Levent AKPINAR'ın haberi...

Yeni yasada kaymakamlara süper yetki geldi. Yasaya göre şiddet gören kadınlar kaymakamların kapısını çalacak. Kaymakamlar ise hakim kararını beklemeden şiddet gören kadına koruma verilmesini sağlayacak.

Kadına şiddet olaylarında kaymakamlara süper yetki veren ve geçen ay yürürlüğe giren yasa olumlu sonuç vermeye başladı. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından şiddet gördüğünü iddia eden bir kadın Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer'in kapısını çaldı. Talihsiz kadını Palandöken İlçe Emniyet Amirliği'ne yönlendiren Kaymakam Esmer, konunun araştırılıp incelenmesini istedi. Olay doğruysa şiddete uğrayan kadın hem koruma altına alınacak hem de geçici olarak sosyal yardımlardan faydalanacak.
KAYMAKAM ESMER: PSİKOLOJİK DESTEK VE KREŞ İMKANI DA SAĞLANIYOR
Kaymakam Esmer, "Öncelikle kadına şiddeti önlemek için vatandaşlarla birlikte el birliğiyle hareket etmeleri gerektiğini belirterek, " Yeni yasa yaklaşık 20 gün önce Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre şiddet gören kadınlar kaymakamlıklara başvuracak. Kaymakamlar ise hakim kararını beklemeden şiddet gören kadına koruma verilmesini sağlayacak."dedi. Korumanın yanı sıra kadınların psikolojik destek, çocuklarına ise kreş imkanı sağlanacak. Ama öncelikle şiddet gören kadın bize başvuruda bulunur bulunmaz hemen ilçe emniyet amirliğine yönlendiriyoruz. Detaylı bir araştırma yaptırıyoruz. Olay doğruysa bu tür önlemler alınıyor. Hatta şiddet uygulayan erkeğinde evden uzaklaştırılması söz konusu "diye konuştu.
Şiddet gören kadınların da kendilerini korumak için daha duyarlı davranmaları gerektiğini de vurgulayan Kaymakam Esmer, "Kadınlarımız kaymakamlığa gelemiyorsa, en yakın polis merkezi, muhtarlık ve eğitim kurumuna başvurmalılar. Bize bu konuda bilgi gelir gelmez hemen irtibat kurup kadını o ortamdan uzaklaştıracağız" dedi.
UYGUN BARINMA YERİ VE
MADDİ YARDIM
Kendisine ve çocuklarına uygun barınma yeri sağlanması. Geçici maddi yardım yapılması. Psikolojik, meslek", hukuk" ve sosyal bakımdan rehberlik ve danışmanlık hizmeti. Hayat" tehlikesinin bulunması durumunda geçici koruma altına alınması. Gerektiğinde korunan kişinin çocuklarına kreş imkanı sağlanması.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25