• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 14 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Hemşerimiz Emek Üzdü...

Hemşerimiz Emek Üzdü...

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Emek, İddianamede Şüpheli Olarak Yer Aldı

İş adamı Galip Öztürk'e ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek şüpheli olarak yer aldı. Şüpheli hakkında 'çıkar amaçlı suç örgütü kurma' kapsamında iddianame düzenlendi.

İş adamı Galip Öztürk'e ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek şüpheli olarak yer aldı.

Savcı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan ve aralarında Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'ün de bulunduğu 70 şüpheli hakkında 'çıkar amaçlı suç örgütü kurma' kapsamında iddianame düzenlendi. İddianame ilk olarak, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Özel Yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. 3. yargı paketinin yürürlüğe girmesiyle İstanbul 15. Ağır mahkeme iddianameyi değerlendirmeden, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na geri gönderdi.

3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesiyle, yapılan yasal düzenlemeler ile kamu görevlileri hakkında 'terör suçu' dışında soruşturma açılması için izin sistemi getirilmişti. İlk etapta Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek'in dosyasının ayrılması ve hakkında soruşturma yürütülmesi için Başbakanlık'tan izin istenilmesi kararlaştırılmıştı.

3. yargı paketi kapsamında getirilen yeni düzenlemeleri savcılık detaylı bir incelemeye aldı. Savcı Muammer Akkaş, Kamu görevlileri hakkında yürütülecek soruşturmalar için getirilen izin şartının ancak görevi ile ilgili suçları kapsadığı kanaatine vardı ve Emek hakkındaki delillerin görev suçu kapsamına girmediğine karar verdi. Bu sebeple Emek'in dosyasını ayırmayan savcı, iddianameyi TMK 10. madde ile yetkili Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan'a gönderdi. İddianame, dün Başsavcı Vekili Erdoğan tarafından onaylandı. Başsavcılığın onayının ardından iddianame,

Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasının ardından 3. Yargı paketi kapsamında yeni kurulan 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Abdülkerim Emek, soruşturma aşamasında savcılığa şüpheli olarak ifade vermişti. Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) 2. Başkanı iken, Galip Öztürk'ün borsada yaptığı iddia edilen manipülasyonlara ilişkin kendisine gelen dosyaları hasır altı ettiği yönündeki iddiaların sorulduğu belirtilirken; Emek ifadesinde Öztürk'ün borsada manipülasyon yaptığına ilişkin bir bilgisinin olmadığını, böyle bir bilgi gelmesi durumunda ise gerekli yasal işlemi yapacağını söylediği öğrenildi. Abdülkerim Emek, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25