• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Flaş... 4000 Askerle Dev Operasyon...

Flaş... 4000 Askerle Dev Operasyon...

Yüksekova'da 8 askerin şehit olmasının ardından bölgede başlatılan operasyonda 300 kişilik PKK'lı grup abluka altına alındı.

Hakkari Valiliği yaptığı son açıklamada öldürülen terörist sayısının 18'e yükseldiğini açıkladı. Valilik açıklamasında: "Devam eden operasyonlar sonucu 8 terörist daha etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 18'e ulaşmıştır" denildi.

Yüksekova ve Şemdinli bölgesinde iki ayrı koldan yürütülen operasyona 4 bin asker katılıyor. Operasyona özel harekat polisleri ile korucular da destek veriyor. Bölgeye sürekli asker indiriliyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerce Yeşiltaş Karakolu'na yapılan saldırıdan sonra devam eden operasyonlarda 8 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı 18'e yükselmiş oldu.

AĞIR SİLAHLARI ÖNCEDEN SOKMUŞLAR

Hakkari Şemdinli'deki Derecik İç Güvenlik Taburu'nun koruma üs bölgesi ve Yüksekova'daki Dağlıca bölgesi Yeşiltaş Karakolu'na aynı anda düzenlenen saldırılara, kalabalık bir PKK'lı grubunun katıldığı ortaya çıktı.

Taburun bulunduğu bölgeye göre daha içerde olan Yeşiltaş Karakolu'na saldıran teröristlerin, doçka ve havan gibi ağır silahları, Irak'taki kamplarından daha önceden getirip bölgede gizledikleri değerlendiriliyor.

EŞ ZAMANLI SALDIRI, HEDEF ŞAŞIRTMAK İÇİN

Asıl hedef olarak 4 yıl önce saldırıya uğrayan Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'nu seçen teröristlerin, buraya yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Derecik İç Güvenlik Taburu'nun koruma üs bölgelerine eş zamanlı saldırıp hedef şaşırtarak takviye birliklerin gelmesini geciktirmeyi planladıkları belirtildi.

Saldırının haber alınması ile birlikte karadan ulaşmanın zaman aldığı bölgeye havadan komandolar indirildi, kobra ve süper kobra helikopterler, teröristlerin kaçış yollarını ateş altına aldı.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25