Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Güryaprak ve Yaylaçayır köyü sakinleri, Orman İşletme Müdürlüğü Hisar Şefliği’nin fidan dikim ve bakım çalışmalarında yer alarak hem ormanı güzelleştiriyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor. Günlüğü 35 liradan fidan dikimi ve bakımında çalışan genç kızlar, kazandıkları parayla çeyiz diziyor.
Genç erkekler ise yaz boyunca harçlıksız kalmıyor. Fidan dikiminde çalışan işçilerden ekipbaşı Saydam Kaya, baharda dikimi yapılan fidanların yaz aylarında da diplerinin temizlendiğini belirterek, ormanın köylüler için ciddi bir geçim kaynağı olduğunu söyledi.
Ücret karşılığında bahar ve yaz mevsiminde gelip ormanda çalışarak aile bütçesine katkı sağladığını dile getiren işçilerden Sibel Yıldırım ise, yaptığı işten bir hayli mutlu olduğunu belirtti. Köydeki bahçelerinde de benzer çalışmalar yaptıklarını dile getiren Yıldırım, doğa ve bitki bakımı konusunda yabancılık çekmediklerini, fidan dikerek hem ormana hem de aile bütçelerine katkı sağlamanın memnuniyetini yaşadıklarını kaydetti. Ormanda fidan dikimi ve bakımı çalışmalarına her yıl düzenli olarak katılan işçiler, işlerinin zor olmadığını aksine büyük keyif alarak çalıştıklarını aktardı.
Bu arada Oltu Orman İşletme Müdürlüğü Hisar Şefi Serkan Karali ise, Yaylaçayır Köyü sınırlarında bulunan ve 2011 yılı rehabilitasyon programı kapsamında toprak işlemesi yapılan sahalarda ve daha önce toprak işlemesi yapılmış alanlarda tamamlama dikimi yaptıklarını belirterek 65.000 adet fidan dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi.
2012 yılı ilkbahar döneminde belirlenen sahalarda 200 bin adet fidan dikimi daha yapılacağını belirten Karali, Oltu Orman İşletme Şefliği olarak 2012 yılı ilkbaharında şuana kadar 600.000 adet fidan dikimi yaptıklarını bu sayıyı 1 milyon 500 bin adete çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Fidan dikip çeyiz diziyorlar

- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
- 21:08 - Adanaspor: 1 - Erzurumspor FK: 0
- 20:14 - Buzdolabı Sebzelik Altına Su Biriktirme Arızası: Neden Olur ve Nasıl Çözülür?
- 17:47 - Erzurumlular piknik şöleninde bir araya geldi
- 17:43 - Artık Palandöken’in Uzun Parkı var
- 17:39 - Palandöken’in zirvesi beyaza büründü
- 17:35 - Eşini ve iki çocuğunu rehin alan adam operasyonla yakalandı
- 13:46 - Anadolu Yakası Semtleri Nelerdir
- 11:44 - Bakan Koca: Grip aşısı uygulaması başladı
- 11:30 - Engelli vatandaştan esnafa lokma tatlısı
- 11:25 - Karakuçak Güreşleri'ne kadınlardan yoğun ilgi
- 11:21 - ESAV yönetiminden Başkan Özakalın’a ziyaret
- 11:18 - Vali Çiftçi'den ÇODEM’e ziyaret
- 11:15 - U19 Kadın Milli Takımı, Estonya'yı 4-3 yendi
- 10:59 - Erzurum'da tarfik kazası...Yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 3 ölü, 22 yaralı
- 16:26 - Öğretmenlikle ilgili yeni düzenleme geliyor! Bakan Tekin detayları açıkladı
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.