• BIST 10215.16
  • Altın 2389.586
  • Dolar 32.3116
  • Euro 34.7079
  • Erzurum 17 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

iPhone 5 Yenilikleri ve Fiyatı

iPhone 5 Yenilikleri ve Fiyatı

Dünyanın önce gelen teknoloji firmalarından Apple'ın, Eylül ayında piyasaya sürmesi beklenen iPhone 5 ile aynı zamanda iOS Golden Master işletim sistemini sunacağı, böylece satışlarını ikiye katlamayı planladığı öne sürüldü.

Apple’ın merkezinin bulunduğu California eyaletindeki sergi binası Moscone Center’da asılan pankartlar, bugün başlayacak Worldwide Developers Conference(WWDC)öncesinde şirketin iOS işletim sistemini öne çıkarmak istediğini gösterdi. Pankartlarda, “Dünyanın en gelişmiş mobil işletim sistemi” ifadesi yer alıyor.

iPhone 5′in fiyatının iPhone 4′ten pek fazla yada az olacağını düşünülmüyor. Çünkü Apple Şirketi ürünlerinin çok pahalı olduğuyla ilgili süreli şikayet alıyor. Her yeni ürün çıktığında fiyat tartışmaları tekrar gündeme geliyor.

iPhone 5 bekleyenler uçuk olmayan bir fiyat bekliyor. iPhone 5 Türkiye'deki vergilerin yüksek olmasından dolayı ABD'deki fiyatlara oranla ortalama 300 $ daha pahalı çıkabilir.

Henüz piyasaya çıkmamış olan iPhone 5 için net bir satış fiyatı belirlenmedi.

Apple iPhone Türkiye Tahmini Satış Fiyatı: 2400-2600 TL

iPhone 5 Özellikleri Ekran Boyutu

Apple hayranları rakiplerine imrenerek bakıyor. Artık akıllı telefonlarda 3,5 inç devri bitti. Bunu gören Apple artık iPhone'larda 4 inç ekranla gelecek. Daha büyük bir ekran olduğu için çözünürlüğüde buna paralel artacak. HD görüntüye sahip olacak ekranda, dpi sayısı artacak.

Kamera

Kamera da 1080p çözünürlüklü iOS5 işletim sisteminde video kaydı yapıyor. Dinamik görüntü kaydı olan HDR ile fotoğrafları daha net çekebiliyorsunuz. Ama Apple iPhone 5 'te özel bir kamera sensörü geliştirmiş. Bu kamera sensörü ile HDR görüntüler daha net ve akıcı çekiliyor. Anı ve ışığı yakalıyor.

Donanım

Mevcut modelleride A5 işlemcinin ardından artık iPhone 5 için yeni A6 quad-core işlemciyi kullanacağını bahis edebiliriz. Hem iPad 3'te hem de iPhone 5'te Apple A6 işlemci kullanılacak. Depolama özelliği ise 128GB'a kadar çıkacak. Ayrıca iCloud depolama servisinin kotası iPhone 5 kullanıcıları için artacak. Artık iPhone 5 için 32 GB , 16 GB gibi dertler kalkacak. Çünkü iCloud servisinin 10 katı artacağı söyleniyor.

iPhone 5 4G olacak mı?

Bize göre Apple'ın önceki ürünlerini incelediğimizde bazı yeni teknolojilere geçmek için o teknoloji altyapısının tam oturması gerektiğini görüyoruz. Kısaca Apple 4G LTE teknolojisine geçmesi için hali hazırda belli başlı ülkelerin 4G altyapısına sahip olması gerekmekte. Yaptığımız incelemeler sonucu en az 2015 yılında 4G'nin aktif olarak kullanabileceğini gördük. Bu anlamda tabiki Apple farklı bir şekilde 4G teknolojisini ürün lansmanlarında lanse edebilir.

Sosyal Ağ

Apple yaptığı yeni patent başvurularında Arkadaşlarını bul uygulaması gibi kendi sosyal ağını kurma peşinde. Belki iPhone5 ile gelecek yeni uygulamada bir iTunes ağı görebiliriz.

Su Geçirmez!

Artık sayılı Apple güvenilir kaynaklarında iyice bahsedilmeye başlayan su geçirmeyen nano teknoloji kalıbı. Bu iPhone'da standart haline gelecek.

Mobil Ödeme Sistemi

Merakla beklenen mobil ödeme sistemi NFC iPhone 5'te olacak. Özellikle Google Cüzdan sistemini sunan Google Nexus 4G'ye cevap vermesi gerekiyor. Küçük harcamaları bu sistem sayesinde ödeyebileceksiniz.

İşte iPhone 5 özellikleri:

A6 yeni nesil dört çekirdekli işlemci

1 GB RAM İOS 6 İşletim Sistemi

Yeni form faktörü

Büyük ekran

HDR video kayıt

Gelişmiş sensör

Beklenen özellikler:

NFC mobil ödeme sistemi

4G desteği

iPhone özel sosyal ağ platformu

Ekranın altında daha geniş bir home tuşu veya direk dokunmatik alan

Su geçirmez devreleri

4S GİBİ OLMAYACAK

Apple, iPhone 5’i Eylül’de piyasaya sürerek, 2012 mali yılının sonu gelmeden satışlarında hız kazanmayı amaçlayabilir. Şirket, geçtiğimiz yıl efsane CEO’su Steve Jobs’ın ölümünün ardından Ekim ayında iPhone 4S’i piyasaya sürmüş ve son mali çeyreğinde oldukça iyi bir performans gösterse de istenilen rakamlar elde edilememişti.

Teknoloji analisti Kuo, iOS 6’dan beklentilerini de belirtti. Yeni işletim sisteminin iCloud bulut hizmeti ve Facebook, Instagram, iTunes ve AppStore ile çok daha iyi bir uyum göstermesi bekleniyor. Aynı zamanda, Apple’ın masa üstü arama içeriği Spotlight’ı geliştirmesi ve Google Haritalar’ın yerine tercih edilecek bir harita hizmeti sunması bekleniyor. Kuo’nun not düştüğü bir diğer detay ise daha gelişmiş bir kullanıcı ara yüzü.

EKRAN DEĞİŞECEK Mİ?

Kuo, Apple Insider’a yaptığı açıklamada, yeni nesil iPhone’un, “Apple’ın ekran genişliğini değiştirmek için en büyük fırsatı olduğunu” söyledi. Kuo’ya göre, yeni nesil iPhone 16:9 oranında 10 santimden büyük bir ekrana sahip olacak. Analistler aynı zamanda, yeni iPhone’un daha ince olacağını ve ön yüzünde HD kamera bulunacağını öne sürdü.

Kuo, Apple’ın WWDC’de MacBook serisi ile öne çıkacağını, şirketin bu yaz piyasaya sürüleceği açıklanan OS x 10.8 Mountain Lion işletim sistemini sunabileceğini belirtti.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bir gün tak parayı kap..Bir günlüğüne Cevat Kelle.02 Mayıs 2015 Cumartesi 10:01
  • 'SMS yasağı' 1 Mayıs'ta başlıyor26 Nisan 2015 Pazar 10:40
  • Türk Telekom'dan İki Yıl Ücretsiz İnternet22 Nisan 2015 Çarşamba 08:46
  • iOS 8.3 kullanıma sunuldu09 Nisan 2015 Perşembe 08:39
  • İsteyen artık WhatsApp’a ‘ses’lenebilecek!10 Mart 2015 Salı 08:38
  • Saatler ne zaman ileri alınacak ?04 Mart 2015 Çarşamba 18:57
  • Çanak yerine tablo gibi anten15 Şubat 2015 Pazar 10:04
  • Anten kirliliğine son08 Şubat 2015 Pazar 09:24
  • Yürürken elektrik üretiyor17 Ocak 2015 Cumartesi 10:15
  • Numara taşımada uyarı tonu isteğe bağlı olacak17 Ocak 2015 Cumartesi 10:07
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25