• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Horasanlılar, Abuzer Çolak’la yola devam dedi

Horasanlılar, Abuzer Çolak’la yola devam dedi
Horasanlılar Derneğinin 14. Genel Kurulu Yeni Yapılan Dernek Binasında yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Gerçekleşen kongrede tek aday olarak seçime giren Abuzer Çolak oyların tamamını alarak yeniden göreve seçildi.
Rekor katılımla genel kurul
150 kişinin üstünde Horasanlının katıldığı, Horasanlılar Derneği'nin 14. Olağan Genel Kurulu'nda Konuşan Başkan Çolak, Dernek olarak büyük bir miladı yaşadıklarını belirterek, kendi binasında gerçekleştirilen genel kurulun önemine vurgu yaptı.
Çolak, "Bu gün çok sevinçliyiz, bu gün çok gururluyuz çünkü Derneğimiz için çok önemli bir gün. Derneğin kurulduğu tarihten bu yana geçen 29 yıl içerisinde en büyük hayalin kendi binalarının olması olduğunu ifade etti. Tarihimizde ilk defa genel kurulumuzu kendi binamızda yapıyoruz. Rabbime ne kadar şükür etsek azdır” dedi. Dernek Başkanı, insanların komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin azaldığı bir ortamda derneklerin önemine değinerek, "Amacımız, geçmişte Horasan'da yaşamış, görev yapmış, hizmet etmiş, aynı havayı teneffüs etmiş, aynı suyu içmiş, komşuluk yapmış, arkadaşlık yapmış ve hısım akrabalık ilişkileri olan insanları bir araya getirerek kültürümüzü yaşatmak, yardımlaşmayı geliştirmek, dayanışmayı sağlamaktır." şeklinde konuştu. Çolak, dernek arsasını alarak işe koyulduklarını belirterek, kısa sürede inşaat ve yapısal faaliyetin sonuçlandırıldığı için dernek üyelerine ve bağışçılara teşekkür etti.

Başkan Sunar’dan teşekkür ve destek sözü
Ayrıca, Palandöken ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlarına da teşekkür eden Çolak, “binlerce Horasanlının yaşadığı Erzurum’da artık bir adresimiz ve kimliğimiz var, herkesi derneğimizin çatısı altına bekliyoruz” dedi. Genel kurulda konuşan Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar “Palandöken ilçesinde yaşayan Horasanlıların önemine vurgu yaparak, dernek başkanlığına seçilen Abuzer Çolak’ın ilçede oluşturulan kanaat önderliğinde Horasan’ı temsil etmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Sunar, başkan Çolak’ın dernek için yaptığı çalışmaların önemine dikkat çekti. Yapılan çalışmalar da verdikleri destekleri yeni dönemde de devam ettireceklerine söz veren Sunar, Abuzer bey ve dernek üyelerinin azimli çalışmaları bizler için çok kıymetli, kendilerine her daim destek olmak bizim için mutluluk” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında Genel Kurul üyelerine hitaben, sosyal tesisin tamamlanmasıyla diğer sorunların rahatlıkla çözüleceğini belirten Çolak, Genel Kurul üyelerinden bu konuyu tartışmalarını ve çözüme kavuşturmalarını istedi.
Genel Kurul'un birlik ve beraberlik için hayırlara vesile olmasını dileyen Abuzer Çolak, yeni seçilecek yönetim ve divana başarılar diledi.
Yönetim listesi su şu isimlerde oluştu; Abuzer Çolak (Başkan), Kadir Cengiz, Hakkı Aksakal, Abdulvahap Aras, Saim Ceyran, Turhan Terzi, Selahhattin Aydemir, Mehmet Salih Çolak, Süleyman Kara, Hakkı Yetişir, Fuat Önal, Selahattin Turan, Sadullah Aydemir ve Azamet Üst.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25