• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Kazakistanlı gazetecilerden KGK ziyareti

Kazakistanlı gazetecilerden KGK ziyareti
Kazakistan merkezli yayın yapan Xabar 24 ve Jibek Joly televizyon kanallarının muhabir ve kameramanları, Ankara’da Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) genel merkezine bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Konuk gazetecileri karşılayan ve ağırlayan KGK Yaygın Medya Meclis Sekreteri Cesurhan Taş ile mülakat gerçekleştiren Kazak gazeteci ve medya mensupları, Türkiye-Kazakistan ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundular. 16 Mart 2023 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi’nin olası etki ve sonuçları hakkında da çeşitli sorular soran Kazak gazeteciler, 6 Şubat 2023 günü gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sırasında ve sonrasında yaşanan gelişmeler ile uluslararası yardımlar konusunu da dile getirdiler. 
Sorulan sorulara yanıt olarak Cesurhan Taş, “KGK olarak Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kazakistan, tarihte bütün Türk topluluklarını bir araya getiren büyük Göktürk Kağanlığı’nın mirasçısı bir devlettir. Türk Devletleri Teşkilatı’nın oluşum sürecini başlatan ve bugünlere gelmesini sağlayan modern Kazakistan’ın bundan sonra da bütün Türk soylu halkların ve devletlerin işbirliği içinde hareket ederek gönenç ve zenginlik üretme ve erinç içinde bir birlik oluşturma çabalarına biz de destek vermeye ve katkı sunmaya devam edeceğiz. Bilim, teknoloji, sanayi ve medya alanlarında işbirliklerimizi çok önemsiyoruz. Zira güç üretemeyen toplumlar biraraya gelemezler. Gelseler de bir arada kalamazlar. Geçmişte bir arada olmuş olmak değerli. Ama, gelecekte de bir arada olabilmek için mutlaka güç üretmemiz şarttır.” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25