• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

İŞKUR son dakika gelişmesini resmen duyurdu! Tamamen ücretsiz, yeni uygulama başladı

İŞKUR son dakika gelişmesini resmen duyurdu! Tamamen ücretsiz, yeni uygulama başladı
İŞKUR yeni uygulamayı resmen duyurdu. Yeni uygulama devreye alındı. Tamamen ücretsiz olarak hizmet verecek.

Staj yeri arayan öğrenci ve işveren yüz binleri yakından ilgilendiriyor. Türkiye İş Kurumu, staj imkanlarını genişletmek ve staja ulaşılabilirliği artırmak amacıyla 'Staj Portalı' uygulamasını hayata geçirdi. Bu sayede staj yeri arayan öğrenci ile işveren dijital ortamda daha kolay buluşacak. Sistem üzerinden tüm staj ilanları görülebilecek. Böylelikle gençler niteliklerine uygun olan ilana başvuru yapabilecek. Dönem sınırlaması da olmayacak. Yani staj başvuruları istenilen zamanda alınabilecek. İşte konu ile ilgili detaylar...

Gençlerin işgücü piyasasına erişebilmelerini kolaylaştırmak, staj imkanlarını genişletmek ve staja ulaşılabilirliği artırmak amacıyla İŞKUR tarafından Staj Portalı uygulaması hayata geçirildi.

Türkiye İş Kurumu Staj Portalı; özellikle gençlerin mesleki deneyim kazanması, işgücü piyasasına ve iş hayatına ilişkin bilgi sahibi olmaları amacıyla staj programlarına kolayca başvuru yapmalarını hedeflerken, stajyer arayan işverenlerle öğrencileri buluşturan bir platform işlevi görecek.

UYGULAMA TAMAMEN ÜCRETSİZ

Staj Portalı; lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin özel sektör iş yerlerinde durumlarına uygun açık staj pozisyonlarını görmeleri ve işverenlerin de talep ettikleri staj pozisyonlarında aradıkları nitelikleri stajyer adaylarının firmalarında staj yapma imkanı sağladığı diğer İŞKUR hizmetleri gibi tamamen ücretsiz bir platform olarak hizmet verecek.

NİTELİKLERİNE UYGUN OLAN İLANLARA BAŞVURU YAPABİLECEKLER

Staj Portalı uygulamasına dış kullanıcılar (stajyer adayları ve işverenler) https://staj.iskur.gov.tr bağlantısını kullanarak giriş yapabilecek. Zorunlu veya gönüllü bağlı staj yapmak isteyen gençler sistem üzerinden tüm staj ilanları görerek niteliklerine uygun olan ilanlara başvuru yapabilecek. İşverenler, başvuran stajyer adayları arasından uygun gördüğü kişileri görüşmeye davet edebilecek.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25